Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Φέργκιουσον: «Ο Ρούνεϊ απέρριψε δύο φορές τη Γιουνάιτεντ»

Φέργκιουσον: «Ο Ρούνεϊ απέρριψε δύο φορές τη Γιουνάιτεντ»

Άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της μεταγραφής του Γουέιν Ρούνεϊ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκάλυψε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τονίζοντας ότι χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες για να καταφέρει να τον πείσει.

Την ευκαιρία να φέρει στο Μάντσεστερ τον Γουέιν Ρούνεϊ με πολύ χαμηλότερο κόστος και σε ακόμα μικρότερη ηλικία έχασε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όπως αποκάλυψε ο Σκοτσέζος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ITV.

Ο παλαίμαχος προπονητής αποκάλυψε ότι είχε συμφωνήσει δύο φορές με την Έβερτον για την απόκτηση του Άγγλου επιθετικού, όταν ο τελευταίος ήταν 14 και 16 ετών, αλλά ο «Roo» απέρριψε την πρόταση της Μάντσεστερ λόγω της αγάπης του για τα «ζαχαρωτά».

«Ο Τζιμ Ράιαν (σ.σ. τότε διευθυντής των Ακαδημιών της Γιουνάιτεντ) ήρθε μετά από ένα παιχνίδι παιδιών 14 ετών και είπε: “Έχω δει έναν παίκτη” και μου είπε ότι το όνομά του ήταν Γουέιν Ρούνεϊ. Προσπαθήσαμε να τον πάρουμε, αλλά αποτύχαμε. Το παιδί ήθελε να μείνει στην Έβερτον λόγω της αγάπης του για την ομάδα.

Τον προσεγγίσαμε και πάλι όταν ήταν 16 ετών, αλλά για ακόμα μία φορά αρνήθηκε», τόνισε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Στη συνέχεια ο Σκοτσέζος αποκάλυψε πώς τελικά κατάφεραν να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή.

«Νομίζω όλοι είδα τα στιγμιότυπα όταν σκόραρε κόντρα στην Άρσεναλ. Όσα έκανε επιβεβαίωσαν ό,τι είπε επακριβώς ο Τζιμ Ράιαν. Αυτό το παιδί θα γινόταν παίκτης της Γιουνάιτεντ.

Μετά μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα που νικήσαμε 4-3. Ο τότε βοηθός μου, Γουόλτερ Σμιθ, μου είπε: “Πρέπει να πάρουμε αυτό το παιδί, πρέπει να τον πάρουμε!”. Αμέσως μετά τον αγώνα, στο γραφείο μου, ήταν ο Μπιλ Κένραϊτ, ο Μόρις Γουότκινς και ο Ντέιβιντ Μόγιες που φυσικά αρνιόταν τη συμφωνία. Τελικά τα καταφέραμε».

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*