Home / Tennis / Τσιτσιπάς: «Βλέπω κάθε μέρα σαν ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου»

Τσιτσιπάς: «Βλέπω κάθε μέρα σαν ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου»

Χαρούμενος που συνεχίζει στο Αυστραλιανό Open εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την άνετη νίκη του με σκορ 3-0 επί του Σουηδού Ίμερ στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξέφρασε την ελπίδα να καταφέρει στην Αυστραλία να κατακτήσει το πρώτο του grand slam, δίνοντας μεγάλη χαρά στον ίδιο, την οικογένειά του και όσους τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Βέβαια, δήλωσε στεναχωρημένος για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη χώρα που οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Μίκαελ Ίμερ

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, αν και το τουρνουά ξεκίνησε με κόσμο στην Αυστραλία: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το παιχνίδι μου. Ήταν ένα ποιοτικό ματς από την πλευρά μου. Γνωρίζω καλά τον Μάικ και εκπροσωπούμε τη νέα γενιά του τένις. Δυστυχώς δεν είχαμε θεατές σήμερα. Ήταν εντελώς απροσδόκητο για εμένα. Είναι δύσκολο να μην έχεις τον κόσμο στην κερκίδα. Είμαι πολύ σίγουρος πως όταν ολοκληρωθούν αυτές οι 5 μέρες και πάνε όλα καλά τα πράγματα, ο κόσμος θα επιστρέψει στις κερκίδες».

Για το αν στοχεύει στην κατάκτηση του πρώτου του Γκραντ Σλαμ επί Αυστραλιανού εδάφους: «Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Θα έρθει την κατάλληλη στιγμή. Αν το κερδίσω, μόνο έτσι θα διαπιστώσω πως είμαι σε θέση το κάνω. Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμα. Θέλω να είμαι καλύτερος. Βλέπω κάθε μέρα σαν ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, να κερδίσω ένα γκραντ σλαμ. Μου φέρνει μεγάλη χαρά μία τέτοια προοπτική σε εμένα και την οικογένειά μου, αλλά και τους ανθρώπους που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».

Για το επόμενο ματς που θα είναι μεταξύ του Κατσάνοφ ή του Μπερετίνι στον 4ο γύρο της διοργάνωσης: «Είναι σπουδαίοι αντίπαλοι. Θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για κάτι δύσκολο. Δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει από τους δύο. Και οι δύο έχουν πανομοιότυπο στιλ παιχνιδιού και οι δύο έχουν μεγάλη βελτίωση. Είναι πολύ καλοί παίκτες και περιμένω ένα δυνατό ματς».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*