Home / Διονύσης Δεσύλλας / Το πνεύμα που πρέπει να μεταδώσει ο Γιοβάνοβιτς και η ποιότητα στο ρόστερ

Το πνεύμα που πρέπει να μεταδώσει ο Γιοβάνοβιτς και η ποιότητα στο ρόστερ

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε και επισήμως τον Παναθηναϊκό μετά την ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ. Εδώ και μέρες, βέβαια, ο Σέρβος έχει πιάσει δουλειά. Είναι για πολλές ώρες στο Κορωπί, πέρασε από μια διαδικασία πρώτης αξιολόγησης όλη την ομάδα μέσω βίντεο που είδε, ανέλυσε τα πρώτα δεδομένα και προχωράει τον σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό με πολλά «πρέπει» και «δημιουργία συνθηκών», όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις στο κανάλι του «τριφυλλιού».

* «Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια πέρασε διάφορές φάσεις και το σκεπτικό μας είναι ουσιαστικά να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε ο Παναθηναϊκός σύντομα να επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ευρώπη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιοβάνοβιτς (ο οποίος είχε συμφωνήσει από το πρώτο ραντεβού για μονοετές συμβόλαιο). Ο ίδιος ξέρει που έχει έρθει. Γνωρίζει από… παλιά τι σημαίνει Παναθηναϊκός και φυσικά τι έχει περάσει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι ένας πρωτάρης προπονητής, ούτε κάποιος που δεν έχει ιδέα από το μεγαλείο, αλλά και την ταλαιπωρία του «τριφυλλιού». Ο Σέρβος έχει το πολύ δύσκολο έργο της διαφοροποίησης προς το καλύτερο για την ομάδα, σε πολλά επίπεδα.

*Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αυτό το καλοκαίρι- στο οποίο υπάρχει πολλή μεγάλη πίεση- η ομάδα υποχρεούται να «χτίσει» κάτι νέο το οποίο οφείλει να αρχίσει ξανά να διεκδικεί. Οι συνθήκες, για τις οποίες έκανε λόγο ο Γιοβάνοβιτς, είναι γνωστές, μα και δύσκολες. Το «τριφύλλι» και ο Παναθηναϊκός οργανισμός γενικότερα, δεν αντέχει άλλη μετριότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο 60χρονος έχει μπροστά του ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, προκειμένου να αλλάξει πολλά πράγματα και να «αναστήσει» ποδοσφαιρικά την ομάδα.

*Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Οι «πράσινοι» οφείλουν να ξαναβάλουν μέσα στα αποδυτήριά τους τη λέξη «πρωταθλητισμός». Για την ακρίβεια να δημιουργήσουν τις συνθήκες για κάτι τέτοιο. Να μπουν στη διαδικασία αυτή. Να αρχίσουν να διεκδικούν, να μην έχουν χαμηλούς στόχους, να μη συμβιβάζονται με… τεταρτοπέμπτες θέσεις. Αυτό είναι κάτι που θέλει να το περάσει μέσα στο κλαμπ ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού». Σκοπός του είναι να βάλει τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο, για μια πρώτη επιστροφή στην Παναθηναϊκή κανονικότητα. Να μεταδώσει τη νοοτροπία και το πνεύμα του νικητή σε όλους! Γνωρίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, κάτι τέτοιο δε συνέβη.

*Ταυτόχρονα, πέρα από το πνεύμα και τη φιλοσοφία, καλείται να φτιάξει ένα σύνολο πιο ανταγωνιστικό. Να βελτιώσει το υπάρχον ρόστερ και να φέρει ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν την ποιότητα και θα δώσουν περισσότερη προσωπικότητα στην ομάδα. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός γίνεται με αυτό το σκεπτικό. Οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να έχουν τα παραπάνω στοιχεία. Πάνω σε μια τέτοια λογική κινείται ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του και θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

*Το βέβαιο είναι ότι ακόμα, παρά τις προτάσεις και τα όσα λέγονται ή γράφονται, ο νέος κόουτς δεν έχει καταλήξει κάπου. Ας έχουμε η υπομονή. Οι στόχοι σε ό, τι έχει να κάνει με τις θέσεις είναι δεδομένοι. Αναφερόμαστε σε δυο ακραίους μπακ, έναν φορ, σίγουρα έναν στόπερ, εξτρέμ, έναν χαφ, ίσως τερματοφύλακα και βλέπουμε…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*