Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Το «φάντασμα» του Κοστάντσο: 5 γκολκίπερ που εύχονται οι φίλοι της ΑΕΚ να ΜΗΝ μοιάσει ο Στάνκοβιτς

Το «φάντασμα» του Κοστάντσο: 5 γκολκίπερ που εύχονται οι φίλοι της ΑΕΚ να ΜΗΝ μοιάσει ο Στάνκοβιτς

Η απόκτηση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν αναμφισβήτητα επιτυχία για την ΑΕΚ. Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει στο γήπεδο, το βιογραφικό του παραπέμπει σε τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου.

Μαζί με τις προσευχές ωστόσο η ομάδα τους να βρήκε έναν νέο «Σορεντίνο», οι φίλοι της «Ένωσης» σταυρώνουν τα δάχτυλα να μη συμβεί και το αντίθετο:

Να μην τους βγει ο νέος γκολκίπερ αντίστοιχος με αξέχαστους «κουνελοπνίχτες» που έχουν δει τα ματάκια μας στα ελληνικά γήπεδα.

Παιχταράδες που αποκτήθηκαν για τον «άσο» και τελικά πλησίασαν στο… μηδέν, όπως οι εξής:

Φράνκο Κοστάντσο

Ήρθε με δόξα και τιμή. Παρουσιάστηκε (όχι αδίκως βάσει της θητείας του στη Βασιλεία) ως ο διάδοχος του Αντώνη Νικοπολίδη. Και εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σοκ στην ιστορία του Ολυμπιακού: Ασταθής, με κακές τοποθετήσεις και εικόνα σαν να βρισκόταν σε δική του πραγματικότητα, έκανε τον Νίκο Σαργκάνη ν’ αναρωτηθεί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αν έχει πρόβλημα… όρασης. Και δημιούργησε βάσιμες υποψίες ότι δεν ήρθε ο ίδιος, αλλά έστειλε σωσία του στην Ελλάδα.

Μαρσέλο Μορέτο

Από μόνη της η έννοια «Βραζιλιάνος τερματοφύλακας» μοιάζει αντιφατική. Δημιουργεί (τουλάχιστον) επιφυλάξεις στο άκουσμά της. Κάτι που επιβεβαίωσε για τα καλά ο «μανταλοχέρης» που έφερε το 2017 η ΑΕΚ. Με συχνότερη τη φροντίδα στη χωρίστρα του από τις αποκρούσεις και ικανότητα να κάνει τη μεγαλύτερη γκέλα ακόμα και σε παιχνίδι που ήταν καλός, αποτέλεσε εστία άγχους στην… εστία. Και κόστισε βαθμούς που αν υπήρχαν, θα επέτρεπαν στην «Ένωση» να μη χάσει εντέλει το πρωτάθλημα Βάλνερ.

Γκρεγκόρζ Σαμοτούλσκι

Η σωματική του διάπλαση ήταν εντυπωσιακή. Σ’ έκανε ν’ αναρωτηθείς… πού θα χωρέσει αυτό το «θεριό» κάτω από το τέρμα. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχθηκε ότι το μέγεθος δεν μετράει. Παρά τις εξαιρετικές συστάσεις που τον συνόδευαν -ως μια από τις μεταγραφές που χρυσοπλήρωνε εκείνη την εποχή ο Μπατατούδης- ο Πολωνός τα ‘κανε θάλασσα: Φροντίζοντας να δείξει από το ντεμπούτο του (με έξοδο Μεσολογγίου στην Καισαριανή) ότι αυτό… δεν θα πήγαινε καλά.

Νίκολα Λεάλι

Το προσωνύμιο «νέος Μπουφόν» δεν ήταν αρκετό για να παραμυθιάσει τους φίλους του Ολυμπιακού. Μετά το κάζο Κοστάντσο ήταν κάπως υποψιασμένοι. Όμως στη Γιουβέντους ανήκε, «ιταλική σχολή τερματοφυλάκων» σου λέει, πόσο κακός να ήταν; Αρκετά κακός για να τα κάνει μαντάρα ακόμη και ως αναπληρωματικός και με αλλεπάλληλες τσιφτεκιές σε αμφότερα τα παιχνίδια, να κοστίσει έναν οδυνηρό αποκλεισμό των Πειραιωτών από την Μπεσίκτας στους «16» του Europa League.

Πιερ Εμπέντε

Συμπαθέστατη φυσιογνωμία. Και με πορεία στη Χαλκηδόνα πριν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού που δεν ήταν και τόσο κακή. Από τη στιγμή που βρέθηκε όμως κάτω από τα δοκάρια των «πράσινων» λες και μεταμορφώθηκε. Υπέπεσε σε «όμες» πρώτου μεγέθους και γκέλες που έφεραν γιούχα από την εξέδρα. Με κλασικότερο παράδειγμα λοιπόν ένα σουτ του Τραϊανού Δέλλα σε χαμένο ντέρμπι από την ΑΕΚ, είδε την μπάλα πάμπολλες φορές να… ζωντανεύει στα χέρια του.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*