Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Τζόρτζεβιτς: “Δεν είμαι σίγουρος αν θα μείνει του χρόνου ο Σίλβα”

Τζόρτζεβιτς: “Δεν είμαι σίγουρος αν θα μείνει του χρόνου ο Σίλβα”

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε στην “Αθλητική Κυριακή” και εξέφρασε την ανησυχία του για το αν θα μείνει ο Μάρκο Σίλβα τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, ενώ δεν θεωρεί πως η σημερινή ομάδα είναι καλύτερη σε σχέση με παλαιότερα.

Στην Αθλητική Κυριακή μίλησε ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και μίλησε για αρκετά θέματα γύρω από την ομάδα του Πειραιά, το παρελθόν της, το παρόν της και όχι μόνο. Ο “Τζόλε” εξέφρασε την ανησυχία του για το αν θα μείνει ο Μάρκο Σίλβα τη νέα σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ δεν θεωρεί πως η σημερινή ομάδα είναι καλύτερη σε σχέση με παλαιότερα, όπως είχε πει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Ο Τζόρτζεβιτς μίλησε για τον Ρομπέρτο, τον Φορτούνη, αναφέρθηκε στον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ, στη Ριζούπολη το 2003, στο ότι για χρόνια δεν ερχόταν εκτός έδρας νίκη μέχρι το διπλό στη Βρέμη, ενώ είπε πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα που φαίνεται να έχει τα φόντα να κοντράρει τον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το τι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο από τότε που σταμάτησε, ανέφερε: “Νομίζω ότι παλιά ήταν καλύτερο το ποδόσφαιρο και υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήταν αρκετά πιο δυνατές οι άλλες ομάδες από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που είναι αρκετά πιο πίσω. Οι περισσότερες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα και αυτό τις επηρεάζει πολύ”.

Για την διαφορά του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες: “Δεν είναι το καλύτερο για το πρωτάθλημα η διαφορά του Ολυμπιακού με τους άλλους. Θα ήθελαν και οι φίλαθλοι πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός και κάποιες φορές δυσκολεύεται σε ορισμένα ευρωπαϊκά ματς, διότι στην Ελλάδα δεν δίνει δυνατά παιχνίδια και του κοστίζει”.

Για τις διαφορές Σίλβα με Βαλβέρδε: “Έχουν άλλη φιλοσοφία. Ο Βαλβέρδε ήθελε ψηλό πρέσινγκ και είχε άλλο στυλ παιχνιδιού. Ο Σίλβα είναι ένας νέος προπονητής και φέτος διαχειρίζεται πολύ καλά τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει καλό μέλλον. Έδεσε με τον Ολυμπιακό, μοιάζει πειθαρχημένη η ομάδα και πάει καλά. Βέβαια, ο Ολυμπιακός πρέπει να δει αν θα έχει και του χρόνου τον Σίλβα. Έχει την άνεση ο Ολυμπιακός λόγω της διαφοράς στο πρωτάθλημα να δει τι θα κάνει, διότι δεν τον βλέπω σίγουρο ότι θα παραμείνει και του χρόνου”.

Για το ποιος προπονητής του έκανε μεγαλύτερο κλικ στον Ολυμπιακό: “Από κάθε προπονητή παίρνεις και κάτι, ενώ από άλλους… ξεχνάς και κάτι (γέλια). Από την αρχή μέχρι το τέλος στον Ολυμπιακό, ο πρώτος μου προπονητής ήταν ο Μπάγεβιτς, που μας βοήθησε πολύ, έστρωσε την ομάδα, δημιούργησε, έδωσε ευκαιρίες σε νέα παιδιά και ήταν σημαντικό πρόσωπο για πολλά παιδιά στην ομάδα που έκαναν καριέρα”.

Για το αν θεωρεί όπως ο Ελευθερόπουλος ότι ο σημερινός Ολυμπιακός θα είναι ο καλύτερος:“Δεν έχω ίδια άποψη με τον Ελέ. Αν γυρίσω τον χρόνο πίσω, υπήρξαν μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές στην ομάδα στο παρελθόν. Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ, Ζε Ελίας. Σέβομαι την άποψη του Ελευθερόπουλου. Αυτή την στιγμή δεν βλέπουμε κάτι παρόμοιο στον Ολυμπιακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι η ομάδα καλή. Τα 4-5 τελευταία χρόνια πάει καλά και στην Ευρώπη”.

Για το αν υπάρχει νέος Τζόλε: “Πρέπει να υπάρξει κάποιος που θα μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα. Εμείς μέναμε 10-12 χρόνια. Είχαμε άλλη στάση στην ομάδα, αυτό δεν το βλέπουμε σήμερα να υπάρχει”.

Για τον Ρομπέρτο και τον Νικοπολίδη: “Άλλο στυλ ο ένας, άλλο στυλ ο άλλος. Μας έδινε σιγουριά ο Αντώνης. Έπαιζε καλά με την μπάλα στα πόδια, ξέραμε ότι αν του γυρίσουμε την μπάλα προς τα πίσω, δεν θα κάνει λάθος. Έπαιζε σαν στόπερ. Ο Ρομπέρτο κάνει εξαιρετικά χρονιά στον Ολυμπιακό, είναι πολύ καλό παιδί, επαγγελματίας και εξαιρετικός τερματοφύλακας”.

