Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Το προφίλ της Μάλμε και της Ρέιντζερς: Η παρέα του Τσόλακ και η ομαδάρα του Τζέραρντ!

Το προφίλ της Μάλμε και της Ρέιντζερς: Η παρέα του Τσόλακ και η ομαδάρα του Τζέραρντ!

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Μάλμε ή Ρέιντζερς στα πλέι-οφς του Champions League εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς, με τον δρόμο προς τα… αστέρια να δυσκολεύει για τους Πειραιώτες αλλά να μην είναι ακατόρθωτος. Στον διάβα του, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του γνώριμα πρόσωπα, αφού στην Μάλμε αγωνίζεται ο Αντόνιο Τσόλακ του ΠΑΟΚ, ενώ προπονητής της Ρέιντζερς είναι ο… κακός δαίμονας Στίβεν Τζέραρντ.

Μάλμε: Η παρέα του Τσόλακ έχει ρυθμό στα πόδια της

Να διατηρήσει τα σκήπτρα της στην Σουηδία θέλει η Μάλμε! Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή στους τίτλους, η ομάδα του Γιον Νταλ Τόμασον θέλει να παραμείνει στην κορυφή της Σουηδίας. Προς το παρόν δεν τα έχει καταφέρει, αφού μετά το πέρας των 13 πρώτων αγωνιστικών είναι στο -1 από την Τζουργκάρντεν, έχοντας 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες (31-16 τέρματα). Προφανώς, είναι ομάδα που έχει ρυθμό στα πόδια της αφού έχει δώσει πολλά επίσημα παιχνίδια.

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μάλμε και της Ρέιντζερς

Ο Ανέλ Αχμέντοβιτς ξεχωρίζει από το ρόστερ, όντας ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη αξία, με τον 22χρονο Βόσνιο στόπερ να θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ομάδας για μελλοντική πώληση στο εξωτερικό. Ο πολύπειρος Όλα Τοϊβόνεν, το όνομα του οποίου είχε παίξει στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού κατά το παρελθόν ξεχωρίζει, όπως και ο 31χρονος χαφ και αρχηγός Άντερς Κρίστιανσεν. Φυσικά, αναφορά πρέπει να γίνει και στον Αντόνιο Τσόλακ, τον Κροάτη φορ που αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Μάλμε, ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ με 7 τέρματα, με τον 23χρονο εξτρέμ, Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς, να είναι ο δεύτερος με 6 και να διαθέτει μεγάλη ποιότητα και ταχύτητα, όντας εκ των πιο επικίνδυνων παικτών των Σουηδών μεσοεπιθετικά.

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μάλμε και της Ρέιντζερς

Το «Eleda Stadion» έχει χωρητικότητα 24148 θεατές, με τον Ολυμπιακό να το έχει επισκεφτεί ξανά πριν από 7 χρόνια για τους ομίλους του Champions League, χάνοντας με σκορ 2-0 σε ένα ματς που είχε παράπονα για τη διαιτησία. Στο παιχνίδι του δεύτερο γύρου, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει 4-2 και είχαν τερματίσει τρίτοι στον όμιλο.

Για να φτάσει στον 3ο προκριματικό γύρο, η Μάλμε απέκλεισε αρχικά τη Ρίγα με μία νίκη (1-0) και μία ισοπαλία (1-1), ενώ το ίδιο συνέβη και απέναντι στην Ελσίνκι (2-1, 2-2) δείχνοντας πως είναι μια ομάδα που έχει το εύκολο γκολ, αλλά δέχεται κιόλας. Ο Γιον Νταλ Τόμασον χρησιμοποιεί κατά κόρον το 4-2-3-1 ως διάταξη, ενώ όταν αποφασίσει να το αλλάξει, το γυρίζει στο 4-4-2 με δύο καθαρούς κόφτες ή σε ένα επιθετικό 4-3-3. Να σημειωθεί πως μια φορά φέτος ο Δανός τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει και το 3-3-3-1, θωρακίζοντας έτσι τον άξονά του!

