Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Το προφίλ του Μέικον που κλείνει η ΑΕΚ (vids)

Το προφίλ του Μέικον που κλείνει η ΑΕΚ (vids)

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη μεταγραφή του Ντάριλ Μέικον και το sport-fm.gr σκιαγραφεί τον 25χρονο.

Ο Αμερικανός αποτελεί τον ορισμό του combo γκαρντ, αφού αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στον «1» και στο «2», κάτι που αποτελούσε… προαπαιτούμενο για το τεχνικό επιτελείο της Ένωσης, ενώ έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι του.

Καταρχάς, το σκάουτινγκ των ανθρώπων του «Δικεφάλου» αναφέρει ότι πρόκειται για έναν αρκετά κοντρολαρισμένο παίκτη, που παίρνει σωστές αποφάσεις, τόσο στο κομμάτι της εκτέλεσης (16,7 πόντους/μέσο όρο τη φετινή σεζόν), όσο και σε αυτό της δημιουργίας (4,9 ασίστ/μέσο όρο).

Επίσης, ο Μέικον είναι ικανότατος στο pick and roll, αφού συνεργάζεται σωστά με τους ψηλούς συμπαίκτες του, ενώ ακόμα κι αν δεν πασάρει σε αυτές τις καταστάσεις, μπορεί να σουτάρει από την περίμετρο.

Ο Αμερικανός έχει καλά πατήματα, κάτι που τον βοηθάει στις διεισδύσεις και στο να «επιτεθεί» στο αντίπαλο καλάθι. Επιπροσθέτως τα ποσοστά του στα τρίποντα (44,6%) επιβεβαιώνουν την εκτελεστική του δεινότητα, τουλάχιστον με αυτά που προκύπτουν από τη στατιστική του τη φετινή σεζόν στη Γαλατασαράι.

Ως ψεγάδια θα αναφέραμε το γεγονός πως δεν έχει μεγάλη εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς βρίσκεται μόλις 6 μήνες στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και το ότι δεν είναι ιδιαίτερος… λάτρης της άμυνας, κάτι που βελτιώνεται μέσω διάθεσης και ενέργειας στο παρκέ.

Δείτε highlights από τον Μέικον:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*