Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Τα κολλήματα του Χιμένεθ, κάνουν την ΑΕΚ να μοιάζει στο γήπεδο με μικρή ομάδα!

Τα κολλήματα του Χιμένεθ, κάνουν την ΑΕΚ να μοιάζει στο γήπεδο με μικρή ομάδα!

Μήπως θα ήταν καλύτερο για την ΑΕΚ να αποκλειστεί στον Βόλο; Προφανώς, οι περισσότεροι θα πούνε όχι, αφού η ΑΕΚ θα έμενε εκτός από έναν ακόμη στόχο. Όπως έμεινε από Δεκέμβρη στο πρωτάθλημα εκτός διεκδίκησης, αν θεωρούσαν αρκετοί πως η Ένωση πάει να χτυπήσει τον τίτλο. Ωστόσο, ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός θα μπορούσε να δώσει στους κιτρινόμαυρους να καταλάβουν για τα καλά τις κάκιστες, συνολικά, κινήσεις της φετινής σεζόν, το χτίσιμο της ομάδας που έγινε στο… πόδι. Μια ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου, που στο μυαλό μου φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη, ίσως κρύψει αρκετά προβλήματα κάτω από το χαλί.

Η εμμονή που υπάρχει προς το πρόσωπο του Μανόλο Χιμένεθ κάθε φορά που ψάχνει η ΑΕΚ προπονητή, δεν είναι νορμάλ. Ούτε φυσικά η εμμονή με τον Βράνιες και τον Αραούχο, λες και δεν υπάρχουν άλλοι να έρθουν στην ΑΕΚ. Προφανώς και μπορεί η ΑΕΚ να βρει καλύτερους, όπως είχε κάνει με τον Πόνσε, άσχετα που ήταν αδύνατο να τον κρατήσει. Ο Μανόλο, λοιπόν, δείχνει να βρίσκεται στον δικό του… κόσμο. Όλοι γνωρίζουν πως είναι ένας προπονητής που δύσκολα αποχωρίζεται τα «θέλω» του και τον τρόπο που έχει μάθει να κοουτσάρει. Δεν γίνεται, όμως, να κάνει ορισμένες φορές την ΑΕΚ να μοιάζει με ομάδα της σειράς και να την κατεβάζει με νοοτροπία μικρής ομάδας.

Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις τον Χιμένεθ να κατεβάζει μια ενδεκάδα μια ομάδα με σαφέστατους αμυντικούς προσανατολισμούς, με σκοπό να μην χάσει ή άντε να χάσει με 1-0, όπως και έγινε και ενώ έχει κερδίσει με 4-2 το πρώτο παιχνίδι. Ο Μανόλο είδε τον Βόλο να προηγείται, να βάζει φωτιά στη μάχη της πρόκρισης και να συνεχίζει να απειλεί μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Η απάντησή του; Να κρατήσει την ήττα με 1-0! Η ΑΕΚ έπαιξε όλη πίσω από την μπάλα, περιμένοντας μπας και κάνει κάτι ο Λιβάι Γκαρσία, μπας και βγει καμιά κόντρα και βρει το γκολ. Δεν το κυνήγησε, δεν το έψαξε, δείγμα του ότι η μοναδική φάση με τον Ανσαριφάρντ προήλθε από κόντρα στα πόδια του αντιπάλου και ανορθόδοξο τρόπ. Κάθισε και έχασε, ρισκάροντας φυσικά με το σκορ στο 1-0. Κάτι που δείχνει ότι ο Χιμένεθ δεν θα αλλάξει ποτέ τα κολλήματά του.

Προτίμησε μια ήττα, που ακόμη και στο πρεστίζ της ομάδας κάνει κακό αλλά έρχεται και σε μια περίοδο που η αμφισβήτηση ολοένα και μεγαλώνει. Με τον Σβάρνα ξανά μπακ, χάνοντας έναν πλάγιο μπακ που θα μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη απλά και μόνο για να έχει ουσιαστικά τρία στόπερ πίσω. Γιατί δεν εμπιστεύεται τον Νταντσένκο που του… φόρτωσαν, δεν εμπιστεύεται τον Βασιλαντωνόπουλο γιατί απλά δεν τον εμπιστευόταν και την προηγούμενη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ.

