Home / Αυτοκίνητο / F1 / Φέτελ: «Ονειρεμένη η πρώτη σεζόν με τη Ferrari»

Φέτελ: «Ονειρεμένη η πρώτη σεζόν με τη Ferrari»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ υπόσχεται, ότι θα τα δώσει όλα εφέτος για τον τίτλο, δηλώνει απογοητευμένος από τους ισχύοντες κανονισμούς και ζητά επιστροφή στις ρίζες του αθλήματος.

Αποφασισμένος για όλα δείχνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ μία εβδομάδα πριν τις χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη. Ο 28χρονος οδηγός δήλωσε, ότι «είναι πάντα δύσκολο, να κάνεις προβλέψεις για μία σεζόν, που έχεις ακόμη μπροστά σου, σίγουρα όμως θα τα δώσουμε όλα». Πρόσθεσε πάντως, ότι «γνωρίζουμε, ότι το ‘’πακέτο μας’’ δεν είναι ακόμη αρκετά δυνατό, για να ξεπεράσουμε τις Mercedes, εργαζόμαστε όμως πάνω σε αυτό και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, όπως φάνηκε και στην προηγούμενη σεζόν».

Ο Γερμανός είναι ενθουσιασμένος από την πρώτη του σεζόν με τα χρώματα της Scuderia, την οποία χαρακτήρισε «ονειρεμένη», ενώ ανέφερε ότι τον εντυπωσίασαν περισσότερο «η αφοσίωση, το πάθος, ο ενθουσιασμός και η γοητεία καθενός συνεργάτη ξεχωριστά, αλλά και των ίδιων των οπαδών, για τη μάρκα Ferrari. H Ferrari είναι απλά ένας μύθος». Όπως τόνισε μάλιστα ο Φέτελ, το πάθος για τη μάρκα αποτελεί «μία ιδιαίτερη έμπνευση» για τον ίδιο.

Ο πιλότος της Ferrari άσκησε παράλληλα κριτική στους κανονισμούς του αθλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο θεατής πρέπει να μπορεί να ταυτιστεί και πάλι με την τεχνολογία του αυτοκινήτου, η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη τώρα. Επιπρόσθετα, λείπει και ο ήχος». Δεν έμεινε όμως στην κριτική, αλλά πρότεινε και λύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «πιστεύω, ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άθλημα και στο ποιος οδηγός είναι γρηγορότερος. Το αυτοκίνητο παίζει καθοριστικό ρόλο, όπως και στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν πρέπει να χανόμαστε μέσα σε περίπλοκους κανονισμούς».

Μία από τις αιτίες του μειωμένου ενδιαφέροντος για τη Formula 1 αποτελεί σύμφωνα με τον Φέτελ η μεγάλη απόσταση μεταξύ της Mercedes και των υπόλοιπων ομάδων. Όπως ανέφερε, «η κυριαρχία της Mercedes τα τελευταία δύο χρόνια, αφαιρεί βεβαίως για πολλούς οπαδούς το ενδιαφέρον. Επίσης επικεντρώνονται οι κανονισμοί σε πάρα πολλές λεπτομέρειες. Πιστεύω, ότι δεν πρέπει να χάσουμε τις ρίζες του αθλήματος και ελπίζω για όλους, να γίνουν τα αυτοκίνητα στο μέλλον πιο απτά και κατανοητά».
Πηγή:Gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*