Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Το φιλί, το σοκ και το… ξεμπούκωμα: Τι κρατάμε από τα ματς της 9ης αγωνιστικής!

Το φιλί, το σοκ και το… ξεμπούκωμα: Τι κρατάμε από τα ματς της 9ης αγωνιστικής!

Πολλά και διάφορα συνέβησαν και στην 9η αγωνιστική της Super League!

Ξεπεράσαμε ήδη -ας όψεται το Παγκόσμιο Κύπελλο– το 1/3 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, και το sport-fm.gr κάνει… ταμείο!

Τι κρατάμε από την 9η «στροφή» και τα επτά παιχνίδια του τριημέρου;

Τρέλα


Μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε στη λέξη, που περιγράφει καλύτερα τον φετινό Βόλο: Τρέλα! Γιατί είναι να… τρελαίνεσαι με τους Θεσσαλούς και όσα έχουν πετύχει μετά από εννέα αγωνιστικές στη Super League! Στο Περιστέρι, απέναντι στον πολύ δυνατό, φέτος, Ατρόμητο του Κρις Κόλμαν, ο Βόλος πήρε άλλη μία μεγαλοπρεπέστατη νίκη (0-2), έφτασε τις πέντε σερί(!) και εδραιώθηκε στην εξάδα! Και δεν είναι μόνο αυτό… Όπως έχουμε ξαναπεί, ο Βόλος παίζει και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, διαθέτοντας στο ρόστερ του μερικούς από τους πιο… μερακλήδες παίκτες του πρωταθλήματος! Το ερώτημα, πλέον, που τίθεται είναι μέχρι… πού μπορεί να φτάσει αυτή η τρέλα! Μέχρι την εξάδα; Στην Ευρώπη; Ίδωμεν…

.....

Το φιλί


Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο ήταν, καταρχήν, η αντίδραση και η νίκη μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Το αν αυτή θα ερχόταν και με καλό ποδόσφαιρο, ήταν δευτερευούσης σημασίας. Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, πράγματι, ήταν σοβαροί, έβγαλαν αντίδραση και πήραν σχετικά άνετα το «διπλό» κόντρα στον αξιόμαχο Παναιτωλικό (0-2), με δύο πολύ ωραία γκολ, του Μπιέλ και του… αγέραστου Βαλμπουενά -ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αποδεικνύει συνέχεια ότι ήταν, ίσως, η πιο σωστή κίνηση του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι, με όλα όσα έχουν συμβεί, να ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί του! Εκείνο, πάντως, που θα μας μείνει από το παιχνίδι δεν είναι η εκτός έδρας νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στη δράση! Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες, όπου έχουν συμβεί… τα πάντα με τον 30χρονο, ο Έλληνας χαφ ξαναπάτησε χορτάρι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, περνώντας ως αλλαγή στο ματς. Η μητέρα του, δε, που ήταν στο γήπεδο, μας χάρισε ένα πολύ όμορφο σκηνικό, δίνοντας ένα φιλί στον γιο της, που δεν έχει περάσει και λίγα τα τελευταία χρόνια…


Επτάψυχος στη ματσάρα!


Σοβαρά τώρα, κανείς -μα κανείς- δεν περίμενε πως το καλύτερο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής θα ήταν το Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα! Δύο ομάδες με τρομερό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, έφτιαξαν όσες δεν είχαν φτιάξει στα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια τους, σε ένα απίστευτο ματς, που έληξε 2-2! Στον πρώτο «τελικό» της χρονιάς για την παραμονή στην κατηγορία, ο Ιωνικός μπορεί να τραβάει τα μαλλιά του, που δεν κέρδισε το παιχνίδι και έμεινε χωρίς νίκη, καθώς προηγήθηκε 2-0 και στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου είχε φάσεις και για τρίτο γκολ. Από την άλλη, οι Ηπειρώτες αποδείχθηκαν επτάψυχοι -και κάτι παραπάνω- ισοφαρίζοντας με δύο πέναλτι, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να «κλέψουν» το «τρίποντο» στη Νεάπολη!