Το να χρησιμοποιεί κανείς διαρκώς ως δικαιολογία τα προβλήματα τραυματισμών είναι και λίγο έως πολύ ανούσιο. Ο Χιμένεθ όταν ήρθε είχε ελάχιστους τραυματισμούς, είχε στα χέρια του ένα ρόστερ σχεδόν «γεμάτο». Ήξερε πως πήρε μια ομάδα… λάιτ σε θέμα εργομετρικών και προετοιμασίας, αλλά προφανώς αυτός έκανε του κεφαλιού του. «Έκαψε» παίκτες με τις πολύ δυνατές προπονήσεις του, νομίζοντας (;) πως έχει μια ομάδα σε περίοδο προετοιμασίας ακόμη και οι ποδοσφαιριστές μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιους ρυθμούς σε ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα.

Ο Μανόλο είχε μετονομαστεί αναμορφωτής ξαφνικά, με δυο και τρεις νίκες με… μισό μηδέν κόντρα σε Λαμία και Παναιτωλικό. Αλλά φαινόταν πως ήταν απλά μια συγκυρία, φαινόταν πως στο πρώτο ματς που η ΑΕΚ θα δεχόταν ένα γκολ θα γκέλαρε. Τη γλίτωσε κόντρα στον Ατρόμητο, χάρη στον Σάλομον, αλλά μετά ακολούθησαν μπόλικες «καρπαζιές» που δεν ξύπνησαν τους «κιτρινόμαυρους», αλλά ούτε και τον Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά κάτι από τη φυγή του Μάσιμο Καρέρα, ούτε καν σε μεγάλο βαθμό την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του, αλλά ούτε έχει καταφέρει να αντιστρέψει και το κλίμα. Ναι, η ομάδα δεν είναι δικιά του, δεν την έφτιαξε αυτός, αλλά με τις εμμονές και τα κολλήματά του δεν την βοηθάει να πάει μπροστά και μένει στάσιμη.

Αν η ΑΕΚ θέλει να πάει με τον Μανόλο Χιμένεθ στην «Αγια-Σοφιά»; Τι να πω… Πραγματικά, είναι απορίας άξιον. Ο Μανόλο πρόσφερε ένα πρωτάθλημα στην Ένωση, με τη βοήθεια και του ΠΑΟΚ και του αφεντικού του βεβαίως, το οποίο φυσικά και άξιζε αγωνιστικά, αλλά από εκεί και πέρα ο Χιμένεθ δεν έχει καταφέρει να δείξει άλλα πράγματα. Ούτε την περασμένη φορά, που απλώς συμμάζεψε την ΑΕΚ και την έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, το οποίο έχασε ξανά.

ΥΓ. Είναι πολύ, πολύ κακό να δείχνει… ευθυνόφοβος ο Μανόλο Χιμένεθ. Συνήθως οι προπονητές στα στραβά βγαίνουν μπροστά, αλλά ο Ανδαλουσιάνος έχει δείξει πολλές φορές πως δεν το κάνει και ρίχνει αλλού τα βάρη. Όπως έκανε και μετά το ματς με τον Βόλο, λέγοντας πως 4-5 ποδοσφαιριστές του ζητούσαν αλλαγή και ο ίδιος δεν μπορούσε με τέτοια συμπεριφορά να κάνει και πολλά…

ΥΓ. 2 Το ότι η ΑΕΚ έψαχνε πόσο καιρό έναν δεξιό μπακ και έφερε τον Νταντσένκο είναι ασχολίαστο… Και είναι το πρώτο «καμπανάκι» για τον Παναγιώτη Κονέ. Προφανώς γι’ αυτόν θα είναι πιο ανεκτικοί στην Ένωση μιας και είναι άπειρος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός τρόπος να ξεκινήσεις. Θα μάθει, ίσως και στην… καμπούρα της ΑΕΚ, ωστόσο το θέμα είναι αυτό να συμβεί γρήγορα προς όφελος όλων.


Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*