Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Τι έδειξαν για τον Ολυμπιακό ο Εμβιλά, ο Ραφίνια, αλλά κι ο Βρουσάι

Τι έδειξαν για τον Ολυμπιακό ο Εμβιλά, ο Ραφίνια, αλλά κι ο Βρουσάι

· Είναι τρία παιχνίδια τώρα (με Σίτι μέσα, Άρη έξω και Μαρσέϊγ έξω) που ο Εμβιλά πάει σε όλο και πιο χαμηλές στροφές-από εκεί που ήταν μονίμως ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού…

· Άραγε, είναι παράλογο; Από τα 15 παιχνίδια του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει παίξει και στα 15! Στα 13 βασικός, στο ένα μπήκε άρον άρον από το 40ο λεπτό και μόλις στο ένα από τα 15 έπαιξε λίγο στο τέλος. Με τόση υπερχρήση, κάπου είναι λογικό να «σκάσει» ένας παίκτης που τέλος πάντων είναι και 30 ετών κι όχι 25. Ειδικά στο παιχνίδι της Μασσαλίας ήταν «άλλος» παίκτης. Αγνώριστος. Είχε φανεί, άλλωστε, κι από το Χαριλάου ότι είχε χάσει την φρεσκάδα του.

· Πάμε και στον Ραφίνια. Από τα 15 παιχνίδια έχει παίξει τα 14, τα 13 ολόκληρα 90λεπτα και σε ένα έχει μπει αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Από πλευράς χρόνου συμμετοχές έχει τον μεγαλύτερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του, ακόμη κι από τον γκολκίπερ Σα! Μέσα στις 11 τελευταίες ημέρες έπαιξε κι αυτός, όπως κι ο Εμβιλά, σε τέσσερα παιχνίδια-και τι παιχνίδια: με ΠΑΟ, Σίτι, Άρη, Μαρσέϊγ. Κάπως έτσι φτάσαμε στην απογοητευτική απόδοση του στη Μασσαλία. Τζάμπα φάουλ, λάθος πάσες (ο Σεμέδο υποχρεώθηκε να κάνει φάουλ έξω από την περιοχή για να τον καλύψει), μόλις δύο προωθήσεις με σέντρες μέτριου επιπέδου. Ακόμη και στο πέναλτι, άσχετα αν δεν ήταν γιατί δεν πατούσε γραμμή κι ήταν ελάχιστα πιο έξω, η αντίδραση του δεν ήταν η…καλύτερη. Παράλογη η εικόνα του; Δεν νομίζω.

· Άραγε, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-0 του Άρη στο Χαριλάου από το 48ο λεπτό, θα ήταν κακή ιδέα να έπαιρναν ανάσες εκεί γύρω στο 60ο λεπτό ο Εμβιλά κι ο Ραφίνια από τον Πέπε και τον Ντρέγκερ; Ο Ντρέγκερ κι ο Πέπε ήταν επιλογές του Μαρτίνς στη βασική ενδεκάδα εναντίον της Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ τρεις ημέρες νωρίτερα, δεν θα μπορούσαν να κάνει τη δουλειά μισή ώρα στο Χαριλάου; Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε υπάρχει πρόβλημα.

· Ο Ολυμπιακός στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, με τον ΠΑΟ (1-0), τον Άρη (2-1) και τη Μαρσέϊγ (1-2), προηγείται στο ημίχρονο 1-0 έχοντας καλή έως πολύ καλή παρουσία, αλλά στα τρία β΄ ημίχρονα του σε αυτά τα παιχνίδια έκανε όλες κι όλες δύο φάσεις, το δεύτερο γκολ με τον Άρη, στα 83 δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα της επανάληψης και τη φάση του Σισέ στο 92ο λεπτό του αγώνα με την Μαρσέίγ…Ο απολογισμός δεν είναι απλά φτωχός, είναι απογοητευτικός. Και προέρχεται από την έλλειψη φρεσκάδας της ομάδας.

· Υπάρχουν που υπάρχουν τα προβλήματα με τα υπερβολικά πολλά κρούσματα κορονοϊού (κυρίως εκείνα των Σεμέδο, Καμαρά, Μπα, Ελ Αραμπί, Χασάν, Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα), με τα θύματα να χάνουν αρκετά ματς, αλλά και να γυρίζουν επηρεασμένοι…Υπάρχουν κι οι…ετήσιες θλάσεις του Βαλμπουενά, αλλά και οι…μηνιαίες του Μπρούμα! Υπάρχει κι ο Βινάγκρε που μέχρι στιγμής είναι άφαντος…Όταν υποχρεώνονται να παίξουν συνεχώς οι εναπομείναντες βασικοί, το πρόβλημα μεγεθύνεται. Ο Χολέμπας για να χάσει (δύο) ματς έπρεπε να υποστεί θλάση!

· Νομίζω ότι η επιλογή είναι μία: όσο το δυνατόν καλύτερη, πιο προσεκτική, πιο μελετημένη διαχείριση. Ειδάλλως, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να «βγει» φέτος το όλο «πράγμα» για τον Ολυμπιακό. Το παράδειγμα του Βρουσάϊ έδειξε ότι το ρόστερ της ομάδας έχει κι άλλο υλικό προς αξιοποίηση-εδώ ο Μπρούνο είχε παίξει δύο ματς δεξί μπακ, ελλείψει άλλου, και τα είχε πάει μια χαρά. Ο Βρουσάϊ έχοντας φρεσκάδα ήταν ίσως ο καλύτερος της ομάδας στη Μασσαλία, μαζί με τον Σεμέδο. Γιατί να μην πάρει την ευκαιρία του π.χ. κι ο Ανδρούτσος.

· Ο Κάϊπερς την πρώτη φορά που έπαιξε, και μάλιστα βασικός, με τον Παναιτωλικό, δεν ακούμπησε μπάλα κι έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Με τον Άρη μπαίνοντας αλλαγή στο τέλος, «σκίστηκε». Και μας έκανε να θυμηθούμε ότι στο μισό ημίχρονο με τον Παναιτωλικό είχε χρησιμοποιηθεί ως…αριστερός εξτρέμ, που δεν είναι με τίποτα βέβαια εξτρέμ, αφού δεν έχει ντρίμπλα, σέντρα και ταχύτητα.

· Στην πιο περίεργη σεζόν της ιστορίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπου τα προβλήματα ξεφυτρώνουν κάθε ημέρα και ιδίως σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, που έχουν πολλούς διεθνείς, κάνουν πρωταθλητισμό και παίζουν Ευρώπη, δεν υπάρχει άλλη λύση από ένα καλό ροτέϊσον. Μόνο που όλοι οι παίκτες πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να είναι έτοιμοι όταν θα τους χρειαστεί ο προπονητής. Κι ο προπονητής πρέπει να κάνει τα πάντα από την πλευρά του ώστε να τους έχει έτοιμους.

Άσχετο: μία γαλλική ιστοσελίδα είχε κάνει πριν το παιχνίδι Μαρσέϊγ-Ολυμπιακού μία προσομοίωση του αγώνα και είχε «βρει» το σκορ: 0-1-του ημιχρόνου, όμως, καθότι λογάριαζε χωρίς τα…πέναλτι! Δείτε εδώ

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*