Don't Miss
Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Φασούλα: «Τιμή η Εθνική, να χαράξω το δικό μου δρόμο»

Φασούλα: «Τιμή η Εθνική, να χαράξω το δικό μου δρόμο»

Με αφορμή τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Ισπανίας με την Τενερίφη, η Μαριέλλα Φασούλα μίλησε στο solobasket για την Εθνική Γυναικών και όχι μόνο.

Για την δραματική πρόκριση της ελληνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ με καθοριστικό δικό της γκολ-φάουλ, είπε: «Είναι τιμή να παίζω για τη χώρα μου. Έπρεπε να νικήσουμε με 18 πόντους ή περισσότερους τη Βουλγαρία για να προκριθούμε. Αν έβαζα την ελεύθερη βολή θα φτάναμε σε αυτή τη διαφορά και θα προκρινόμασταν. Δεν έδωσα όμως εγώ την πρόκριση, αλλά όλη η ομάδα. Όλες οι συμπαίκτριές μου, το επιτελείο και όλα τα μέλη κάναμε μια πολύ καλή πορεία και καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτό που θέλαμε. Όταν σημείωσα τη βολή ένιωσα απίστευτα, όπως και όλη η ομάδα μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο», τόνισε.

Όσο για τη βαριά μπασκετική κληρονομιά που συνεπάγεται το επώνυμό της; «Ο πατέρας μου κατάφερε πολλά πράγματα στην πορεία της ζωής του και είναι τιμή για μένα. Πρέπει να πω πως ποτέ δεν με πίεσε να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Άρχισα γιατί άρεσε σε μένα. Ποτέ δεν λειτουργεί ως προπονητής, αλλά ναι, μου δίνει συμβουλές για να βελτιωθώ. Δεν μου λέει τα τυπικά σχόλια “σήμερα έπαιξες πολύ καλά”, αλλά μου λέει “πρέπει να παίρνεις περισσότερα ριμπάουντ”. Σε ότι αφορά το δικό μου δρόμο θα πω πως ο πατέρας μου έκανε πολλά πράγματα, αλλά θέλω κι εγώ να χαράξω τον δικό μου δρόμο. Θέλω να ανακαλύψω τις πραγματικές μου δυνατότητες και να με αφετηρία το σημείο αυτό να δω που μπορώ να φτάσω».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*