Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Τα «αν» για Ολυμπιακό, Λούντογκορετς κι ο νεαρός Αργεντίνος φορ…

Τα «αν» για Ολυμπιακό, Λούντογκορετς κι ο νεαρός Αργεντίνος φορ…

· Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γύρω από το ότι η Λούντογκορετς είναι μία καλή ομάδα, στην Ευρώπη επιπέδου μεταξύ Γιουρόπα Λιγκ (κυρίως) και Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως, όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς το ότι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη είναι μία καλύτερη ομάδα, επιπέδου μεταξύ Τσάμπιονς Λιγκ (κυρίως) και Γιουρόπα Λιγκ.

· Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο Ολυμπιακός έχει καθήκον να περάσει την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας. Ειδάλλως, δεν έχει νόημα να συζητάμε για «κάτι καλύτερο» φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης. Η Λούντογκορετς τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει χάσει ένα σημαντικό κομμάτι από τη δυναμική της κι αυτό ο πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει να το εκμεταλλευθεί, έστω κι αν ο ίδιος δεν έχει δείξει στα…καλύτερα του στο ξεκίνημα της σεζόν, από την στιγμή που απέκλεισε με δύο οριακές νίκες (1-0), κυρίως λόγω των πολλών απουσιών του, την όχι δυνατή Νέφτσι Μπακού.

· Κι οι Βούλγαροι με δυσκολία έφτασαν ως εδώ. Αρχικά ξεπερνώντας με δύο ακόμη πιο δύσκολες νίκες (1-0 στο 90’ κι 1-0 στο 70’) την Σαχτέρ της Λευκορωσίας και στη συνέχεια αποκλείοντας οριακά την Μούρα Σλοβενίας (0-0 και 3-1, με το σκορ 1-1 ως το 82’). Ίσως την έχει βοηθήσει ο νέος προπονητής της, ο Λιθουανός Νταμπράουσκας, υπό την έννοια ότι στην περασμένη σεζόν (2020) είχε απογοητεύσει: στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλεισμός από τη Μίντιλαντ και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μηδέν βαθμούς σε έξι ματς με την Τότεναμ, την Άντβερπ και την Λασκ. Πρόπερσι (2019), επίσης είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Φέρεντσβαρος, αλλά τότε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είχε ξεπεράσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την…Φέρεντσβαρος κι είχε φτάσει στους 32, όπου έμεινε έξω από την Ίντερ με δύο ήττες.

Τα «αν» για Ολυμπιακό, Λούντογκορετς κι ο νεαρός Αργεντίνος

· Γενικά πρέπει να πάμε αρκετά πίσω για να δούμε πρόκριση της Λούντογκορετς σε προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού και το 2018 είχε αποκλειστεί από την ούγγρικη Μολ Φέχερβαρ και το 2017 από την ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σέβα. Κοινώς, τα τέσσερα τελευταία χρόνια η μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας γνωρίζει συνεχώς αποκλεισμούς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δη από αντιπάλους, που δεν τους λες και τους πιο δυνατούς. Για την ακρίβεια, δεν μπαίνει καν στα πλέι οφς, με τους αποκλεισμούς της να είναι στον γ΄ η, στον β΄προκριματικό γύρο…

· Πριν πέντε χρόνια, το 2016, η Λούντογκορετς ήταν που έκανε την καλύτερη πορεία της, ξεπερνώντας πρώτα τον Ερυθρό Αστέρα και μετά την Βικτόρια Πλίζεν, φτάνοντας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία της του 2014, όταν τότε είχε αποκλείσει την Παρτίζαν και την Στεάουα. Είναι σαφές ότι άμα σε βρει μπόσικο αυτή η ομάδα μπορεί να πετάξει έξω. Αν είσαι, όμως, εσύ εντάξει, δύσκολα θα τα καταφέρει να σε αποκλείσει.

· Για να καταλήξουμε κάπου, είναι κυρίως στο χέρι του Ολυμπιακού τι θα γίνει. Θα το λέγαμε μετά βεβαιότητας αν δεν ξέραμε τι έχει τραβήξει η ομάδα εδώ και τρεις εβδομάδες με τον ένα παίκτη της μετά τον άλλο να τίθεται εκτός μάχης. Τώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Ακόμη κι έτσι, όμως, περιμένουμε να δούμε τους «ερυθρόλευκους» να περνάνε, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτύσουν αίμα-που όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ίσως είναι η πιο πιθανή εξέλιξη ακριβώς αυτή, να φτύσουν αίμα…

Τα «αν» για Ολυμπιακό, Λούντογκορετς κι ο νεαρός Αργεντίνος

· Κατά τα άλλα, στη θέση του Μαρτίνς θα πρόσεχα πολύ τον Σωτηρίου. Ο Κύπριος τη μοναδική άλλη φορά που έχει παίξει στο Καραϊσκάκη κατά την καριέρα του, ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1 το Σεπτέμβριο του 2016 στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ…Ο πιο χαρισματικός, πάντως, κυνηγός των Βούλγαρων είναι ο Ντεσπόντοφ, τον οποίο είχε κάνει σκάουτινγκ ο Μοντέστο, πριν ο 24χρονος διεθνής καταλήξει στην Κάλιαρι.

· Παρεμπιπτόντως, ο Πορτογάλος μέσος της Λούντογκορετς, ο Γκονσάλβες, ήταν επί διετία συμπαίκτης του Σισέ στην Αζαξιό, ενώ ο Σενεγαλέζος μέσος Μπατζί ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ το 2015, με την πρόκριση των Βέλγων στην παράταση.

· Μία…πολυεθνική Λούντογκορετς, με τέσσερις Βραζιλιάνους, δύο Πορτογάλους κι άλλους έξι Αφρικάνους, όπως και πολλούς ακόμη ξένους! Ας έχουμε δε υπόψιν μας ότι τις προάλλες η Λούντογκορετς συνέτριψε με 4-0 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο Σούπερ καπ της βουκγαρίας. Την ΤΣΣΚΑ την είχε αντιμετωπίσει λίγες ημέρες πριν ο Ολυμπαικός σε φιλικό στην Αυστρία και την είχε νικήσει με μεγάλη δυσκολία με 2-1, κι ενώ έχανε 0-1…

Άσχετο: Προσπάθησε ο Ολυμπιακός να φέρει ένα νεαρό Αργεντίνο σέντερ φορ για την Β ομάδα του-παίκτη που παίζει στην ομάδα του βασικός. Η φόρμουλα θα ήταν δανεικός με οψιόν αγοράς. Αλλά τελευταία στιγμή χάλασε μία μεταγραφή που ίσως την θυμόμασταν μελλοντικά, καθότι πρόκειται για ταλαντούχο επιθετικό.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*