Για τον Φορτούνη: “Πάει εξαιρετικά φέτος ο Φορτούνης και βοηθάει πολύ τον Ολυμπιακό παντού. Βρίσκεται σε καλό δρόμο να κάνει μεγάλη καριέρα”.

Για τον λόγο που δεν δουλεύει τώρα για τον Ολυμπιακό: “Είχαμε κάποιες συζητήσεις με τη νέα διοίκηση. Είχαμε κάποιες διαφωνίες, δεν είχαμε ξεκάθαρες λεπτομέρειες. Ο καθένας προχωράει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλή σχέση. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ο χρόνος θα δείξει”.

Για το αν μετάνιωσε που δεν έφυγε από τον Ολυμπιακό όταν υπήρχαν προτάσεις: “Δεν έχω μετανιώσει που δεν έφυγα από τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα χρόνια που ήμουν στην ομάδα η σκέψη αυτή ήταν πιο έντονη. Ο τότε πρόεδρος, ο κ. Κόκκαλης, δεν έμπαινε σε διαδικασία να με πουλήσει. Δέθηκα με την ομάδα. Όταν υπήρχαν προτάσεις, τις συζήτησα με τον πρόεδρο, αλλά εισέπραττα αρνητική απάντηση. Αυτόματα μου πρότεινε ανανέωση για να μείνω. Η συζήτηση διαρκούσε πέντε λεπτά. Με ρωτούσε πόσα χρήματα ήθελα και μέχρι να κατέβω από τα γραφεία στον Πειραιά αμέσως είχα το νέο συμβόλαιο. Όταν ένας πρόεδρος δεν σε πουλάει αλλά σου δείχνει εμπιστοσύνη, αυτό τα λέει όλα”.

Για το ποιος ήταν ο κορυφαίος παίκτης με τον οποίο είχε συνεργαστεί: “Ο Ζιοβάνι ήταν κάτι ξεχωριστό. Η επαφή με τη μπάλα, η τεχνική του, η αντίληψη του παιχνιδιού. Ήταν εξαιρετικός σε όλα”.

Για το 7-0 από την Γιουβέντους: “Περισσότερο με είχε πειράξει το 1-1 με τη Γιουβέντους και όχι το 7-0. Ήταν βαρύ σκορ, σίγουρα, αλλά ήταν τέτοια η μέρα μας. Αντίθετα, στην έδρα μας ήμασταν καλοί, είχαμε και την ευκαιρία του Αμανατίδη. Στα ημιτελικά θα παίζαμε με τη Γιουνάιτεντ. Θα μπορούσαμε να πάμε και στον τελικό”.

Για τη Ριζούπολη το 2003: “Ότι υπήρχε ένταση, είναι δεδομένο. Δεν ήταν όμως τόσο μεγάλη, όσο περάσαμε εμείς σε άλλα γήπεδα. Θέλαμε μόνο νίκη, γιατί χανόμασταν. Ήμασταν αποφασισμένοι. Γίνονταν φασαρίες σε άλλα γήπεδα, αλλά ακούστηκαν υπερβολές. Ήμασταν καλύτεροι και πήραμε δίκαια τη νίκη. Σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό που είχε πάρα πολύ καλή ομάδα, τα διέλυσαν όλα. Ήταν μεγάλο λάθος. Αν τους κρατούσε όλους, ίσως εμείς να αντιμετωπίζαμε προβλήματα στη συνέχεια”.

Για τη νίκη στη Βρέμη επί της Βέρντερ: “Ήταν και θέμα τύχης, συγκυρίας. Στη Λα Κορούνια ισοφαριστήκαμε στο τέλος. Έφυγε από πάνω μας το βάρος του να μη νικάμε εκτός έδρας. ‘Άντε, φέτος θα είναι’ λέγαμε στο αεροπλάνο. Αυτό μας είχε προκαλέσει αρνητική ψυχολογία. Την ίδια χρονιά ήρθαν δύο νίκες και στη Ρώμη με τη Λάτσιο. Στην πορεία είδαμε ότι έγιναν και άλλα διπλά”.

Για το ποια ομάδα μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό: “Στον καλύτερο δρόμο για να κοντράρει τον Ολυμπιακό είναι η ΑΕΚ. Στον ΠΑΟΚ δεν ξέρω τι γίνεται, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει τα προβλήματά του”.

Καταλήγοντας, ανέφερε: “Αυτό που χαίρομαι είναι ότι μπορώ και περπατάω παντού και δεν έχω αντιπαλότητα. Είτε στη Θεσσαλονίκη είτε παντού. Δεν προκάλεσα πουθενά. Απλά έπαιζα για την ομάδα μου. Σεβόμουν τον κόσμο και τους παίκτες των άλλων ομάδων. Αν έγιναν ποτέ παρεξηγήσεις, έγιναν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού”.

Πηγή:Sport24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*