Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Τιμοτέους Πούχατς: Μια «ρεζέρβα πολυτελείας» για τον Παναθηναϊκό!

Τιμοτέους Πούχατς: Μια «ρεζέρβα πολυτελείας» για τον Παναθηναϊκό!

Η πρώτη χειμερινή προσθήκη του Παναθηναϊκού είναι γεγονός.

Ο Τιμοτέους Πούχατς ήρθε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, αναλαμβάνοντας την προσωρινή αντικατάσταση του Κρίστιαν Γκάνεα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο 24χρονος Πολωνός από το Σούλεχοφ ψάχνει το restart σε μια καριέρα που έχει περάσει από 40 κύματα και η οποία από την πατρίδα του και την αγαπημένη του Λεχ Πόζναν μετατοπίστηκε στη Γερμανία για λογαριασμό της Ουνιόν Βερολίνου και… κορυφώθηκε στην Τραπεζούντα, όπου με συνοδοιπόρους τον Τάσο Μπακασέτα και τον Μανώλη Σιώπη, «oμόρφυνε» με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Τράμπζονσπορ το 2022.

Το sport-fm.gr διεισδύει στη ζωή και την καριέρα του εκκεντρικού Πολωνού αριστερού μπακ, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από κόντρες, πολλούς δανεισμούς και… τατουάζ!

Η επιμονή για καθιέρωση στη Λεχ Πόζναν και το ντεμπούτο με την εθνική


Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Ζιελόνα Γκόρα, ο γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1999, Τιμοτέους Πούχατς, δεν άργησε να βρει την κλίση του. Από το 2013, όταν μεταπήδησε στην Κ19 της Λεχ Πόζναν, έδειξε το ταλέντο του και κυρίως την αφοσίωσή του στον σύλλογο. Η υπομονή, η δουλειά και η κλάση του χρειάστηκαν περίπου τέσσερις σεζόν για να ανταμειφθούν και έτσι το 2017, η πρώτη ομάδα του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί. Όμως η υπεραριθμία στο ρόστερ, ανάγκασε την ομάδα του να τον παραχωρήσει ως δανεικό στην Ζαγκλέμπιε Σόσνοβιετς τον Ιανουάριο του 2018.

Εκεί, τα πράγματα δεν πήραν την αναμενόμενη τροπή, καθώς, παρά τα 17 ματς, στα οποία αγωνίστηκε, η απόδοσή του δεν ήταν η ίδια με εκείνη που είχε στο Πόζναν. Η επιστροφή του, ωστόσο, στη Λεχ, ήταν ξανά προσωρινή και κάπως έτσι βρέθηκε στην Κατοβίτσε τον Aύγουστο του ίδιου έτους. Η αποδοχή τού να αγωνιστεί στον συγκεκριμένο σύλλογο αποδείχθηκε σοφή, μιας και σε μια σεζόν κατέγραψε 27 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκοράροντας 4 φορές, κάνοντας τη Λέγκια να γοητευθεί, χωρίς, ωστόσο, το ενδιαφέρον της να προχωρήσει.

Η επιστροφή στη Λεχ Πόζναν το 2019 σήμανε και την καθιέρωση του Πούχατς στη βασική ενδεκάδα. Τη σεζόν 2019-20, ο ταλαντούχος αριστερός μπακ βoήθησε την ομάδα της καρδιάς του να μπει ξανά σε τροχιά πρωταθλητισμού, χωρίς, όμως, να… πιεί νερό, αφού ο τίτλος χάθηκε από την Λέγκια. Ο Πούχατς κατέγραψε 40 εμφανίσεις εκείνη τη σεζόν, βρίσκοντας δίχτυα 4 φορές και μοιράζοντας 6 ασίστ. Τα νούμερά του ήταν αντίστοιχα και την επόμενη χρονιά, γεγονός που προκάλεσε τον τότε προπονητή της εθνικής Πολωνίας, Πάουλο Σόουζα, να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να του δώσει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στη φιλική «λευκή» ισοπαλία με την Ρωσία τον Ιούνιο του 2021.

