Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι

Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 η η απολογία του Παναθηναϊκού στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους, Γιάννη Κάρμη, την Αθηνά Μπαλωμένου, αλλά και από τον υπεύθυνο της ασφαλείας της Λεωφόρου, Γιάννη Παναγιωτίδη. Από πλευράς Ολυμπιακού στη διαδικασία πήρε μέρος ο Θόδωρος Γιαννίκος.

Από τον Παναθηναϊκό έριξαν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την αναβολή του ντέρμπι στον διαιτητή, Ανδρέα Παππά, ενώ είπαν πως για τα επεισόδια που συνέβησαν μετά είναι ηθικός αυτουργός. Στη συνέχεια ζήτησαν να οριστεί σε νέα ημερομηνία ο αγώνας.

Επίσης η πλευρά του Παναθηναϊκού παρουσίασε την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ πριν από 10 χρόνια και συγκεκριμένα για τον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός το 2005, όταν επίσης είχαν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια πριν την έναρξή, όμως ο αγώνας ορίστηκε σε νέα ημερομηνία.

Ο Ολυμπιακός πήρε προθεσμία μέχρι τις 16:00 να καταθέσει υπόμνημα κατά της ένστασης του Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια το «τριφύλλι» θα καταθέσει νέο υπόμνημα. Έτσι λόγω του μεγάλου όγκου εγγράφων, η απόφαση θα παρθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του Παναθηναϊκού είχε μεγάλη ένταση.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου, Γιάννης Παναγιωτίδης είπε όσον αφορά τα αντικείμενα: «Τα στυλό φωτοβολίδες είναι αδύνατο να εντοπιστούν. Είναι αδύνατο. Κάποιος μπορεί να το βάλει στο εσώρουχό του. Μόνο αν ξεγυμνωθεί ή αν υπάρχουν ειδικά σκάνερ. Οι πόρτες μεταξύ των θυρών 13-14 είναι με βάση την πυρασφάλεια του γηπέδου. Για αυτές κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν μέτρα ασφαλείας. Οι πόρτες δεν κλειδώνονται με ένα λουκέτο αλλά με μπάρες που έχουν ένα λουκέτο. Η UEFA στους αγώνες της μας επιβάλει να μην είναι κλειστές. Ειδικά γι’ αυτό τον αγώνα κάθε πόρτα είχε δύο λουκέτα και μία αλυσίδα που δεν μπορεί να κοπεί. Είναι αδύνατο να έσπασε το ένα λουκέτο και να άνοιξε η πόρτα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι στην προσπάθεια εξεύρεσης των δραστών. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν. Έχει γίνει καταγραφή ζημιών, όχι όμως η κοστολόγηση τους ακόμη. Οι μεγαλύτερες ζημιές στον χλοοτάπητα που πατήθηκε πολύ και έχουν πέσει πολλά χημικά».

Όσον αφορά τον διαιτητή της αναμέτρησης ο κ. Παναγιωτίδης είπε: «Η πεποίθηση μου είναι ότι ο διαιτητής δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι και έψαχνε λόγο να το αναβάλει. Το γήπεδο μετά τις 6.30 ήταν εκκλησία, μπορούσες να πλέξεις πουλόβερ. Η πεποίθηση μας ήταν ότι θα γίνει ο αγώνας. η ατμόσφαιρα ήταν ήρεμη. εκνευριστικά ήρεμη. Μπορεί να φοβόταν, να δεχόταν πιέσεις. Ο διαιτητής θεωρούμε ότι είναι ο ηθικός αυτουργός των εκτεταμένων επεισοδίων. Το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μία τεράστια έκρηξη με τον τρόπο το χειρίστηκε».

Ο κ. Κάρμης είπε: «Διαβάστε την έκθεση του διαιτητή, του παρατηρητή. Ο Παππάς έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ζήτησε να δεσμευτεί η αστυνομία για κάτι που δεν μπορεί να γίνει, ότι δεν θα πέσει μέσα έστω μία φωτοβολία. Ακόμη και και ο Θεός δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτό».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η κα. Μπολωμένου είπε: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν είχε καμία υπαιτιότητα στην απόφαση για αναβολή του αγώνα. Ο διαιτητής βγήκε για 35 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο. Θα παρακαλούσα να τα λάβετε υπόψη σας αυτά και να μην εξουδετερώσετε μία ομάδα με την απόφαση που θα πάρετε».
Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*