Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Το έκανε ντέρμπι, αλλά βγήκε ζωντανή η ΑΕΚ

Το έκανε ντέρμπι, αλλά βγήκε ζωντανή η ΑΕΚ

Της… αρέσουν τα ντέρμπι! Παρά το γεγονός ότι έδειχνε ότι θα πάρει χωρίς άγχος τη νίκη κόντρα στον Ιωνικό, η ΑΕΚ έδειξε τάσεις αυτοκτονίας και τελικά επικράτησε με μεγάλη δυσκολία του Ιωνικού με 81-74 στο ΟΑΚΑ, βελτιώνοντας την επίδοσή της στο 8-3.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που έχασε στην αρχή του αγώνα και τον Γκίκα (νοκ-άουτ ήταν οι Ζήσης, Γιάνκοβιτς, Κατσίβελης), ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 21 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Λάνγκφορντ (13π., 8ασ.) και Μορέιρα με 16π., και 10 ριμπάουντ.

Για τον αξιόμαχο Ιωνικό, που έπεσε στο 4-8, κορυφαίος ήταν ο Χουγκάζ με 15π., 10ρ. και 4 κλεψίματα, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης είχε 18π. και 5 ασίστ.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με τον Λοντζέσκι να ξεκινά ζεστός έτρεξε ένα γρήγορο σερί για το 5-0 στο 1′. Ο Ιωνικός όμως όσο περνούσε η ώρα έφερνε το παιχνίδι στα μέτρα του και μέσω της πιεστικής άμυνά του δυσκόλεψε τη ζωή της «Ένωσης».

Ενδεικτικό πως στην πρώτη περίοδο έλειπε το καθαρό μυαλό από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, αφού είχε 8 λάθη κάτι που μεταφράζεται σε ισάριθμα κλεψίματα για τους φιλοξενούμενους! Μαυροκεφαλίδης και Χουγκάζ από έξι πόντους έκαστος ήταν οι κύριοι παράγοντες για το προβάδισμα του Ιωνικού στο τέλος της περιόδου (14-18).

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τους γηπεδούχους, καθώς σε μια ανύποπτη φάση στο 22′, οΓκίκας τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό πόδι και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Το γεγονός αυτό φάνηκε πως «ξύπνησε» την ΑΕΚ, η οποία με ένα επιμέρους 6-0 πέρασε μπροστά για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα με 27-26 στο 25′. Η απάντηση ωστόσο για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν άμεση και με ένα σερί 5-0 ξαναπήραν το προβάδισμα στο σκορ 27-31 στο 27′. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ιωνικό να βρίσκεται στο +4 (33-37) και την «Ένωση» να δείχνει νευρική και χωρίς φρεσκάδα.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν εκατέρωθεν καλάθια στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με το δίποντο του Λοντζέσκι στο 25′ να μειώνει στη χαμηλότερη τιμή της διαφοράς για το 44-45.

Και πάλι όμως ο Ιωνικός μέσω της καλής άμυνάς του μπόρεσε με τους Τολιόπουλο και Χόλογουελ να ανεβάσει τη διαφορά στο +6 στο 28′ (46-52), με την ΑΕΚ να μαζεύει λίγο τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου (53-56).

Στην τέταρτη περίοδο εμφανίστηκε μια… τελείως διαφορετική ΑΕΚ, αποφασισμένη να μην μπλέξει σε περιπέτειες και να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Αφού αρχικά έτρεξε ένα γρήγορο σερί 6-0 για το 59-56 στο 32′, στη συνέχεια με… βομβαρδισμό πίσω από τα 6.75μ

Περισσότερα σε λίγο…

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 33-37, 53-56, 81-74

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*