Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Φιλική ήττα του Παναιτωλικού από την Άντερλεχτ – Αγωνία για Μπακάκη

Φιλική ήττα του Παναιτωλικού από την Άντερλεχτ – Αγωνία για Μπακάκη

Την ήττα με 2-1 από την Άντερλεχτ γνώρισε ο Παναιτωλικός, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου. Αυτό, όμως, που απασχολεί περισσότερο τον Γιάννη Αναστασίου είναι ο σοβαρός τραυματισμός του Μιχάλη Μπακάκη στο πρώτο γκολ της ομάδας των Βρυξελλών, ενώ υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστού.

Το ματς

Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5΄, με τον Σίλβα να κάνει ωραία ενέργεια από τα αριστερά και να βγάζει μόνο του τον Μουρίγιο, ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ανέστη για το 1-0. Στην αρχή της φάσης ο Μιχάλης Μπακάκης τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και αντικαταστάθηκε.

Στο 25’ η Άντερλεχτ έφτασε κοντά και στο 2-0, αλλά ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών είπε «όχι» σε τετ α τετ στον Σίλβα, έπειτα από λάθος του Λιάβα. Στο 36’ ο Νταγκό δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Άντερλεχτ, ενώ στο 43’ ο Ανέστης νίκησε και πάλι σε τετ α τετ τον Σίλβα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ των Βέλγων.

Στο 60’ ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Ξενιτίδη κατέληξε στα χέρια του Βαν Κρόμπριζ. Η ομάδα των Βρυξελλών έφτασε στο 2-0 στο 87ο λεπτό με εξαιρετικό πλασέ του Αρνστάντ, με το σύνολο του Αναστασίου να μειώνει σε 2-1 στο 89’ με πολύ ωραίο πλασέ του Σενγκέλια από τα δεξιά.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Αγρινίου να παρουσιάζεται ανταγωνιστική απέναντι σε έναν πολύ πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Φιλική ήττα με 2-1 γνώρισε από την Άντερλεχτ ο Παναιτωλικός, με τον τραυματισμό του Μπακάκη ωστόσο να «στιγματίζει» την αναμέτρηση.

Έδειξε καλά στοιχεία, όπως και ορισμένες αδυναμίες ο Τίτορμος, με το αγωνιστικό να «περνά» σε δεύτερη μοίρα.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας για τον τραυματισμό του Μιχάλη Μπακάκη που θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη.

Ανέστης στο τέρμα. Μπακάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης η άμυνα. Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός στο κέντρο, Νταγκό και Μόρσεϊ στα άκρα. Καρέλης φορ. 4-3-3 η διάταξη.

Το πρώτο ημίχρονο

Η Άντερλεχτ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Άνοιξε το σκορ στο 6?. Ο Φάμπιο Σίλβα πάσαρε στον Μουρίγιο, ο οποίος ελεύθερος πλάσαρε για το 1-0. Στο ξεκίνημα της φάσης βρέθηκε στο έδαφος ο Μπακάκης, με πρόβλημα στο γόνατο. Φάνηκε να πονάει ιδιαίτερα και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για ρήξη χιαστού.

Άμεσα ο Αναστασίου αντικατέστησε τον έμπειρο διεθνή μπακ με τον Λιάβα. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ξεπεράσει σιγά-σιγά το μούδιασμα των πρώτων λεπτών. Κόρνερ στο 16? για τα «καναρίνια» δεν απέφερε κάτι.

Ο Ανέστης αποσόβησε τετ-α-τετ του Φάμπιο Σίλβα στο 26?. Ο Παναιτωλικός δευτερόλεπτα αργότερα «ξεδιπλώθηκε» εξαιρετικά στην επίθεση. Ο Λιάβας βρήκε τον Χατζηθεοδωρίδη. Αυτός τροφοδότησε τον Καρέλη, που με όμορφο κοντρόλ και σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 32? ο Σίλβα βγήκε ξανά σε θέση «βολής», χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο. Ο Λιάβας λίγο έλειψε να δώσει πάσα «πάρε βάλε» στην Άντερλεχτ σε φάουλ έξω από την περιοχή του Ανέστη στο 33?, δίχως να προκύψει -ευτυχώς- κίνδυνος.

Κόρνερ για τον Παναιτωλικό στο 34?, με τον Καρέλη να γίνεται κάτοχος της μπάλας αλλά να μην τελειώνει καλά τη φάση. Τεράστια στιγμή με τον Νταγκό στο 36?. Ο Ιβοριανός «ξάπλωσε» στο έδαφος τον Μπουτέρ, «άδειασε» τον Σαντίκι, όμως το πλασέ του σταμάτησε ο κίπερ της Άντερλεχτ. Ο Ανέστης σταμάτησε για τρίτη φορά στον Σίλβα στο 43?. Το 1-0 για τους Βέλγους σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με Σενγκέλια και Ξενιτίδη αντί των Μόρσεϊ και Μάρτενσον ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι της Άντερλεχτ απείλησαν πρώτοι με τον Φάμπιο Σίλβα. Ο Παναιτωλικός πάτησε δύο φορές με αξιώσεις περιοχή μέχρι την ώρα αγώνα αλλά οι τελικές πάσες από Νταγκό, Καρέλη δεν ήταν οι ιδανικότερες.

Ωραία σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη στο 60? για τον Ξενιτίδη, ο νεαρός πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στον τερματοφύλακα των Βέλγων. Στο 63? από στατική μπάλα ο Καρέλης βγήκε σε εξαιρετική θέση αλλά δεν έπιασε σωστά το πλασέ για να απειλήσει.

Στο 68? ο Αποστολάκης αντικατέστησε τον Λιάβα. Ο Χουχούμης το Νταγκό στο 70?, με τον Χατζηθεοδωρίδη να ανεβαίνει πιο ψηλά στο γήπεδο. Οι αλλαγές, όπως ήταν λογικό, άρχισαν να «ρίχνουν» τον ρυθμό. Στο 74? ο Πέδρο αντικατέστησε τον Καρέλη.

Ο Παναιτωλικός πήρε τα «ηνία». Πρέσαρε ψηλά στο γήπεδο χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά. Φλόρες, Κολοβός, Λάρσον έδωσαν τις θέσεις τους σε Βαρόνε, Τσιγγάρα και Αναστασόπουλο στο 85?. Στο 88? ο Άρσταντ με πλασέ στην αντεπίθεση έκανε το 2-0.

Σε ωραία εκδηλωμένη επίθεση στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λέβαν Σενγκέλια έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Αποστολάκη, σκοράροντας για το 2-1 με ωραίο τελείωμα.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

Το σύνολο του Αναστασίου επιχείρησε να παίξει «στρωτό» ποδόσφαιρο και να «βγάλει» πράγματα στο γήπεδο. Απείλησε την εστία της Άντερλεχτ, σκόραρε όμως στο τέλος το αγώνα. Σπουδαία και ασφαλώς χρήσιμη εμπειρία για την ομάδα, με τις σκέψεις όλων να στρέφονται στο «Μπακ». Οι πρώτες εκτιμήσεις, δυστυχώς, δεν είναι αισιόδοξες…

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης, Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός, Ντάγκο, Μόρσεϊ, Καρέλης

Άντερλεχτ: Βαν Κρομπρουγκ, Μουρίγιο, Ντελκρουά, Σαντίκι, Μπουτέρα, Ντιαβαρά, Βερσαρέν, Ασιμέρου, Στρόκενς, Φάμπιο Σίλβα, Ελ Χατζ

Επιμέλεια: Δημήτρης Κάππας

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*