Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Τα βλέπει με τους διεθνείς, τι κάνει όμως… Η κωμωδία με πέναλτι και φάουλ του Ολυμπιακού!

Τα βλέπει με τους διεθνείς, τι κάνει όμως… Η κωμωδία με πέναλτι και φάουλ του Ολυμπιακού!

· Για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν η παρέμβαση-σχολιασμός των επίμαχων φάσεων της αγωνιστικής από τον Κλάτενμπεργκ ήταν τόσο σημαντική. Φάνηκε, άλλωστε, κι από τις αντιδράσεις. Σαν να τους τσίμπησε μύγα τσε τσε αντέδρασαν εναντίον του Άγγλου κάποιοι, από τη Θεσσαλονίκη, φυσικά, αλλά όχι μόνο…

· Ο νέος αρχιδιαιτητής ευθέως είπε ότι δεν έπρεπε να μετρήσει το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στο 91’ στα Γιάννινα, σε μία φάση που ξεκάθαρα αλλοίωσε το αποτέλεσμα κι έδωσε δύο βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Ο Άγγλος είπε πολύ απλά αυτό που είδαμε όλοι, το τράβηγμα του αμυντικού του ΠΑΣ από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ- εκτός από αυτούς που για τους δικούς τους, ευνόητους ασφαλώς, λόγους, δεν είδαν…

· Κι είναι η δεύτερη φορά που ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ παραδέχεται ότι ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε ξεκάθαρα σε καθοριστικό σημείο παιχνιδιού του. Η πρώτη ήταν στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (3-0), όταν με το σκορ 1-0, δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο 70ο λεπτό, σε ανατροπή επιθετικού του από αμυνόμενο. Το τελικό σκορ (3-0) διαμορφώθηκε από δύο γκολ μετά το 89ο λεπτό κι είναι σαφές ότι κι εκεί αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα.

· Κάπως έτσι, δύο ισοπαλίες του ΠΑΟΚ έγιναν τρίποντα κι η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντί να βρίσκεται (και με παιχνίδι παραπάνω) πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός βαθμού. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή την αγωνιστική μπορεί ο ΠΑΟΚ να περάσει τον Ολυμπιακό, καθότι ο μεν Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας με τον συμπρωτοπόρο Άρη, ο δε ΠΑΟΚ κι αυτός εκτός έδρας με την ουραγό Λαμία…

· Η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει λοιπόν ήδη αλλοιωθεί κατάφωρα, παρότι είμαστε μόλις στο ένα τρίτο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Κι έχει αλλοιωθεί με αποφάσεις πρωτίστως διεθνών διαιτητών. Ο διεθνής Τζήλος ήταν στο VAR για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ κι οι διεθνείς Σιδηρόπουλος και Σκουλάς ήταν διαιτητής και VAR αντίστοιχα στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ.

· Ο Κλάτενμπεργκ, με βάση και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, είναι σαφές ότι βλέπει τι γίνεται. Το ερώτημα είναι τι κάνει…Διότι, αμέσως μετά από αυτή την διαιτησία του Σιδηρόπουλου στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ, του έδωσε ορισμό και στην αμέσως επόμενη αγωνιστική (ως VAR). Όπως μετά από εκείνο το παιχνίδι είχε δώσει ορισμό τόσο στον Τζήλο (ως VAR), όσο και στον Τζοβάρα (ως 4ο), που ήταν διαιτητής στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ κι επίσης δεν είχε δει το εξόφθαλμο πέναλτι…Πάλι καλά που δεν έδωσε ορισμό γι΄ αυτή την αγωνιστική και στον Σκουλά!

· Κάποιες κινήσεις κάνει ο Άγγλος και πρέπει να του αναγνωρίσουμε. Π.χ. ο Κουμπαράκης έμεινε εκτός ορισμών για δύο αγωνιστικές μετά την ακατανόητη υπόδειξη του να συστήσει ακύρωση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα για δήθεν φάουλ του Χασάν.

Ο επόπτης Απτόσογλου (AVAR στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός με την ακύρωση του γκολ του Χασάν στο 90’) έμεινε εκτός ορισμών για τρεις αγωνιστικές. Κι ο επόπτης Μαυρουδής με την απίστευτη υπόδειξη του για οφσάϊντ στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο δεν έχει ξαναοριστεί. Και αναφέρω τους συγκεκριμένους γιατί αφορούν τον Ολυμπιακό, για τον οποίο κρατάω στοιχεία, είναι κι άλλοι όπως έχω προσέξει.

· Ωστόσο, εξίσου αλήθεια είναι ότι ο Κλάτενμπεργκ δεν κάνει το κάτι παραπάνω, τουλάχιστον ακόμη. Δεν κάνει τις πιο σημαντικές κινήσεις που θα έπρεπε να είχε κάνει. Κι έτσι, έστω άθελα του, επιτρέπει κι αφήνει να αλλοιώνεται το πρωτάθλημα κι η μάχη του τίτλου.

· Άραγε, έχει αναρωτηθεί, πώς μετά από οκτώ-εννιά αγωνιστικές ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει πέναλτι (!!!); Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο νταμπλούχος Ολυμπιακός, ο φετινός πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει πάρει ούτε ένα πέναλτι, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει τρία, ο Άρης τρία, ο ΠΑΟ τρία κι η ΑΕΚ ένα…

· Και καλό θα ήταν να έλεγε κάποια στιγμή δημόσια ο Κλάτενμπεργκ: θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός έχει ίδια διαιτησία στην Ελλάδα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, ακόμη σε σχέση και με την ΑΕΚ, που κέρδισε κι αυτή στα Γιάννινα με ένα πέναλτι «από το πουθενά» (έχει δοθεί πέναλτι σε τέτοια φάση υπέρ του Ολυμπιακού η, υπάρχει ποτέ περίπτωση να δοθεί τέτοιο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού;) και που τέλος πάντων δεν έχει καμία απώλεια βαθμολογική από διαιτητική απόφαση, ενώ ο Ολυμπιακός έχει χάσει δύο πόντους στα Γιάννινα με το «έτσι θέλω»;

· Για να καταλάβουμε δε το γελοίο του πράγματος: από την στατιστική υπηρεσία της Λίγκας φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι από τις 14 της Α΄ Εθνικής η ομάδα υπέρ της οποίας έχουν σφυριχτεί τα λιγότερα φάουλ (!), μόλις 85. Ενώ εις βάρος του έχουν σφυριχτεί πολύ περισσότερα, 116!!!

· Κωμωδία κανονική!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*