Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / «Τύφλωσε» και τον ΟΦΗ ο λαμπερός Αστέρας Τρίπολης!

«Τύφλωσε» και τον ΟΦΗ ο λαμπερός Αστέρας Τρίπολης!

Δεν σταματά πουθενά το… τρένο του Μίλαν Ράσταβατς! Παρά τις πολλές απουσίες που είχε να διαχειριστεί, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ένα ακόμα τρίποντο, το τέταρτο διαχρονικό, φεύγοντας με τεράστιο διπλό από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» 1-0 επί του ΟΦΗ στην αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Αρκάδες εδραίωσαν ακόμα περισσότερο την παρουσία τους στην πρώτη εξάδα, καθώς έφτασαν τους 30 βαθμούς και παρέμειναν στην έκτη θέση και στο +7 από τον έβδομο Βόλο. Παράλληλα, πλησίασαν σε απόσταση «αναπνοής» τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, η ομάδα του Γιώργου Σίμου έμεινε για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική χωρίς νίκη και μάλιστα χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, παραμένοντας στην ένατη θέση και στους 19 πόντους.

Το ματς

Νωθρό το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον ΟΦΗ πάντως να έχει μια μικρή υπεροχή, ελέγχοντας τον ρυθμό.

Παρ’ όλα αυτά, ο Αστέρας Τρίπολης στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων στο 15’, άνοιξε το σκορ με τον Παναγιώτη Τζίμα. Συγκεκριμένα, μετά από ωραία ανάπτυξη της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς, ο Φερνάντες έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Βάτερμαν να διώχνει και τον 19χρονο επιθετικό να παίρνει το ριμπάουντ από κοντά και να κάνει το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους, πιέζοντας ασφυκτικά για την ισοφάριση και κλείνοντας στο 1/3 του γηπέδου τον Αστέρα Τρίπολης. Αφού απείλησε αρχικά στο 21’ με Σαρδινέρο και στο 26’ με Μεγιάδο, στο 30’, έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση, με τον «κεραυνό» του Στάικου να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή.

Παρόμοιος ο ρυθμός στην επανάληψη, με τους Κρητικούς να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 52’, ο κίπερ του Αστέρα μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το δυνατό σουτ του Νέιρα, ενώ στο 60’ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Καπίγια στον Σαρδινέρο. Όμως, μετά από εξέταση του VAR, ορθός ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Γιώργος Σίμος προσπάθησε να ανακατέψει την «τράπουλα», ρίχνοντας ότι επιθετικά «χαρτιά» είχε στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε παρά την πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά. Και αυτό γιατί, ο κίπερ του Αστέρα Τρίπολης, Αντώνης Τσιφτσής δήλωσε «παρών» σε αρκετές περιπτώσεις, χαρακτηριστικότερη όλων αυτή στο 76’ με την εξ επαφής απόκρουση στο σουτ του Τσιλιανίδη.

Στο 87′ τέλος, καταγράφηκε η τελευταία φάση, καθώς και πάλι ο Τσιλιανίδης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, με τον Αστέρα, να διαχειρίζεται το προβάδισμά του μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

MVP: Τσιφτσής και Σουάρεθ ήταν οι δύο παίκτες που κράτησαν «όρθιο» τον Αστέρα Τρίπολης στα δύσκολα και στην πίεση που άσκησε ο ΟΦΗ. Ο τερματοφύλακας πάντως των Αρκάδων κερδίζει τον τίτλο του MVP, καθώς σε όλο το παιχνίδι δήλωσε «παρών», ενώ είχε μόνο μία λάθος τοποθέτηση στο 87’.

Η σφυρίχτρα: Αρκετά καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ. Κουτσιαύτη. Στο 60’ καταλόγισε πέναλτι, ωστόσο μετά από εξέταση του VAR ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσεις.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Bάτερμαν, Κοροβέσης (82′ Γρίβας), Γιαννούλης, Διαμαντής, Βούρος, Ουές (82′ Σολίς) , Μεγιάδο (74′ Ντε Γκούζμαν), Στάικος (53′ Τσιλιανίδης), Νέιρα, Στάρτζεον,Σαρδινέρο.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής (84′ Αλβαρες), Καστανο, Σουάρεθ, Μουνάφο (57′ Καπίγια), Μπέλοκ, Τίλικα (46′ Κρέσπι), Σίτο (77′ Χριστόπουλος), Τζίμας (57′ Ριέρα), Λ. Φερνάντεθ

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*