Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / «Τρένο» εκτός έδρας ο Απόλλων, «παρέσυρε» και την ΑΕΛ!

«Τρένο» εκτός έδρας ο Απόλλων, «παρέσυρε» και την ΑΕΛ!

«Βαριά» ταξιαρχία!

Με μεστή εμφάνιση και τον Τσιλούλη να βγαίνει ξανά μπροστά, ο Απόλλων Σμύρνης πέρασε με 1-0 από την Λάρισα και πέτυχε τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη, για πρώτη φορά μετά το 1995, χρονιά που τον είχε οδηγήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη!

Εξαιρετική η ομάδα του Γιώργου Παράσχου για ακόμη μια φορά σε δεύτερο ημίχρονο, «διάβασε» την ΑΕΛ και την περιόρισε σε παθητικό ρόλο, αφήνοντάς την παράλληλα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς.

Στους 18 βαθμούς ανέβηκε πλέον ο Απόλλων Σμύρνης που… σβήνει τις οποιεσδήποτε σκέψεις υπάρχουν για να κινδυνεύσει με υποβιβασμό, ενώ έχει και ματς λιγότερο αυτό το εντός έδρας με την Λαμία.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΛ ο Γιάννης Τάτσης. Ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσόσιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ στην τριάδα της άμυνας. Μπέρτος, Φίλιπ τα δύο μπακ-χαφ, με τους Σπαρβ, Κολομπίνο, Νικολιά στον άξονα και τους Πινακά, Ντουρμισάι στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Απόλλωνα Σμύρνης από την άλλη μεριά ο Γιώργος Παράσχος. Ο Βέρχουλστ στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα, Μπρούσιτς στην αμυντική τετράδα. Λαγός και Κολ στον άξονα, με τους Μαρκ Φερνάντεθ, Τσιλούλης, Μουνιέ να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντάουντα.

Το ματς

Ούτε δύο λεπτά δεν συμπληρώθηκαν στο… χιονισμένο, στα πλάγια, Αλκαζάρ με τον Απόλλωνα να απειλεί αλλά ο Μπάγιτς είχε καλή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ. Λίγο αργότερα και στο 9′ , η ΑΕΛ απάντησε στις φάσεις αλλά το επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα του Πινακά δεν εκμεταλλεύτηκε κάποιος συμπαίκτης του. Οι δύο ομάδες πήγαιναν το ματς στη δύναμη, με τον Σπαρβ να… φλερτάρει με την κόκκινη όταν πάτησε τον Μουνιέ στο χέρι αλλά ο διαιτητής Γκορτσίλας τον «κιτρίνισε». Το ματς δεν ήταν καλό ποιοτικά, ο Απόλλων έδειχνε πως ψάχνεται περισσότερο στην κόντρα και στο 29′ εφτιαξε άλλη μια καλή στιγμή αλλά μετά τη σέντρα του Μπαξεβανίδη ο Ντάουντα… χάλασε τον Μουνιέ, που ήταν έτοιμος να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι.

Ο Λαγός «γλίτωσε» την κίτρινη κάρτα στο 38′ με πάτημα στον Κολομπίνο, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ντουρμισάι έκανε κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή και δεν κατάφερε να βρει εστία, στην καλύτερη φάση των «βυσσινί» στο πρώτο μέρος. Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με τον νεοεισελθόντα Μιλοσάβλιεβιτς να αλλάζει υπέροχα παιχνίδι στον Φίλιπ, αλλά το βολέ του τελευταίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή η φάση φάνηκε να… ξυπνάει την Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία πήρε τα ηνία του αγώνα όπως συνηθίζει στα δεύτερα ημίχρονα και έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Με τον Τσιλούλη να κάνει ηγετική εμφάνιση και να… σβήνει το κενό του Μπεντινέλι και τον Ντάουντα να λειτουργεί ως κανονικός φορ, σπάζοντας μπάλες και δημιουργώντας χώρους για τους αντιπάλους τους, ο Απόλλωνα άρχιζε να ανεβαίνει. Ο Κολ είχε πάρει… μόνος του τη μάχη του κέντρου, ενώ και ο Κιτόκο που μπήκε βοήθησε σημαντικά με τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις στον άξονα. Ο Απόλλων είχε ανεβάσει την απόδοσή του, έπαιζε στο μισό γήπεδο την ΑΕΛ και τις χτύπησε δύο φορές το… καμπανάκι με Ντάουντα (63′) και Τσιλούλη (67′), αλλά οι γηπεδούχοι δεν το «άκουσαν». Οι δυο τους συνδυάστηκαν υπέροχα στο 73ο λεπτό όταν ο Ντάουντα έσπασε στον Τσιλούλη και τον έβγαλε σε θέση βολής, με τον τελευταίο να κάνει άψογο πλασέ κάτω από τα πόδια του Μπάγιτς, ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Ο Τσιλούλης ήταν… ασταμάτητος και έκανε εξαιρετικές ατομικές ενέργειες, ο Παράσχος φρέσκαρε την ομάδα του από τον πάγκο και ο Απόλλων δεν δεχόταν ούτε μισή τελική από την ΑΕΛ. Ωστόσο, παραλίγο να τα χαλάσουν μόνοι τους οι φιλοξενούμενοι όταν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η άμυνά τους κοιμήθηκε και ο Ντουρμισάι βρήκε με κάθετη τον Τρούγιτς στην περιοχή αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν βρήκε εστία, στην τελευταία φάση του αγώνα.

MVP: Ο Τσιλούλης έκανε δεύτερο ημίχρονο για μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα! Ασταμάτητος, δεν τον έκοβαν ούτε με… βαλέ και πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 73ο λεπτό για να φύγει ο Απόλλων Σμύρνης με το «διπλό» από το «Αλκαζάρ».

Η σφυρίχτρα: Ο Ευστάθιος Γκορτσίλας… ελέγχεται για δύο φάσεις. Στο 13ο λεπτό όταν ο Σπαρβ πήγε με τις τάπες στο χέρι του Μουνιέ και… φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα, ενώ δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον Λαγό στο 38′ σε μαρκάρισμα στον Κολομπίνο, με τον Έλληνα χαφ να «κιτρινίζεται» μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης, 3-5-2): Μπάγιτς – Τσόσιτς, Ζίζιτς (57? Γιουνές), Μιχαήλ – Μπέρτος (77? Τρούγιτς), Σπαρβ (46? Μιλοσάβλιεβιτς), Κολομπίνο, Νικολιάς, Φίλιπ – Πινακάς, Ντουρμισάι.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος, 4-2-3-1): Βέρχουλστ – Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς – Λαγός (62? Κιτόκο), Κολ – Μαρκ Φερνάντεθ (89? Χουχούμης), Τσιλούλης, Μουνιέ (76? Βιτλής) – Ντάουντα (89? Τσαμπούρης).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*