Home / Άλλα Σπόρ / Υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά ο Φραντζεσκάκης

Υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά ο Φραντζεσκάκης

Την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν συνεχίζει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Ο 22χρονος σφυροβόλος παρουσίαστηκε πριν λίγες μέρες στον στρατό και την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθεί στο ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) για να συνεχίσει να προπονείται σε υψηλούς ρυθμούς.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν εντυπωσιακή για τον νεαρό αθλητή, που θέλει να δώσει ξανά το «παρών» σε μεγάλες διοργανώσεις, μετά την ένατη θέση στο Παγκόσμιο και την έκτη στο Ευρωπαϊκό.

«Θα κάνουμε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασία μας στην Κύπρο. Θα μεταβούμε στο νησί αρχές Νοεμβρίου και για τρεις εβδομάδες, με στόχο να βγει μεγάλος όγκος προπόνησης», είπε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ (segas.gr) ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωστής Παπαμαρκάκης και συμπλήρωσε:

«Στόχος είναι ο Χρήστος να ξεκινήσει τη χρονιά στο Ευρωπαϊκό ρίψεων και να συνεχίσει έπειτα σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό. Η φετινή χρονιά είχε επιτυχία και σε αυτό συνέβαλε η συμμετοχή του σε δυνατά μίτινγκ. Θεωρώ πως αυτού του επιπέδου οι αγώνες τον βοήθησαν αρκετά».

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στα κομμάτια της προπόνησης, που θα επικεντρωθούν την επόμενη χρονιά. «Πάντα η προσοχή πέφτει κυρίως στο τεχνικό κομμάτι. Στον κρίσιμο αγώνα, η τεχνική είναι αυτή που θα σε πάει μακριά. Ο Χρήστος έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και στη δύναμη, ωστόσο είναι ακόμη μικρός. Γενικά όλες οι αλλαγές πρέπει να είναι ομαλές».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*