Home / Ομάδες / Το ματς που (δεν) ήθελαν να τελειώσει!

Το ματς που (δεν) ήθελαν να τελειώσει!

Μπορεί ένας αγώνας για την πέμπτη κατηγορία της Τσεχίας να γίνει θέμα σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη; Φυσικά, αν σε αυτό χρειάζονται να εκτελεστούν 52 πέναλτι μέχρι να αναδειχτεί ο νικητής (video)!

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας του 2009 μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έχει μείνει στην ιστορία καθώς χρειάστηκε να εκτελεστούν πάνω από 30 πέναλτι στη ρωσική ρουλέτα για να αναδειχθεί ο Κυπελλούχος, ωστόσο ακόμα και το δικό μας ντέρμπι ωχριά μπροστά σε αυτό που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Τσεχία.

Συγκεκριμένα στην πέμπτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας, όπου αναμετρήθηκαν SK Batov 1903 και FC Frystak την περασμένη Παρασκευή και χρειάστηκε να εκτελεστούν 52 πέναλτι μέχρι να λύσουν τις διαφορές τους οι δύο ομάδες.

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση βρήκε τους δύο αντιπάλους να μένουν ισόπαλοι 3-3, για να έρθουν τα πέναλτι και εκεί οι δύο ομάδες να δίνουν ρεσιτάλ… ευστοχίας, για να έρθει τελικά ο Jan Hrebacka να αστοχήσει μετά από περίπου 20 λεπτά (!) στη διαδικασία και να πάρει τη νίκη η SK Batov 1903 με σκορ 22-21.

“Θέλαμε να πάμε σπίτια μας”, δήλωσε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ο παίκτης που έχασε το πέναλτι (έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι), με το συγκεκριμένο ματς να γράφει ιστορία καθώς είναι πλέον αυτό με τις περισσότερες εκτελέσεις πέναλτι.

Δεν μπήκε πάντως στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες καθώς δεν ήταν αγώνας για επαγγελματικό πρωτάθλημα, με το ρεκόρ να εξακολουθεί να ανήκει στην αναμέτρηση KK Palace-Civics το 2005 (τελικός του Namibian Cup) με 48 χτυπήματα πέναλτι.

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*