Από την απογοήτευση στην Ουνιόν Βερολίνου στον θρόνο με την Τραμπζονσπόρ


Τα κατορθώματα του Πούχατς με τη Λεχ Πόζναν, εντυπωσίασαν την Ουνιόν Βερολίνου, η οποία τον Ιούλιο του 2021 έβγαλε από το ταμείο 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Το ντεμπούτο του Πολωνού ήταν ονειρεμένο, καθώς στο ιστορικό ευρωπαϊκό ματς της νέας του ομάδας απέναντι στην Κουόπιο για τα προκριματικά του Conference League, έδωσε μια εκπληκτική ασίστ στον σημερινό παίκτη της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ταϊβό Αβονίγι, που άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη για τον ίδιο στο «Άλτε Φερστεράι».

Ο ανταγωνισμός στο ρόστερ, αλλά και η ιδιαίτερη εξωγηπεδική του ζωή έφεραν τριγμούς στην ομάδα. Στη 10η αγωνιστική της Bundesliga για τη σεζόν 2021-22 και αφού είχε ταλαιπωρηθεί από τον κορωνοϊό, ο Πούχατς δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, απόφαση που τον έφερε εκτός εαυτού, αλλά και γηπέδου, μιας και δεν παρευρέθηκε με τους υπόλοιπους στις κερκίδες. Mάλιστα, ο ίδιος φαίνεται πως βρέθηκε σε γνωστό tattoo artist της Γερμανίας, ώστε να αποκτήσει ένα νέο «παράσημο» στο σώμα του. Άλλωστε, διαθέτει πολλά από αυτά σε ολόκληρο το κορμί του, τα οποία περιστρέφονται κυρίως γύρω από την πίστη του στο Θεό.

Τιμοτέους Πούχατς: Η «ρεζέρβα πολυτελείας» του Παναθηναϊκού

Αυτό εξόργισε τους οπαδούς της ομάδας που του άσκησαν δριμύ κατηγορώ, υποχρεώνοντας τον αριστεροπόδαρο αμυντικό να απολογηθεί μέσω των social media. To τεταμένο κλίμα ανάγκασε τη διοίκηση της Ουνιόν να τον παραχωρήσει δανεικό μετά από μόλις 7 ματς και χωρίς λεπτό συμμετοχής στη Bundesliga.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2022, ο Τιμοτέους Πούχατς ταξίδεψε στην Τουρκία και έγινε συμπαίκτης με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Μανώλη Σιώπη στην Τράμπζονσπορ. Το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα βοήθησε τον Πολωνό μπακ, που επικεντρώθηκε στους στόχους, που είχε θέσει η ομάδα της Τραπεζούντας με αποτέλεσμα να στεφθεί πρωταθλητής έχοντας καταγράψει μόλις 9 συμμετοχές.

Το όνειρο ολοκληρώθηκε, ο Πούχατς επέστρεψε στη Γερμανία και την Ουνιόν, όμως το κλίμα για αυτόν παρέμεινε άσχημο αφού οι φίλοι της ομάδας δεν ξέχασαν όσα είχαν συμβεί. Μάλιστα ο Πολωνός, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στη Bundesliga, στις 30 Οκτωβρίου 2022 στη νίκη επί της Γκλάντμπαχ χωρίς ωστόσο να πιάσει καλή απόδοση. Το μοναδικό highlight του φέτος ήταν το γκολ που πέτυχε στο ματς Κυπέλλου απέναντι στην Χάντενχαϊμ όπου η ομάδα του Βερολίνου επικράτησε με σκορ 2-0.

Η αποστολή του Τιμοτέους Πούχατς πλέον στον Παναθηναϊκό είναι διαφορετική και αρκετά απαιτητική. Ο Πολωνός καλείται να κάνει και πάλι πρωταθλητισμό για τους επόμενους έξι μήνες, παίρνοντας τον ρόλο της «ρεζέρβας» που κατείχε ο άτυχος Κρίστιαν Γκάνεα, αλλά και να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση που έχουν οι Πολωνοί όταν φορούν την πράσινη φανέλα.

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*