Ρέιντζερς: Η ομαδάρα του Τζέραρντ που έσπασε την κυριαρχία της Σέλτικ

Ομάδα που παίζει σε ρυθμό… Premier League είναι η Ρέιντζερς, με το στίγμα του Στίβεν Τζέραρντ να είναι εμφανέστατο στους «προτεστάντες». Ο άλλοτε σπουδαίος τεχνικός της Λίβερπουλ και πλέον τεχνικός των Σκωτσέζων, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του ξανά στην κορυφή μετά από 10 χρόνια, κατακτώντας την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα. Μάλιστα, το έκανε με εμφατικό τρόπο αφού τερμάτισε 20 βαθμούς μπροστά από την Σέλτικ (σσ. 89 με 69) και μάλιστα αήττητη, σκοράροντας 78 τέρματα και δέχτηκε μόλις 10. Μιλώντας αναλογικά, σκόραρε τουλάχιστον 2 ανά αγώνα και δεχόταν ένα ανά… τρία παιχνίδια!

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μάλμε και της Ρέιντζερς

Έχει μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια της, αφού το περασμένο Σάββατο επικράτησε 3-0 της Λίβινγκστον στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά μέχρι να φτάσει (και εάν) στα πλέι-οφς θα έχει σαφώς περισσότερα, τόσο στη Σκωτία όσο και στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στην Μάλμε. Το ρόστερ της έχει τρομερά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, με τον 25χρονο Κολομβιανό φορ Αλφρέδο Μορέλος να ξεχωρίζει και να είναι το… βαρύ πυροβολικό. Ο αρχηγός Τζέιμς Ταβερνιέ είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη προσωπικότητα, αφού πρόκειται για 29χρονο δεξιό μπακ ο οποίος παίζει όλη την πλευρά, πατάει διαρκώς περιοχή και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Ενδεικτικό πως την περασμένη σεζόν την τελείωσε με 19 γκολ και 16 ασίστ σε 46 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις!

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μάλμε και της Ρέιντζερς

Ο Χελάντερ στα στόπερ ξεχωρίζει, οι έμπειροι Μπάλογκαν, Ντεφόε, επίσης, με τον Φινλανδό χαφ Γκλεν Καμαρά να αποτελεί την… ραχοκοκαλιά της ομάδας! Ο Τζο Αρίμπο είναι ένας ακόμη μέσος με τρομερά προσόντα και πολλά τρεξίματα, ενώ ο 24χρονος Άγγλος εξτρέμ, Ράιαν Κεντ, είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να πηγαίνει στο ένας με έναν, πατάει περιοχή και δημιουργεί για τον εαυτό του (12 γκολ) και τους συμπαίκτες του (13 ασίστ), όπως έδειξε στα 47 παιχνίδια που αγωνίστηκε πέρυσι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει φυσικά και στον Ιάνις Χάτζι, τον ταλαντούχο Ρουμάνο μεσοεπιθετικό και γιο του άλλοτε σπουδαίου παίκτη, Γκιόργκε.

Ο Στίβεν Τζέραρντ έχει δημιουργήσει ένα τρομερό σύνολο, το οποίο παίζει φουλ επιθετικά, πνίγει τον αντίπαλό του στην πίεση και της αρέσει να κυριαρχεί στο γήπεδο. Αγαπημένη του διάταξη το 4-3-3, με τους Καμαρά, Αρίμπο να αποτελούν τους δύο εσωτερικούς μέσους και τον Ντέιβις να τους υποστηρίζει, δημιουργώντας μια τριπλέτα με αδιάκοπα τρεξίματα και καλό χειρισμό της μπάλας. Ο Τζέραρντ, πάντως, έχει μείνει στις μνήμες των οπαδών του Ολυμπιακού για εκείνο το γκολ στο ματς με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», το οποίο άφησε τους «ερυθρόλευκους» εκτός συνέχειας του Champions League.

Το θρυλικό «Ibrox» αποτελεί την έδρα της Ρέιντζερς, έχοντας χωρητικότητα 51082 οπαδών. Τελευταία φορά των «προτεστάντων» που αγωνίστηκαν στους ομίλους του Champions League ήταν τη σεζόν 2010/11, ενώ στην αμέσως επόμενη αποκλείστηκε στα προκριματικά από την Μάλμε!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*