Home / Tennis / Τσιτσιπάς: «Δεν είχα προσδοκίες στην αρχή της χρονιάς»

Τσιτσιπάς: «Δεν είχα προσδοκίες στην αρχή της χρονιάς»

Ευτυχισμένος που βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους οκτώ παίκτες της φετινής σεζόν δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αναλύοντας τη διαδρομή του ως τους ATP Finals.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει αύριο (Δευτέρα 14/11) στις 22:00 τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση, ενώ έχει κληρωθεί, επίσης, με τους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ.

«Είμαι αποφασισμένος και έχω το προνόμιο να μάχομαι για τη θέση του κορυφαίου στον κόσμο. Ήταν πάντα όνειρο για μένα, από όταν ήμουν παιδί», ανέφερε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

Για την πιθανότητα να κατακτήσει τον τελευταίο τίτλο της σεζόν είπε: «Θα σημαίνει πάρα πολλά. Θα είναι φανταστικό. Θα προσπαθήσω να είμαι χαλαρός, να απολαύσω τη διαδρομή και να μη σκέφτομαι τον προορισμό, αφού το ταξίδι είναι αυτό που σημαίνει πολλά. Το να παίξω καλό τένις και να απολαύσω το παιχνίδι είναι πολύ πιο σημαντικό από την εμμονή με τον τίτλο του Νο1 στον κόσμο, που μπορεί να έρθει τώρα, μπορεί να έρθει αργότερα… Είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ».

Όσο για την αγωνιστική του κατάσταση, σχολίασε: «Νιώθω πολύ καλά με το σώμα και το παιχνίδι μου. Χαίρομαι που είμαι εδώ για να παλέψω για κάτι πολύτιμο σε μια τέτοια διοργάνωση. Κέρδισα τη θέση μου παίζοντας συνεπές τένις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με καλά αποτελέσματα σε όλες τις επιφάνειες. Κατέληξε καλύτερα από ό,τι περίμενα και είμαι χαρούμενος που είμαι ένας από τους οκτώ καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Για την επιστροφή από την επέμβαση στον ώμοστην αρχή της σεζόν: «Δεν σκεφτόμουν τα καλύτερα εκείνη την περίοδο, το μυαλό μου ήταν στο πώς θα επανέλθω πιο δυνατός. Ειλικρινά, δεν είχα προσδοκίες στην αρχή της χρονιάς. Νόμιζα ότι θα ανέβω στη διάρκεια της σέζον, ίσως στα μέσα των τουρνουά σε χωμάτινες επιφάνειες. Ο γιατρός μου έλεγε ότι ίσως χρειαστεί χρόνος.

Κατάφερα να παίξω καλό τένις στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, παίζοντας χωρίς να έχω προσδοκίες, θα έλεγα. Συνέχισα να συγκεντρώνω βαθμούς στην αρχή της σεζόν και αυτό αποτέλεσε ένα σημάδι, μια εικόνα του που βρισκόμουν στο παιχνίδι μου, ότι δεν έπρεπε να κάνω πίσω. Ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω».

Όσο για τον όμιλο του στα ATP Finals, όπου κληρώθηκε μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ, είπε: «Δεν θα είναι εύκολο, ε; Αυτές οι διοργανώσεις είναι απαιτητικές, η ένταση είναι στα ύψη. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, δεν έχει καμία σημασία. Όλοι αυτοί που παίκτες μπορούν να παίξουν, είμαστε στα ίσα. Μέχρι να βγούμε στα κορτς, έχει σημασία η ψυχολογία και η σκληρή δουλειά που πρέπει να καταθέσεις, για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*