Home / Άλλα Σπόρ / Τουλάχιστον έναν Έλληνα αθλητή θα πρέπει να έχουν στους αγώνες τους οι ομάδες πινγκ πονγκ από το 202

Τουλάχιστον έναν Έλληνα αθλητή θα πρέπει να έχουν στους αγώνες τους οι ομάδες πινγκ πονγκ από το 202

Η ΕΦΟΕΠΑ πρόσθεσε στον κανονισμό εσωτερικών διοργανώσεων παράγραφο, η οποία ορίζει ότι κάθε ομάδα οφείλει στους αγώνες να περιλαμβάνει στη σύνθεσή της τουλάχιστον έναν/μία αθλητή/τρια που έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές μας ομάδες.

Αυτή είναι η βασική είδηση, η οποία προέκυψε από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η οποία διεξήχθη το περασμένο Σάββατο με χρήση της τεχνολογίας. Όπως απαιτείται για τις αλλαγές κανονισμών, η συγκεκριμένη τροποποίηση πέρασε με απόφαση της Γ.Σ. από τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας με δικαίωμα ψήφου κι, έτσι, από τη μεθεπόμενη χρονιά δεν θα μπορεί καμία ομάδα να παρατάσσεται μόνο με ξένους αθλητές σε κάποιο αγώνα. Η αλλαγή αυτή έγινε στο άρθρο 3 του κανονισμού εσωτερικών διοργανώσεων.

Έτσι κι αλλιώς, είναι εικόνα ασυνήθιστη στο άθλημα να μη χρησιμοποιείται Έλληνας στη σύνθεση ομάδων, αλλά εμφανίστηκε κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια στην Α1 κατηγορία.

Εξάλλου, σε εναρμόνιση με τον νέο αθλητικό νόμο εγκρίθηκαν στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τροποποιήσεις σε διάφορα άρθρα του κανονισμού εγγραφών και μεταγραφών. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση της ΕΦΟΕπΑ όταν όλες οι αλλαγές πάρουν την απαραίτητη έγκριση και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τέλος, στη ΓΣ υπερψηφίστηκαν ο οικονομικός απολογισμός για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Δεκεμβρίου 2021 και ο ισολογισμός της οικονομικής χρήσης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*