Home / Άλλα Σπόρ / Τα ελληνικά «διαμάντια» στους κορυφαίους της Ευρώπης με στόχο να μείνουν στην… αφρόκρεμα!

Τα ελληνικά «διαμάντια» στους κορυφαίους της Ευρώπης με στόχο να μείνουν στην… αφρόκρεμα!

Οι κορυφαίοι της Ελλάδας μάχονται με τους κορυφαίους της Ευρώπης στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων που ξεκινάει στη Σιλέσια.

Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε με όλα της τα αστέρια στην Πολωνία, έχοντας ως στόχο την παραμονή στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού στίβου.

Συνολικά, θα βρει απέναντί της 15 ομάδες, μερικές εκ των οποίων είναι τα μεγαθήρια του αθλήματος στην Ευρώπη. Για να καταφέρει να παραμείνει ανάμεσά τους θα πρέπει να τερματίσει πάνω από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, που θα οδηγήσουν στη δεύτερη κατηγορία.

Αναλυτικά, οι ομάδες που συμμετέχουν στην Α’ κατηγορία είναι οι: Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία, Ελβετία, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Τουρκία

Οι Πολωνοί είναι οι πιο πρόσφατοι πρωταθλητές, ενώ Ιταλία και Γερμανία αποτελούν τα μεγάλα φαβορί. Ισπανία και Γαλλία διαθέτουν, επίσης, σημαντικό σύνολο, σε αντίθεση με τη Βρετανία που θα ταξιδέψει χωρίς πολλούς από τους σταρ της.

Η Ελλάδα θέλει να αφήσει πίσω της τρεις ομάδες για να σφραγίσει την παραμονή της. Η πιο αδύναμη ομάδα θεωρητικά είναι η Τουρκία, ενώ στα… χαμηλά είναι πιθανόν να κινηθούν οι Νορβηγία, Φινλανδία και Πορτογαλία.

Στη μεγάλη γιορτή των κορυφαίων αθλητών του στίβου θα αγωνιστούν 685 αθλητές, εκ των οποίων οι 349 είναι άνδρες και οι 336 είναι γυναίκες.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Παρασκευή 23/6

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*