Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Το σπάσιμο του αήττητου, ο χαμός στη βαθμολογία και ο ασταμάτητος: Τι κρατάμε από τη 17η αγωνιστική

Το σπάσιμο του αήττητου, ο χαμός στη βαθμολογία και ο ασταμάτητος: Τι κρατάμε από τη 17η αγωνιστική

Η 17η αγωνιστική της Super League 1 περιλάμβανε ασφαλώς το μεγάλο ντέρμπι της OPAP Arena αλλά και τις άνετες επικρατήσεις Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη, που μάζεψαν τις διαφορές στις πρώτες θέσεις – την ώρα που Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Ιδού λοιπόν τι κράτησε το sport-fm.gr από τις επτά αναμετρήσεις του τριημέρου…

Ασταμάτητος!

Λες και έχει γίνει άλλη ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Οι παίκτες του Θανάση Στάικου ήταν για μία ακόμη αγωνιστική εντυπωσιακοί και έριξαν τρία γκολ στη Λιβαδειά, αποδεικνύοντας ότι οι επιτυχίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό μόνο τυχαίες δεν ήταν. Οι Γιαννιώτες έχουν συγκεντρώσει οκτώ βαθμούς σε τέσσερα ματς μετά το Μουντιάλ, ξεφεύγοντας έτσι για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Super League 1.

Νάρεϊ

Ο Λουτσέσκου είχε αποφασίσε να ξεκουράσει τον Καλέντ Νάρεϊ στο ματς με τη Λαμία, ωστόσο το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε νωρίς νωρίς ο Μουργκ έφερε τον Γερμανό εξτρέμ στον αγωνιστικό χώρο από το 8ο λεπτό. Στο 13’, το σουτ του κόντραρε στον Ολιβέιρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, ενώ στο 27’, από το εξαιρετικό του γύρισμα προήλθε το 2-0 για τους Θεσσαλονικείς! Τρομερή η επίδρασή του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ…

Πανταχού παρών!

Για μία ακόμη φορά, ο Ίνμπομ Χουάνγκ απέδειξε πως αποτελεί πιθανότατα μία από τις καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού –και όχι μόνο- τα τελευταία χρόνια. Ο Νοτιοκορεάτης μέσος ήταν όλα τα λεφτά στο 4-0 επί του Βόλου, έχοντας κάνει συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο. Εκτός του καταπληκτικού γκολ που πέτυχε, ο χαφ των Πειραιωτών έδειχνε… πανταχού παρών στο γήπεδο, καταγράφοντας μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση.

Εξάδα


Μπορεί ο Ατρόμητος να προέρχεται από 2-1-2 στο πρωτάθλημα, όμως η κακή πορεία του Βόλου σε αυτό το διάστημα έχει επιτρέψει στους Περιστεριώτες να προσεγγίσουν… επικίνδυνα τον σύλλογο της Μαγνησίας! Οι Βολιώτες είναι 6οι με 26 βαθμούς και η ομάδα του Κρις Κόλμαν 22, μετά το 2-0 κόντρα στον Ιωνικό, συνεπώς ο στόχος της εξάδας έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε ολοένα και πιο εφικτή υπόθεση. Την ίδια ώρα, οι Νικαιώτες εξακολουθούν να δυσκολεύονται…

Επιστροφή

Ο Άκης Μάντζιος είδε τον Αστέρα Τρίπολης να ηττάται με το βαρύ 3-0 από τον Άρη, όμως για τον ίδιο το ματς ήταν όπως και να ‘χει ξεχωριστό. Ο Έλληνας προπονητής είδε τους οπαδούς της πρώην ομάδας του να τον χειροκροτούν όταν έκανε την εμφάνισή του στο «Κλ. Βικελίδης», με τον ίδιο να ανταποδίδει και να σχολιάζει μετά τον αγώνα πως «ήταν ιδιαίτερο αυτό που ένιωσα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους του Άρη μέσα από την καρδιά μου. Τους ευχαριστώ για την υποδοχή, ήταν τιμητικό για μένα. Σε αυτά τα δύο χρόνια καταφέραμε πολλά. Η ομάδα απέκτησε τον σεβασμό όλων, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μην ξεχνάμε ότι κάναμε την καλύτερη πορεία των τελευταίων σαράντα χρόνων».

Αήττητο… τέλος


Ο Παναθηναϊκός πήγε στην OPAP Arena τρέχοντας αήττητο σερί 16 αγωνιστικών – όλο το φετινό πρωτάθλημα, με λίγα λόγια. Εντέλει, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έβαλε τέλος στο σερί αυτό των «πρασίνων», επικρατώντας 1-0 στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής και μειώνοντας έτσι τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς. Φυσικά το «τριφύλλι» παραμένει σε θέση ισχύος, όμως το αήττητο σερί αποτελεί πλέον παρελθόν – την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 7/7 στο νέο τους γήπεδο και δεν έχουν δεχτεί γκολ εκεί από τα εγκαίνια και το 4-1 επί του Ιωνικού.

Κρητικό… γλέντι


Ο ΟΦΗ πήγε στο Αγρίνιο… κεφάτος και πέρασε εμφατικά από την έδρα του Παναιτωλικού (4-0). Οι Κρητικοί πραγματοποίησαν, με διαφορά, την καλύτερη εμφάνισή τους τη φετινή σεζόν, αξιοποίησαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και έφυγαν από την Αιτωλοακαρνανία με την απαιτούμενη ηρεμία που χρειάζονταν, μιας και αποσπάστηκαν πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρέθηκε σε πολύ κακό απόγευμα, έχοντας στο ενεργητικό της μόλις τρεις τελικές προσπάθειες, με καμία από αυτές να μην είναι στην εστία! Ο «Τίτορμος» είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στην εξάδα και να κάνει… όνειρα για τα playoffs, ωστόσο εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε τη συντριβή!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*