Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Το εκτός έδρας γκολ είχε κάψει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη!

Το εκτός έδρας γκολ είχε κάψει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη!

Άλλαξε λοιπόν η ΟΥΕΦΑ τον κανονισμό για την πρόκριση με το εκτός έδρας γκολ μετά από μισό και πλέον αιώνα. Κι ίσως έχει μία…ιστορική αξία να καταγράψουμε πώς θα ήταν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εάν δεν ίσχυε το εκτός έδρας γκολ όλα αυτά τα χρόνια!

Και, ναι! Σωστά μαντέψατε: ο Ολυμπιακός έχει πάθει πολλές ζημιές στην ιστορία του στα Κύπελλα Ευρώπης από αυτό τον κανονισμό με το εκτός έδρας γκολ! Θυμηθείτε…

1989 Νοκ άουτ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Ολυμπιακός-Οσέρ 1-1 και Οσέρ-Ολυμπιακός 0-0 (συνολικό σκορ 1-1). Κι έτσι δεν πέρασε στα προημιτελικά!

1993 Νοκ άουτ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Τενερίφη-Ολυμπιακός 2-1 και Ολυμπιακός-Τενερίφη 4-3 (συνολικό σκορ 5-5). Κι έτσι δεν πέρασε στους «16».

1995 Νοκ άουτ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Σεβίλλη-Ολυμπιακός 1-0 κι Ολυμπιακός-Σεβίλλη 2-1 (συνολικό σκορ 2-2). Κι έτσι δεν πέρασε στους «16».

2000 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός-Λιόν 2-1 και Λιόν-Ολυμπιακός 1-0 (συνολικό σκορ 2-2). Κι έτσι δεν πέρασε, στην ισοβαθμία, στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

2010 Νοκ άουτ στο Γιουρόπα Λιγκ, Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 και Μακάμπι-Ολυμπιακός 1-0 (συνολικό σκορ 2-2). Κι έτσι δεν πέρασε στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

2012 Νοκ άουτ στο Γιουρόπα Λιγκ, Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1 και Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2 (συνολικό σκορ 2-2). Κι έτσι δεν πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Ιστορικά λοιπόν καταγράφουμε έξι αποκλεισμούς του Ολυμπιακού από το εκτός έδρας γκολ, με τους τρεις πάρα πολύ επώδυνους, καθώς δύο φορές έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στους «8» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και του Γιουρόπα Λιγκ και μία φορά από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προκρίσεις του Ολυμπιακού με το εκτός έδρας γκολ; Μισές σε σχέση με τους αποκλεισμούς, δηλαδή τρεις…

1989 Νοκ άουτ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Βιέννα-Ολυμπιακός 2-2 κι Ολυμπιακός-Βιέννα 1-1 (συνολικό σκορ 3-3). Κι έτσι πέρασε στον γ΄ γύρο της διοργάνωσης

Κ. Νικολακόπουλος: Το εκτός έδρας γκολ για τον Ολυμπιακό

2020 Νοκ άουτ στο Γιουρόπα Λιγκ, Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 κι Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2 (συνολικό σκορ 2-2). ΚΙ έτσι πέρασε στους «16» της διοργάνωσης

2020 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0 και Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1 (συνολικό σκορ 2-2). Κι έτσι πέρασε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Κάτι τελευταίο: το 1963, που δεν υπήρχε ο κανονισμός της πρόκρισης με το εκτός έδρας γκολ, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 2-1 εντός έδρας την Ζαγκλέμπιε κι είχε χάσει 0-1 στην Πολωνία. Τότε, έγινε τρίτος αγώνας σε ουδέτερο έδαφος κι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 2-0 κι έτσι είχε περάσει στον β΄ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Πρέπει, πάντως, να σταθούμε στο ότι τα τελευταία χρόνια, ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ έμοιαζε να ευνοεί τον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με το παρελθόν! Μπορεί κάποιος (Μαρτίνς…) να πει, τώρα βρήκαν να τον αλλάξουν;…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*