Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Τρία χρόνια ξεκινάει με Βαλμπουενά! Ο 1ος από τους 5 γουρλήδες του Ολυμπιακού!

Τρία χρόνια ξεκινάει με Βαλμπουενά! Ο 1ος από τους 5 γουρλήδες του Ολυμπιακού!

• Ο Ολυμπιακός τις τηρεί τις παραδόσεις! Κι η παράδοση λέει ότι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού κάθε χρόνο είναι ο…Βαλμπουενά!

Άνοιξη 2019. Ο Ολυμπιακός στις 27 Μαίου ανακοινώνει την απόκτηση του Γάλλου, ως ελεύθερου από τη Φενέρμπαχτσε. Ουσιαστικά ήταν μία μεταγραφή που είχε κλείσει πολλές εβδομάδες νωρίτερα, όπως ίσως θυμάστε από τα σχετικά δημοσιεύματα, που είχαν ξεκινήσει μήνα Μάρτιο!

Άνοιξη 2020. Ο Ολυμπιακός στις 6 Μαρτίου ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Βαλμπουενά για άλλο ένα χρόνο. Ουσιαστικά η παραμονή του είχε κλειδώσει από τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο ίδιος ο Γάλλος μέσα στο Φλεβάρη είχε κάνει σχετικές δηλώσεις.

Άνοιξη 2021. Ο Ολυμπιακός χθες 29 Μαρτίου ανακοίνωσε την νέα ανανέωση συμβολαίου του Βαλμπουενά για ακόμη ένα χρόνο. Ουσιαστικά η παραμονή του είχε κλειδώσει εδώ και περίπου 15 ημέρες, όπως είχε ξεκαθαρίσει από τα έγκυρα ρεπορτάζ.

• Ο πρωταθλητής Ελλάδας λοιπόν κάθε χρόνο ξεκινάει τις μεταγραφές του, είτε τις «κανονικές», είτε τις λεγόμενες «εσωτερικές», με τον Ματιέ! Είναι βλέπετε και γουρλής! Αυτός και άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές που είχαν έρθει στις αρχές της περασμένης σεζόν, είναι αυτοί οι οποίο είναι έτοιμοι να κάνουν τ «δύο στα δύο», παίρνοντας μετά το περσινό και το φετινό πρωτάθλημα! Και φτάνοντας και φέτος, όπως και πέρυσι, στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ! Και ίσως κάνοντας και φέτος νταμπλ, όπως έκαναν πέρυσι!

• Μιλάμε για τον Βαλμπουενά, τον Σεμέδο, τον Μπα, τον Ραντζέλοβιτς και τον Ελ Αραμπί! Αυτοί είναι οι «πέντε» που έχουν συνδέσει το όνομα τους στον ολυμπιακό, μόνο με επιτυχίες! Πρωτάθλημα-πιθανότατα πρωταθλήματα…Κύπελλο-ίσως Κύπελλα…Προκρίσεις στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ επί αντιπάλων όπως οι Μπασάκσεχιρ, Κράσνονταρ, Πλίζεν, Ομόνοιας κι από τη φάση των ομίλων προκρίσεις στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ επί αντιπάλων όπως η Μαρσέιγ κι ο Ερυθρός Αστέρας και με νέες προκρίσεις στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ επί ομάδων όπως η Άρσεναλ κι η PSV…

• Για να τα σκεφθούμε λίγο όλα αυτά. Και ίσως έτσι καταλάβουμε γιατί ο Ελ Αραμπί είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Ολυμπιακού, γιατί ο σύλλογος αρνήθηκε να πουλήσει τον Σεμέδο στην Μπενφίκα με 11 εκ. Ευρώ, γιατί παραμένει στα 37 του ο Βαλμπουενά, γιατί ο Μπα θεωρείται ένα από τα πιο μεγάλα πρότζεκτ της ομάδας και προωθήθηκε σε θέση βασικού αντί του Σισέ που είχε έρθει δύο χρόνια νωρίτερα στο Ρέντη, αλλά και γιατί ο Ραντζέλοβιτς έχει ήδη φέτος καταγράψει 31 συμμετοχές (13 βασικός), όσες ακριβώς και πέρυσι (επίσης 13 βασικός!), την στιγμή μάλιστα κατά την οποία φέτος έχουμε ακόμη μπροστά μας 11-12 παιχνίδια…

• Ειδικά για τον Βαλμπουενά θέλετε και κάτι άλλο; Για να καταλάβουμε την εμπιστοσύνη που του έχει ο Πέδρο Μαρτίνς και πόσο κομβικό τον θεωρεί στο πιο δύσκολο επίπεδο, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια: τον είχε φέτος στη διάθεση του σε οκτώ από τα 12 παιχνίδια (στα τέσσερα έλειψε λόγω τραυματισμών) και τον έβαλε και στα οκτώ βασικό! Ποτέ αλλαγή! Όταν ο Ματιέ ήταν ετοιμοπόλεμος, ήταν πάντοτε στην αρχική ενδεκάδα: και στα δύο προκριματικά με την Ομόνοια και στα τρία παιχνίδια του α΄ γύρου της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (Μαρσέιγ 1-0, Πόρτο 0-2, Σίτι 0-3) και στα τρία σερί νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ (PSV 4-2 και 1-2, και Άρσεναλ 1-3).

• Εξίσου αλήθεια είναι, βεβαίως, και κάτι άλλο: Ο Βαλμπουενά στο β΄ μισό της σεζόν, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του, μία βαριά θλάση που τον άφησε δύο ολόκληρους μήνες έξω, δεν ήταν ο Βαλμπουενά που είχαμε δει στο α΄ μισό της σεζόν. Εξ ου κι ο Μαρτίνς στα πέντε πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια τον έβγαζε από τον αγωνιστικό χώρο μόνο μετά το 85ο λεπτό! Ενώ με την PSV εδώ έγινε αλλαγή στο 68, στην Ολλανδία στο ημίχρονο και με την Άρσεναλ εδώ ξανά στο ημίχρονο.

• Κοιτάξτε, τον κάθε ποδοσφαιριστή τον δέχεσαι με τα καλά του και με τα άσχημα του. Για παράδειγμα, ο Ματιέ κάθε χρόνο θα βγάλει δύο θλάσεις-μία πιο βαριά εκεί γύρω στο Νοέμβρη με Δεκέμβρη και μία πιο ελαφριά προς το τέλος της σεζόν. Γνώμη μου είναι ότι φέτος ο έμπειρος Γάλλος εμφανίστηκε πεσμένος στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν γιατί επηρεάστηκε από τη μεγάλη του απουσία μεσούσης της σεζόν λόγω της θλάσης-δύο μήνες είναι μεγάλο διάστημα (από 8 Νοεμβρίου ξανάπαιξε στις 3 Ιανουαρίου). Πέρυσι για παράδειγμα και τότε είχε ταλαιπωρηθεί με την θλάση του προς τα μέσα της σεζόν, αλλά ήταν πιο ενεργός κι είχε λείψει συνεχές διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

• Γενικά νομίζω ότι με τον Βαλμπουενά ναι μεν ισχύει το ότι περνώντας τα χρόνια, κι ειδικά σε τόσο προχωρημένη ηλικία, θα υπάρχει φθορά, αλλά είναι και πολύ σημαντικό το θέμα της διαχείρισης. Τόσο από πλευράς του ίδιου, που πρέπει να βλέπει έως που φτάνουν οι αντοχές του, όσο κι από πλευράς όλου του σταφ του Ρέντη. Ο Βαλμπουενά στα καλά του μπορεί ακόμη να δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό, είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*