Home / Κύπελλο Ελλάδας / Τούμπαρε την ΑΕΛ και απέδρασε με την πρόκριση ο Λεβαδειακός!

Τούμπαρε την ΑΕΛ και απέδρασε με την πρόκριση ο Λεβαδειακός!

Την παρουσία στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Λεβαδειακός!

Παρόλο που αιφνιδιάστηκε από τη μαχητική ΑΕΛ, η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς έδειξε την ποιοτική υπεροχή της και ανατρέποντας το σκορ (2-1), εξασφάλισε την πρόκριση στους «16».

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με γκολάρα του Πεντρόσο:

Περιστροφική κίνηση στο ύψος της περιοχής και άπιαστο σουτ που κατέληξε δοκάρι και μέσα!

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, δεν πτόησε τους Βοιωτούς. Γιατί απείλησαν άμεσα με την ισοφάριση (σε κοντινό σουτ του Σκβάρκα που απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος).

Και όταν ο Νίκας τελικά την κατάφερε (με όμορφη κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ στο 25’), έμοιαζε θέμα χρόνου να γυρίσει πλέον το ματς.

Δεν χρειάστηκε λοιπόν να περάσει ούτε καν το πρώτο ημίχρονο, πριν ο Σκβάρκα αξιοποιήσει την υπεροχή των φιλοξενούμενων και γράψει (με κοντινό σουτ έπειτα από ολιγωρία της άμυνας) το σκορ που έμελε να είναι τελικό.

Διότι η πίεση της ΑΕΛ στο β’ ημίχρονο δεν απέφερε κάτι περισσότερο από μια καλή ευκαιρία του Πλέγα στο 76’. Κι αφού ο Λεβαδειακός τη γλίτωσε σε άστοχη κεφαλιά του Πλέγα που έγινε από κοντά στις καθυστερήσεις, πανηγύρισε δίκαια εντέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης (64′ Θ. Παπαγεωργίου), Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου (72′ Μιλτιάδης), Θωμαΐδης, Πλέγας, Πεντρόσο, Νικολιάς, Όγκμποε.

Λεβαδειακός (Μπέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζιμόπουλος (62′ Μπάχανακ), Παναγιώτου, Νίκας, Χάμοντ (83′ Μεχία), Σκβάρκα, Λούα Λουα (73′ Τόρο), Μουτίνιο, Δούμτσιος (83′ Τσιριγώτης).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*