Home / Μπάσκετ / Euroleague / Τα βρήκε «μπαστούνια» με τη γειτόνισσα η Μπάρτσα (video)

Τα βρήκε «μπαστούνια» με τη γειτόνισσα η Μπάρτσα (video)

Μόνο ποδαρικό με το… δεξί δεν έκανε η Μπαρτσελόνα, που τα βρήκε «μπαστούνια» απέναντι στη συμπολίτισσα Εσπανιόλ (0-0). Ευκαιρία για την Ατλέτικο να βρεθεί στην κορυφή.

Χωρίς καλό ποδαρικό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2016 η Μπαρτσελόνα δίνοντας την ευκαιρία στην Ατλέτικο Μαδρίτης να την προσπεράσει, μετά τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη συμπολίτισσα Εσπανιόλ, που της έβαλε δύσκολα στο ντέρμπι της Καταλονίας.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν πραγματοποίησαν το καλύτερο παιχνίδι τους στο «Κορνεγιά Ελ Πρατ» και έμειναν στο 0-0 απέναντι στην Εσπανιόλ, που δεν ήταν διατεθειμένη να πουλήσει φτηνά το «τομάρι» της, παίζοντας πιεστική άμυνα για 90 λεπτά, σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι.

Η Εσπανιόλ μπήκε στο παιχνίδι με το «μαχαίρι στα δόντια» και έδειξε από την αρχή ότι θα έκανε την ζωή δύσκολη στη «συμπολίτισσα» στο πρώτο ματς για το 2016.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 25ο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπράβο δεν απομάκρυνε σωστά, με τον Πικέ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο στο 36ο λεπτό η Μπαρτσελόνα απάντησε, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι να σταματάει στη συμβολή των δοκών της εστίας του Πάου Λόπεθ.

Στην σπουδαιότερη ευκαιρία στο ματς για τους «μπλαουγκράνα» στο 55’, ο Ράκιτιτς έβγαλε μόνο του τον Σουάρες, εκείνος πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του σταμάτησε επίσης στο δοκάρι.

 

Πλέον αν η Ατλέτικο Μαδρίτης κερδίσει απόψε (21.30) τη Λεβάντε θα προσπεράσει τη Μπαρτσελόναμ που ωστόσο έχει ματς λιγότερο, εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Εσπανιόλ (Κονσταντίν Γκάλκα): Πάου Λόπεθ, Αλβαρο, Ρόκο, Αλβαρεθ, Χάβι Λόπεθ, Χορδάν (80′ Αμπρααμ), Ντιόπ, Ασένσιο, Ερνάν Πέρες, Μπούργκι (60′ Ζεράρ Μορένο), Καϊσέδο

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μασεράνο, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71′ Σέρζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο (2/1)

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-0

Ατλέτικο – Λεβάντε (21:30)

Μάλαγα – Θέλτα (23:05)

Κυριακή (3/1)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Σοθιεδάδ (13:00)

Μπέτις – Έιμπαρ (17:00)

Γρανάδα – Σεβίλλη

Ντεπορτίβο – Βιγιαρεάλ (19:15)

Μπιλμπάο – Λας Πάλμας

Βαλένθια – Ρεάλ (21:30)

Δευτέρα (4/1)

Χιχόν – Χετάφε (21:30)

Γιώργος Σπανομανώλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*