Home / Άλλα Σπόρ / Το CAS απέρριψε την έφεση της Ρωσίας – Εκτός ΟΑ 2016 ο ρωσικός στίβος!

Το CAS απέρριψε την έφεση της Ρωσίας – Εκτός ΟΑ 2016 ο ρωσικός στίβος!

Αρνητική ήταν η απάντηση του CAS στην έφεση που είχε καταθέσει η ομοσπονδία στίβου της Ρωσίας αλλά και 68 αθλητές της χώρας κατά της τιμωρίας αποκλεισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Δεν έγινε αποδεκτή από το CAS η έφεση που κατέθεσε η ρωσική ομοσπονδία στίβου αλλά και 68 αθλητές της κατά της απόφασης αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Στο σκεπτικό του το CAS αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ολυμπιακής Επιτροπής και της ΙΑΑF να τιμωρήσει με αποκλεισμό την ρωσική ομοσπονδία στίβου και κατ’ επέκταση τους ρώσους αθλητές.

Μάλιστα, υπήρξε αντίδραση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του CAS.

«Δεν είναι μια ημέρα θριάμβου και αντίστοιχων δηλώσεων. Δεν ασχολήθηκα με το σπορ αυτό για να τιμωρώ αθλητές και να τους απαγορεύω τη συμμετοχή σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις», τόνισε ο πρόεδρος της IAAF και επεσήμανε ότι θα υπάρχει συνεργασία με την Ρωσία για να υπάρξει ένα πλαίσιο καθαρό γύρω από το οποίο θα μπορούσαν να επιστρέψουν οι αθλητές της χώρας στη δράση.

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*