Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Τι μας έμεινε από τη 18η αγωνιστική: Η φάση της χρονιάς, η σφαλιάρα και η… σούπα!

Τι μας έμεινε από τη 18η αγωνιστική: Η φάση της χρονιάς, η σφαλιάρα και η… σούπα!

Πάει και η 18η αγωνιστική της Super League, ευτυχώς χωρίς να μας αφήσει… εκρεμμότητες, αφού διεξήχθησαν κανονικά και τα επτά παιχνίδια!

Είχαμε μεταξύ πολλών και διάφορων, λοιπόν, ντέρμπι «αιωνίων», τη φάση της χρονιάς, ίσως, στην Τούμπα και το απόλυτο σοκ στο ΟΑΚΑ!

Η στήλη του «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr καταγράφει τα επτά πράγματα που θα θυμόμαστε από τα επτά ματς!

Σονί και… ξερό ψωμί!


Ένα είναι το ερώτημα -που όλους μας ενώνει: Πού πήγε και την βρήκε ο Αστέρας Τρίπολης αυτή την παικτάρα, τον Κέβιν Σονί; Στην -αναμενόμενη- ματσάρα με τον Βόλο, ο 23χρονος Καμερουνέζος πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, φτάνοντας τα έξι, και με αυτό χάρισε στους Αρκάδες την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους (1-0), διατηρώντας τους σε τροχιά… Ευρώπης! Υπέροχος παίκτης, το αποδεικνύει ξανά και ξανά και αν δεν γίνει κάτι τώρα, το καλοκαίρι σίγουρα θα «παίξει» δυνατά το όνομά του στο παζάρι.

0

Ο… πελάτης!


Μία λες ΟΚ. Δύο, εντάξει. Η τρίτη σου φαίνεται πια λίγο απίστευτη και στην τέταρτη… αναφωνείς «δεν γίνεται»! Και όμως, γίνεται: Η Λαμία έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» κόντρα στον Ιωνικό (2-1), αφού τον έχει κερδίσει, πλέον, φέτος από δύο φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας! Η τελευταία επικράτηση, δε, είναι και η πιο σημαντική, αφού η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και την πρώτη της εντός έδρας νίκη στη σεζόν «έγραψε» και -κυρίως- μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε στη μάχη της παραμονής, «πιάνοντας» τους Νικαιώτες στην 11η θέση.

Θα μας τρελάνει!


Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες ήταν «τελειωμένος» από τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον ίδιο να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Για τερματοφύλακα, άλλωστε, δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια, κάθε άλλο, αφού μόλις τον περασμένο Νοέμβριο μπήκε στο 34ο έτος της ηλικίας του. Αν δεν το καταλάβατε ήδη, μιλάμε για τον Νταβίνο Βέρχουλστ. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπου δέχθηκε τρία γκολ, δεν φέρει ευθύνη σε κανένα, αφού η άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ήταν… σε άλλο γήπεδο! Στο ματς με τον Άρη, όμως, ο Απόλλων «νοικοκυρεύτηκε» και πήρε έναν ψυχωμένο βαθμό (0-0), με τον Βέλγο να κάνει μία τεράστια απόκρουση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων! Δύο μεγάλους βαθμούς έχει πάρει ο Απόλλων Σμύρνης το τελευταίο διάστημα, με Ολυμπιακό και Άρη, και για τους δύο έχει βάλει το… χέρι του ο Βέρχουλστ, που δίνει -διαρκώς- απαντήσεις!

Η φάση της χρονιάς


Ο ΠΑΟΚ, με μεγάλο πρωταγωνιστή -και πάλι- τον ασταμάτητο Κούρτιτς, νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ, σε ένα παιχνίδι, ωστόσο, το οποίο θα το θυμόμαστε για τη φάση της χρονιάς, που, ίσως, να μην ξαναδούμε ποτέ. Με το VAR, όμως, ποτέ μη λες ποτέ. Το γκολ του ΟΦΗ, λοιπόν, για το 0-1 έγινε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και 1-0! Πιο συγκεκριμένα, στο 50ό λεπτό ο Τσιλιανίδης άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς, αλλά μετά από on filed review, ο Φωτιάς «γύρισε» πίσω τη φάση, καθώς, μισό λεπτό νωρίτερα, μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βούρου και εν συνεχεία στο χέρι του αμυντικού των φιλοξενούμενων. Ο VAR Τζοβάρας, που είδε τη φάση, κάλεσε τον διαιτητή Φωτιά για ανασκόπηση στο μόνιτορ και ο διεθνής ρέφερι, βλέποντας παράβαση στο χέρι του Βούρου, ακύρωσε το γκολ του ΟΦΗ και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς ευστόχησε και το 0-1 έγινε 1-0! Μια πολύ δύσκολη φάση, που σήκωσε πολλή κουβέντα


Ιστορική σφαλιάρα!


Σφαλιάρα, που ακούστηκε μέχρι το… Αγρίνιο και ξύπνησε για τους οπαδούς της ΑΕΚ μνήμες από πέρυσι, με την τραγική εικόνα της ομάδας. Από την άλλη, ένας υπέροχος Παναιτωλικός, έφερε «τούμπα» το ματς και νίκησε (1-2) για πρώτη φορά την «Ένωση» στην ιστορία του εκτός έδρας. Μια ΑΕΚ θλιβερή, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αδύναμη να «καθαρίσει» τη νίκη στο 1-0, αδύναμη και να διατηρήσει το προβάδισμά της. Το γκολ της ισοφάρισης, που δέχεται, τα λέει όλα. Σαν να μην υπάρχει ομάδα… Κάπως έτσι ήρθε και το ξέσπασμα του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια και οι «κιτρινόμαυροι» μπαίνουν -πάλι- σε μια φάση εσωστρέφειας και ενώ ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Γιαννιώτης σταμάτησε τους… Γιαννιώτες!


Μόνος του και… όλοι τους! Ο Ανδρέας Γιαννιώτης «γλύκανε» το ντεμπούτο του Κρις Κόλμαν στον πάγκο του Ατρόμητου, σε ένα παιχνίδι, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, χάνοντας σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, η ομάδα του Περιστερίου έφυγε με τον βαθμό (1-1) χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις, έξι συνολικά, του 29χρονου τερματοφύλακα! Αναμφίβολα εμφάνιση MVP, που θα μας μείνει…

Super League: Τι μας έμεινε από τη 18η αγωνιστική

Σούπα


Αλλιώς το περιμέναμε, αλλιώς μας… βγήκε! Από τα χειρότερα ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ένα 0-0, που θα ξεχαστεί γρήγορα. Αν πρέπει σώνει και ντε να θυμόμαστε κάτι, είναι ακριβώς αυτό: Το πόσο κακό ήταν το ματς! Από εκεί και πέρα, περισσότερο προβληματισμένος πρέπει να είναι -και είναι- ο Μαρτίνς, και ενόψει Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός πήγε στη Λεωφόρο για να μη χάσει, με την εικόνα του να είναι τουλάχιστον κακή. Οι δύο τελικές και μάλιστα, καμία στον στόχο, αλλά και η δεύτερη σερί «λευκή» ισοπαλία, κάτι που έχει να συμβεί από το 2009, είναι στοιχεία, αν μη τι άλλο, που λένε πολλά για την κατάσταση στους Πειραιώτες, την οποία σχολίασε και ο ίδιος ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*