Home / Μπάσκετ / Euroleague / Το «κόλπο» πρόκρισης για Ολυμπιακό και το πλεονέκτημα για ΠΑΟ

Το «κόλπο» πρόκρισης για Ολυμπιακό και το πλεονέκτημα για ΠΑΟ

Στο Top16 της Ευρωλίγκα

Αθήνα
Το νικητήριο τρίποντο της Κάχα Λαμποράλ δια χειρός Μπέρτανς στην εκπνοή της αναμέτρησης με τη Ρεάλ το βράδυ της Παρασκευής, ουστιαστικά εκπλήρωσε το 2ο από το συνολικά 6 προαπαιτούμενα για την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Σενάρια πολλά, συνδυασμοί άπειροι και το μόνο δεδομένο στον 6ο όμιλο είναι η πρόκριση των ΤΣΣΚΑ και Λαμποράλ. Από εκεί και πέρα, ανοιχτά είναι τα σενάρια και για τον Παναθηναϊκό, σχετικά με το εάν θα πάρει πλεονέκτημα έδρας μέσω της 2ης θέσης του 5ου ομίλου.

Ας εστιάσουμε με τη σειρά στα πιο σημαντικά σημεία που θα πρέπει να γνωρίζουμε εν όψει της αυλαίας του Top16 της Ευρωλίγκα.

Το βέβαιο είναι πως η ΤΣΣΚΑ δεν έρχεται αδιάφορη στο ΣΕΦ (8/4, 21:45) για το ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι Ρώσοι καίγονται για την πρωτιά. Προφανώς, λοιπόν, αδιάφοροι δεν είναι ούτε οι Βάσκοι που θα πάνε στο Βερολίνο για το διπλό κόντρα στη Μπάμπεργκ, αποτέλεσμα που χρειάζονται και οι Πειραιώτες πέρα από τη δική τους νίκη επί της ΤΣΣΚΑ.

Από εκεί και πέρα, απαιτούνται και άλλοι συνδυασμοί αποτελεσμάτων. Όχι ανέφικτοι, αλλά όσο προχωράμε, το πράγμα δυσκολεύει. Στην τελευταία και 14η «στροφή», θα πρέπει να κερδίσει και η Ρεάλ τη Κίμκι στη Μαδρίτη και ταυτόχρονα η παντελώς αδιάφορη Ζαλγκίρις να επιβληθεί της Μπαρτσελόνα στο Κάουνας.

Εάν όλα τα παραπάνω συμβούν, τότε ο Ολυμπιακός έστω και εάν έχει απογοητεύσει με τη συνολική εφετινή παρουσία του στην Ευρώπη, θα έχει σωθεί από την τετραπλή ισοβαθμία. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, περνάει ως 4ος από τον όμιλο και θα διασταυρωθεί με την πρωτοπόρο του 5ου ομίλου, δηλαδή τη Φενέρμπαχτσε των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα.

Πώς παίρνει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό ο πρώτος στόχος της πρόκρισης μπορεί να επετεύχθη, ωστόσο, κανείς δεν θα χαρίσει την ευκαιρία για ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Το «τριφύλλι» μετά τη νίκη επί της Τσεντεβίτα «καπάρωσε» την 3η θέση και θα μπορούσε να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά εάν στην αυλαία των ομίλων την άλλη εβδομάδα, νικήσει την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη και ταυτόχρονα η Νταρουσάφακα να επικρατήσει της Λοκομοτίβ Κουμπάν (8/4, 20:00).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*