Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Το μεγάλο όπλο του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό!

Το μεγάλο όπλο του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό!

• Το έχω ξαναγράψει: μεγάλη ιστορία για τον Ολυμπιακό αναφορικά με τη μάχη του τίτλου, η αξιοποίηση σε ένα τόσο μεγάλο βαθμό της έδρας. Ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει κόσμος στο γήπεδο.

• Θα έλεγα ότι ένα από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα του Πέδρο Μαρτίνς είναι ακριβώς αυτό το πράγμα: η τεράστια βαθμολογική συγκομιδή μέσα στο Καραϊσκάκη. Ειδικά στα παιχνίδια με τις ομάδες που δεν θεωρούνται ντέρμπι, με τους παραδοσιακούς αντιπάλους του, και τα οποία τα έχει κερδίσει όλα ο Ολυμπιακός σε αυτά τα δυόμιση πρωταθλήματα με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι του.

• Μιλάμε για 30 νίκες σε 30 παιχνίδια! Με αντιπάλους Άρη, Ατρόμητο, Αστέρα, ΟΦΗ, Λάρισα, Γιάννινα, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Λαμία, Απόλλωνα, Ξάνθη, Λεβαδειακό και φυσικά τον Βόλο, τελευταία ομάδα την οποία αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη.

• Και γενικότερα, όμως, δηλαδή περιλαμβανομένων και των ντέρμπι, τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στο σπίτι του με τον Μαρτίνς στον πάγκο είναι εξαιρετικά σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μόνο με τον ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρνει, έχοντας μία ισοπαλία (1-1) και δύο ήττες (0-1)! Η μοναδική άλλη απώλεια του ήταν μία ισοπαλία (1-1) με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο τρεις άλλες φορές έχει κερδίσει (1-0, 3-0, 1-0), ενώ νίκες έχει και στα τρία παιχνίδια που έπαιξε με την ΑΕΚ (4-1, 2-0, 3-0).

• Κοινώς, σε ένα σύνολο 40 αγώνων πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έχει με τον Πέδρο 36 νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες! Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα, δηλαδή πρόπερσι, πέρυσι και φέτος, έχει απώλειες έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες κι η ΑΕΚ 12 ισοπαλίες και έξι ήττες…Οι διαφορές, όπως διαπιστώνετε, είναι τεράστιες. Και δίνουν μεγάλο αβαντάζ στον Ολυμπιακό, που επιπλέον πέρυσι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου κερδίζοντας 2-0 τον ΠΑΟΚ μέσα στον Πειραιά.

• Αλλά ακόμη και σε επίπεδο Κυπέλλων Ευρώπης, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο έχει χάσει μόνο από Μπάγερν, Σίτι, Άρσεναλ και Πόρτο, δηλαδή από αντιπάλους πολύ υψηλού επιπέδου. Οι δε ισοπαλίες του είναι με Τότεναμ, Μπέτις, Γουλβς και Ντινάμο Κιέβου, επίσης πολύ δυνατές ομάδες, ενώ έχει κερδίσει Μίλαν, Μαρσέιγ, Μπασάκσεχιρ, Κράσνονταρ, Μπέρνλι, Ερυθρό Αστέρα, Πλίζεν, Λουκέρνη, Ντουντελάνζ, Ομόνοια.

• Και να συνυπολογίσουμε ότι από αυτά τα 40 παιχνίδια, τα 20 είναι με κλειστές πόρτες! Δηλαδή τα μισά παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη! Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε ότι από τις εφτά συνολικά ήττες του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις (μαζί και το 0-1 από τη Λαμία για το Κύπελλο), οι τρεις ήταν χωρίς κόσμο κι από τις άλλες εφτά ισοπαλίες του η μία ήταν χωρίς κόσμο. Δηλαδή, δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί πολύ η ομάδα από τις άδειες εξέδρες!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*