Home / Tennis / Τσιτσιπάς: «Καλή ευκαιρία να ολοκληρώσω τη σεζόν στο Top 2»

Τσιτσιπάς: «Καλή ευκαιρία να ολοκληρώσω τη σεζόν στο Top 2»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε τα κεκτημένα στο Μόντε Κάρλο απέναντι στον Ντάβιντιτς-Φοκίνα με 2-0 σετ και παρέμεινε… Πρίγκηπας. Στις δηλώσεις του επισήμανε πως ο μοναδικός στόχος του είναι να βρεθεί όσο τον δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή και στο Τop 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Υπάρχει μια επιφάνεια στην οποία μπορεί να προσαρμόζομαι ευκολότερα από τις άλλες άλλες και όλοι ξέρουμε ποια είναι. Ο στόχος μου από τότε που το κατάλαβα είναι να παίρνω όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους σε αυτή την επιφάνεια και να συγκεντρώνομαι στις υπόλοιπες λίγο περισσότερο και τότε μπορώ να κάνω μια σπουδαία σεζόν, ακόμα και να είμαι ανάμεσα στους δύο καλύτερους τενίστες στο τέλος της χρονιάς. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα είναι να πάρω το καλύτερο από το χώμα και μετά να προσαρμοστώ ανάλογα στις άλλες επιφάνειες. Θέλω πολύ να πάω καλά στα σκληρά και στο χορτάρι φέτος, νιώθω ότι μπορώ να πάρω πολλούς πόντους εκεί. Αν μπορέσω να κερδίσω ματς με την ίδια σταθερότητα που έχω σε αυτή την επιφάνεια, θα έχω μια καλή ευκαιρία να ολοκληρώσω τη σεζόν στο Top 2, που είναι μεγάλος στόχος για μένα». υπογράμμισε αρχικά ο Έλληνας τενίστας.

Στην συνέχεια θέλησε να ξεκαθαρίσει πως το αγαπημένο τερέν είναι το χορτάρι, παρότι στο χώμα παρουσιάζεται σε εξαιρετικό επίπεδο.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να κερδίσω τουρνουά όχι μόνο στο χώμα, αλλά και στις σκληρές επιφάνειες και στο γρασίδι, που είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια. Δεν έχω πάει όσο καλά θα ήθελα, αλλά είναι στόχος μου να αλλάξω το στυλ μου όταν πρέπει να παίξω σε αυτά τα γήπεδα».

Τέλος, θέλησε να αναφέρει ότι πρέπει κάποια στιγμή η Αθήνα να πάρει ένα τουρνουά ATP.

«Ναι, είναι ώρα. Τι να σας πω, δεν έχω ενημερωθεί πολύ για το πότε και τι, αλλά θα ήθελα να δω ένα event στο σπίτι. Θέλω να δω ένα τουρνουά στην Αθήνα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα 250άρια της χρονιάς αν γίνει εκεί. Είμαι πεπεισμένος, διότι μπορώ να το φανταστώ», κατέληξε ο Τσιτσιπάς.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*