Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Φάκελος Μπακασέτας και ΑΕΚ

Φάκελος Μπακασέτας και ΑΕΚ

Αρέσει στους ανθρώπους της ομάδας, είναι γνωστό ότι αγαπάει από μικρός την ομάδα και η πρώτη εντός Ένωσης συζήτηση έχει γίνει. Ποιες είναι οι παράμετροι πιθανής εκδήλωσης επίσημου ενδιαφέροντος από την ΑΕΚ.

Το καλοκαίρι του 2013, στην αφετηρία του Γολγοθά των μικρότερων κατηγοριών, μέλος του τότε ποδοσφαιρικού επιτελείου της ομάδας είχε υποδείξει την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα, επιθετικού που τότε ήταν 20 ετών και αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης.

Είχε επίσης διαγνώσει ότι σημαντική εξέλιξη θα είχε και ο Απόστολος Γιάννου, την προσθήκη του οποίου στο κιτρινόμαυρο ρόστερ επίσης πρότεινε (εκ νέου μαζί με εκείνη του Μπακασέτα) τον Ιούνιο του 2014. Σε καμία εκ των δύο περιπτώσεων προχώρησε. Εισακούστηκε.

Σήμερα ο 23χρονος επιθετικός των Κυανέρυθρων κεντρίζει το ενδιαδέρον όλων των ελληνικών ομάδων και ο Πανιώνιος λέγεται ότι αξιώνει για την πώλησή του ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ. Λογικό το βρίσκει κανείς όταν ο Γιάννου βρέθηκε αίφνης στην Κίνα όπου πλέον απολαμβάνει ετήσιες αποδοχές 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η πρώτη εντός ΑΕΚ συζήτηση

Για τον Μπακασέτα γνωρίζουν εντός της ΑΕΚ ότι διακατέχεται από κιτρινόμαυρα αισθήματα, μάλιστα είχε βρεθεί πολλές φορές στην εξέδρα ως υποστηρικτής της. Δεν το κρύβει άλλωστε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε όποιον τον ρωτήσει ευθέως. Όχι βέβαια ότι αυτό παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, πέραν του εξής: Όταν το ενδιαφέρον των Κιτρινόμαυρων συνδυάζεται με το οπαδικό συναίσθημα του ποδοσφαιριστή, υπάρχει μία επιπλέον επιθυμία συνεργασίας.

Επί της παρούσης, εντός των Σπάτων έχει γίνει μια πρώτη κουβέντα για τον Μπακασέτα και το αν θα έπρεπε να ενταχθεί στις καλοκαιρινές μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ. Απόφαση δεν έχει παρθεί, απλώς είναι δεδομένο ότι είναι παίκτης που εξετάζεται. Το αν θα γίνει κίνηση από την Ένωση θα εξαρτηθεί από μία σειρά πραγμάτων. Όπως:

1. Το αν ο Πογέτ, ο οποίος έχει μια πρώτη καλή εικόνα από τον παίκτη (αλλά θέλει να δει περισσότερο στη συνέχεια παρακολουθώντας τον ώστε να έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα), αφενός θα παραμείνει στην ΑΕΚ, αφετέρου θα ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσει κάποια διαπραγμάτευση.

2. Το αν η ΑΕΚ αποφασίσει να κινηθεί προς την κατεύθυνση του Μπακασέτα δίχως να λάβει υπόψιν της οποιαδήποτε εισήγηση του προπονητή, με το σκεπτικό ότι είναι ένας έλληνας φέρελπις ποδοσφαιριστής με διαγνωσθείσα θετική εξέλιξη και πολλά περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.

3.Το αν ο Πανιώνιος θα μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού προσπαθώντας να ανεβάσει περισσότερο την τιμή του ποδοσφαιριστή, πατώντας στο επί της παρούσης φιλολογικό ενδιαφέρον των άλλων μεγάλων ομάδων. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΕΚ, ακόμα και αν αποφασίσει ότι θα κάνει κίνηση για τον ποδοσφαιριστή, θα παραμερίσει στην άκρη κοιτώντας όποιες άλλες περιπτώσεις επίσης αρέσουν.

4. Το αν ο Πογέτ έχει εντοπίσει άλλον ποδοσφαιριστή τα χαρακτηριστικά του οποίου είναι ταυτόσημα με αυτά του Μπακασέτα, οπότε θα είναι λάθος να κινηθεί η ομάδα σε δύο άξονες. Προς το παρόν ο Ουρουγουανός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για παίκτες που θα ήθελε στην ομάδα, όμως στην ΑΕΚ έχουν εικόνα ότι υπάρχει από μέρους μια λίστα παικτών που τον ενδιαφέρουν.

Photo Credits: Action images

πηγή : Sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*