Buzzer beater


Όπως φαίνεται, ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ικανός να τρελάνει τους οπαδούς του! Πηγαίνει με πέντε πιτσιρικάδες τη Δευτέρα και κερδίζει στον Πειραιά τον Ολυμπιακό και λίγες μέρες μετά επιστρέφει στην Τούμπα, για να πάρει ισοπαλία στο 90’+7′ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που έχει εννέα απουσίες και έρχεται από 120 λεπτά αγώνα στο Κύπελλο Ελλάδας! Να σηκώνεις τα χέρια ψηλά! Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, ο φετινός ΠΑΟΚ θέλει υπομονή. Δεν «έδεσε», ούτε έγινε ομαδάρα, επειδή έκανε το μεγάλο «διπλό» στο Φάληρο. Έχει ακόμη πάρα πολύ δουλειά μπροστά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος, τουλάχιστον, είδε την ομάδα του να μη χάνει από τους Αρκάδες. Το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του, προηγήθηκε 2-0, αλλά ο ΠΑΟΚ «σκύλιασε», μείωσε αρχικά στο 81′, για να έρθει ο Ολιβέιρα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα να γλιτώσει (2-2) τον «δικέφαλο του Βορρά»!

.....

Σοκ


Κανονικά, από το ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη θα γράφαμε ότι θα μας μείνει το γκολ του Σπόραρ στο 90’+2′ -και το ντελίριο που προκάλεσε στη Λεωφόρο- για το τελικό 1-0 και το απίστευτο «εννιά στα εννιά» του «τριφυλλιού», που… καλπάζει προς τον τίτλο! Δυστυχώς, όμως, η νίκη των «πράσινων» επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ. Είναι απίστευτη η ατυχία, τόσο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που χάνει τον πρώτο της σκόρερ και πιο φορμαρισμένο παίκτη ολόκληρου του πρωταθλήματος, όσο, φυσικά και για το ίδιο το παιδί. Ολική ρήξη χιαστού η διάγνωση, ό,τι χειρότερο, δηλαδή, για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, και τέλος η σεζόν για τον Ισπανό, που φέτος έκανε τη χρονιά της ζωής του! Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός και φυσικά έχει τις ευχές όλων μας να συμβεί ακριβώς αυτό!


Ξεμπούκωμα


Με σπασμένα φρένα και στη Λιβαδειά συνέχισε η ΑΕΚ, η οποία, πάντως, χρειάστηκε να… πατήσει το γκάζι στο δεύτερο 45λεπτο κόντρα στον Λεβαδειακό, προκειμένου να φτάσει στη νίκη (0-2). Στο πρώτο, η «Ένωση» ζορίστηκε αρκετά στη δημιουργία, μην μπορώντας να πιάσει την απόδοση προηγούμενων αγώνων. Μετά την ανάπαυλα, ωστόσο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα… ξεμπούκωσε και σχεδόν από το πρώτο δευτερόλεπτο της επανάληψης φαινόταν ότι θα άναβε το πάρτι στην εξέδρα από τους, περίπου, 2000 «κιτρινόμαυρους» οπαδούς! Για σχεδόν ένα μισάωρο η ΑΕΚ ήταν -και πάλι- απολαυστική, και με τον Ελίασον, που ξεκλείδωσε την άμυνα με ασίστ στο πρώτο γκολ, τον Γκατσίνοβιτς, που έκανε τα πάντα στο β’ μέρος και τον… φορ Λιβάι Γκαρσία, που πέτυχε και τα δύο γκολ, έφτασε σε πέμπτη σερί νίκη, και πηγαίνει αγριεμένη να συναντήσει τον ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 9ης αγωνιστικής!

Και όμως… 0-0!


Ούτε ο δεύτερος «τελικός» της 9ης αγωνιστικής στην ουρά της Super League είχε νικητή. Το Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο, είχε γκολ. Το ΟΦΗ-Λαμία έμεινε στο μηδέν (0-0), παρότι το παιχνίδι ήταν για… over! Υπό το βλέμμα του νέου τους προπονητή, Νταμπράουσκας, οι Κρητικοί είδαν το σουτ του Ντουρμισάι να καταλήγει στο δοκάρι (71′), ενώ είχαν και άλλες φάσεις, για να πετύχουν γκολ. Οι φιλοξενούμενοι, στον αντίποδα, είχαν πολύ καλές στιγμές σε κόντρα επιθέσεις, τελικά, όμως, κανένας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Την ομάδα της Φθιώτιδας, πάντως, καθόλου δεν τη χάλασε ο βαθμός στο Ηράκλειο, αφού παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνή ζώνη. Ο ΟΦΗ, από την άλλη, ψάχνει ανάσες. Για να δούμε αν θα τις βρει με τον Λιθουανό τεχνικό…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*