Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Τι παίζει για Ολυμπιακό και Μανωλά! Τα 15 εκ. και το «βάρος» των 27 εκ. Ευρώ…

Τι παίζει για Ολυμπιακό και Μανωλά! Τα 15 εκ. και το «βάρος» των 27 εκ. Ευρώ…

• Για τον Ολυμπιακό και τον Μανωλά, πρώτα να δούμε τι πραγματικά γράφει ο ιταλικός Τύπος σήμερα.

• Η Gazzetta Dello Sport αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του διεθνή στόπερ και «είναι έτοιμος να κάνει προσφορά 10 εκ. Ευρώ».

• Η Repubblica τονίζει ότι ο Έλληνας άσος δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να γυρίσει στο σπίτι του κι ότι ο Ολυμπιακός «σκέφτεται να κάνει μία προσφορά, όμως για να τον πάρει θα χρειαστεί μία πρόταση μεταξύ 15 και 18 εκ. Ευρώ. Το εμπόδιο μπορεί να είναι το συμβόλαιο του παίκτη στη Νάπολι, ύψους 4 εκ. Ευρώ ετησίως, αλλά η υπόθεση μπορεί να απογειωθεί τις επόμενες ημέρες».

• Η Coriere Dello Sport, που το έχει και πρώτο θέμα, μιλάει για επικείμενη πρόταση-έκπληξη του Ολυμπιακού για τον Μανωλά. «Άρχισε να το σκέφτεται πριν λίγες εβδομάδες, μέσω τρίτων ρώτησε αν θα το συζητούσε η Νάπολι, έμεινε στη θέση του, αλλά τώρα φαίνεται ότι ακόμη τον θέλει. Για τη Νάπολι το συμβόλαιο του 30χρονου Μανωλά είναι ένας βάρος 27 εκ. Ευρώ (με την εφορία), αφού του πληρώνει καθαρά 4,2 εκ. Ευρώ ετησίως κι έχει ακόμη τριετές συμβόλαιο. Σε δύο εβδομάδες θα ξέρουμε».

• Τι προκύπτει από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού:

Ένα. Ξεκάθαρα υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Μαρινάκη-Μανωλά που θα ευνοούσε μία μεταγραφή.

Δύο. Ο Μανωλάς, έχοντας δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ξαναπαίξει κάποια στιγμή με την ερυθρόλευκη, θα έβλεπε με καλό μάτι μία επιστροφή στον Ολυμπιακό ακόμη και τώρα.

Τρία. Η Νάπολι σε κρούση μέσω τρίτων έχει ζητήσει σε ανύποπτη στιγμή 15 εκ. Ευρώ για να δώσει πίσω τον Μανωλά στον Ολυμπιακό.

• Πρακτικά, μοιάζει με μία μεταγραφή που δεν μπορεί να γίνει. Εκτός κι αν η Νάπολι θα δέχονταν ένα δανεισμό του παίκτη, για τον οποίο, βέβαια, έχει πληρώσει 35 εκ. Ευρώ…Ακόμη κι έτσι, όμως, πώς ο Ολυμπιακός, εκτός Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, θα μπορούσε να καλύψει έστω το μισό συμβόλαιο του Μανωλά, αν υποτεθεί ότι η Νάπολι θα πλήρωνε το άλλο μισό ή, ότι ο παίκτης θα δέχονταν να χάσει τα μισά λεφτά του;…

• Κανονικά εδώ πρέπει να σχολιάσεις, «τι να λέμε τώρα, ποια μεταγραφή Μανωλά». Με ποιο σκεπτικό θα δώσει ο Ολυμπιακός 15 εκ. Ευρώ η, ας είναι και κάτι λιγότερο, για έναν κεντρικό αμυντικό, όσο καλός κι αν είναι, χωρίς μεταπωλητική αξία στα 30 χρόνια του. «Κι αν πουλήσει τον Σεμέδο και δώσει τα λεφτά που πάρει για τον Κώστα;», μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί. «Μα ακόμη κι έτσι, θα πληρώσει ο Ολυμπιακός σε στόπερ ένα συμβόλαιο που δεν το έχει κανείς άλλος παίκτης του;», μπορεί κάποιος άλλος να απαντήσει…

• Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός όταν είχε ξανακουστεί το όνομα του Μανωλά για επιστροφή του, πριν περίπου ενάμιση μήνα, το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, προφανέστατα επειδή πρόκειται για περίπτωση που μοιάζει να μην μπορεί να γίνει τη δεδομένη στιγμή. Απλά, το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ. Οπότε, παραθέτουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*