Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Τα δάκρυα του Ούμπιντες, το «όχι» στον Χάβι Γκράθια για τον Ατρόμητο και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Τα δάκρυα του Ούμπιντες, το «όχι» στον Χάβι Γκράθια για τον Ατρόμητο και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ένα πληρέστατο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή του Χαβιέρ Ούμπιντες δημιούργησαν τα κανάλια της NOVA, ώστε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την παρουσία και την προσφορά του Αργεντινού γενικότερα στα ελληνικά γήπεδα.

Ο 39χρονος που αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του έπειτα από 7 χρόνια θητείας στον Ατρόμητο, εκτός από τα όσα έζησε ως παίκτης, μίλησε και για τα πολύ δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Αργεντινή, στα οποία μεγάλωσε με πολλές στερήσεις.

«Δεν έχω μιλήσει πολύ για τα παιδικά μου χρόνια. Καταλαβαίνω ότι όλος ο κόσμος έχει περάσει δύσκολες στιγμές. Εμείς εδώ που μιλάμε, ακόμα και ο τηλεθεατής που μας βλέπει τώρα», είπε αρχικά ο Ούμπιντες που στη συνέχεια λύγισε, βλέποντας τους γονείς του στην Αργεντινή. «Δεν το περίμενα αυτό (σ.σ. Να δει τους γονείς του). Στο ξεκίνημά μου ήταν εκεί. Στα πιο δύσκολα. Δεν είχα λεφτά να πάρω το λεωφορείο να πάω στην προπόνηση. Δεν είχα παπούτσια να παίξω ποδόσφαιρο. Έχω να δω τους γονείς μου δύο χρόνια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αδερφή του, Σολεδάδ, που έχει «φύγει» από τη ζωή εδώ και κάποια χρόνια. «Τη θυμάμαι πάντα με χαμόγελο. Ήμουν μακριά όταν έφυγε. Είχε περάσει κι εκείνη πολύ δύσκολα στο τελευταίο της εξάμηνο. Αυτά έχει η ζωή. Θα τη θυμάμαι πάντα με χαμόγελο. Τα έχουμε περάσει όλα μαζί. Όντως δεν είχαμε φαγητό. Οι γονείς μου έφευγαν για δουλειά το πρωί και βρισκόμασταν το βράδυ μόνο για φαγητό κι αυτό όταν είχαμε».

Μέσα σε αυτό το ντοκιμαντέρ στο οποίο μιλούν μεταξύ άλλων εκτός από τους γονείς του και την οικογένειά του, οι Γιώργος Σπανός, Στέφανο Ναπολεόνι, Ματίας Ιγκλέσιας και Κυριάκος Κιβρακίδης, αποκαλύπτονται άγνωστα παρασκήνια, όπως το πώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο υπήρξε θρίλερ με την υπογραφή του συμβολαίου του.

Την ιστορία αφηγήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου, Γιάννης Αγγελόπουλος.

«Ήταν μια περίοδος που ο Ούμπιντες είχε δεδομένες προτάσεις. Από την Μπάνφιλντ και κυρίως από την Αλμερία που ανέβαινε εκείνη την περίοδο στην Primera. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και με τον ατζέντη του και κυρίως με τον δεύτερο πατέρα του, τον Ούγκο, με τον οποίο δεν μπαίναμε σε οικονομικές παραμέτρους. Ήταν αυτός που πάντα του έδινε την απάντηση σε όλα. Την ημέρα που ήμασταν εδώ και υπογράφαμε, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο Ούμπιντες ζήτησε συγγνώμη και είπε να πάει στο διπλάνο γραφείο για να μιλήσει στο κινητό του. Στην άλλη γραμμή ήταν ο Χάβι Γκράθια, που ήταν προπονητής στην Αλμερία. Τον πίεσε πολύ να δεχθεί την πρόταση της Αλμερία. Εκείνος αρνήθηκε. Άργησε πολύ να έρθει. Είχα αρχίσει να ανησυχώ. Δεν μας το είπε ποτέ. Όταν τελείωσαν όλα και όταν πέρασαν πολλοί μήνες, τότε μας το είπε. Μας είπε μάλιστα ότι ο Γκράθια του έκλεισε απότομα το τηλέφωνο. Ωστόσο, τον πήρε μετά από εβδομάδες τον ξαναπήρε τηλέφωνο και τον συνεχάρη για την απόφασή του. Ο Ούμπιντες του είπε “εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Είναι πάνω από 15-20 μέρες που έχω ταλαιπωρήσει τους ανθρώπους. Δεν έχω υπογράψει, αλλά ο λόγος μου είναι πάνω από την υπογραφή», εξιστόρησε ο Γιάννης Αγγελόπουλος.

«Όλα όσα είπε είναι αλήθεια. Είχα την πρόταση από τον Ατρόμητο και την Αλμερία. Μίλησα με την οικογένειά μου. Ακούς Ισπανία… Τελικά, αποφάσισα να πάω στον Ατρόμητο. Τη μέρα που υπογράφαμε, με πήρε τηλέφωνο ο Χάβι Γκράθια και μου λέει: “Χάβι, φύγε από εκεί. Σου στέλνω τώρα τα εισιτήρια”. Του εξήγησα ότι είναι πολύ καλό να έρθω στην Ισπανία, αλλά δεν θέλω να παίζω παιχνίδια με τους ανθρώπους εδώ. Ωστόσο, ακόμα μιλάμε με τον Χάβι Γκράθια».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*