Home / Αυτοκίνητο / F1 / Φερστάπεν: «Δεν ήταν απλός αγώνας, απίστευτο που κερδίσαμε ξανά στην Ολλανδία»

Φερστάπεν: «Δεν ήταν απλός αγώνας, απίστευτο που κερδίσαμε ξανά στην Ολλανδία»

Ένα ακόμα σημαντικότατο βήμα προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα της Formula 1 έκανε ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πήρε τη νίκη στο Grand Prix της Ολλανδίας, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τον Σαρλ Λεκλέρ!

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull εμφανίστηκε πολύ χαρούμενος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας πως η νίκη στον εντός έδρας αγώνα σου είναι πάντα ξεχωριστή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο θριαμβευτής στο GP της Ολλανδίας:



«Δεν ήταν ένας απλός αγώνας. Χρειάστηκε να πιέζω καθ’ όλη τη διάρκειά του. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας και νωρίτερα το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, έπρεπε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Υπήρχαν πολλά ερωτηματικά αλλά τελικά όλα πήγαν καλά κι όταν βάλαμε τη μαλακή γόμα ελαστικών, είχαμε ξανά πολύ καλό ρυθμό».

«Πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας πίστευα πως δεν θα είχα πρόβλημα να φτάσω μέχρι τον τερματισμό με τη σκληρή γόμα, παρότι ήμουν λίγο πιο αργός. Όμως όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, σκέφτηκα πως δεν θα έχουμε το πάνω χέρι αν δεν κάνουμε αλλαγή ελαστικών. Επιλέξαμε τη μαλακή γόμα και παρότι έπεσα αρχικά τρίτος, ο Ράσελ έκανε το ίδιο στο επόμενο πέρασμα. Έκανα καλή επανεκκίνηση, είχαμε την τελική ταχύτητα για να επιτεθώ στο δρόμο για την πρώτη στροφή κι από εκεί και πέρα, είχαμε πάλι πολύ καλή ισορροπία στο μονοθέσιό μας. Υπολόγισα σωστά την ταχύτητά μου βγαίνοντας από την τελευταία στροφή, στο κομμάτι με την κλίση, κατάφερα λοιπόν να περάσω. Είναι απίστευτο που κερδίσαμε ξανά εδώ».

«Είναι πάντα ξεχωριστό να κερδίζεις τον εντός έδρας αγώνα σου. Ήταν και πέρυσι αλλά φέτος χρειάστηκε να κοπιάσω περισσότερο για τη νίκη. Ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο και χαίρομαι πολύ που κερδίσαμε το ολλανδικό Grand Prix. Η υποστήριξη του κοινού είναι απίστευτη και τους ευχαριστώ πολύ που βρέθηκαν όλοι σήμερα εδώ για να μας υποστηρίξουν. Είμαι περήφανος που είμαι Ολλανδός».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*