Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Τακιανός: «Παίρνουμε από όλους τους παίκτες μας πλέον το 100%»

Τακιανός: «Παίρνουμε από όλους τους παίκτες μας πλέον το 100%»

Ο Φώτης Τακιανός τόνισε πως οι παίκτες της Λάρισας έχουν καλές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, διαπίστωσε νωθρότητα στο πρώτο ημίχρονο και άφησαν την ΑΕΚ να βρει ρυθμό, όμως στο δεύτερο διόρθωσαν τα λάθη τους και βρήκαν το εύκολο καλάθι, οπότε και απέκτησαν διαφορά.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας, οι οποίοι γενικά δίνουν το 100% του εαυτού τους, με αποτέλεσμα να έχουμε τις τελευταίες αγωνιστικές νίκες και καλές εμφανίσεις. Κλείνουμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Εννοώ, κλείνουμε την περίοδο πριν το μεγάλο διάλειμμα, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι γενικά το πρόγραμμα είναι πολύ κακό πέναντί μας.

Παίζουμε εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες, με τις οποίες διεκδικούμε τον ίδιο στόχο. Εντός έδρας με ομάδες που είναι υψηλότερα από εμάς. Αυτό είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο για τις εμφανίσεις, όσο και τις νίκες που κάναμε.

Στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην αρχή, παρουσιαστήκαμε λίγο νωθροί, χωρίς ενέργεια. Ειδικά στην άμυνα, ενώ είχαμε αποφασίσει να μπούμε δυνατά και να πιέσουμε τον αντίπαλο. Δυστυχώς, δεν ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε. Έγινε στη συνέχεια. Αφήσαμε, όμως, την ομάδα της ΑΕΚ να βρει ρυθμό σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Είχαμε δύο κυρίως προβλήματα να λύσουμε. Το ένα ήταν το αμυντικό μας ριμπάουντ. Και το άλλο ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο μέσα παιχνίδι στο οποίο είχαμε αποφασίσει να παίξουμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο συζητήσαμε, εντυπώσαμε τα λάθη μας και εμφανιστήκαμε καλύτεροι. Πιο πιεστικοί στην άμυνα, περιορίσαμε τα ατού του αντιπάλου, γίναμε πιο αποτελεσματικοί μέσα στο καλάθι. Δημιουργήσαμε διαφορά, την οποία τη διαχειριστήκαμε και την αυξήσαμε. Άρα, λοιπόν μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε από την εξέλιξη του παιχνιδιού, από το αποτέλεσμα. Μας δίνει την ευκαιρία στη διακοπή να δουλέψουμε.

Να ηρεμήσουμε για αρχή. Να μπούμε στο τελευταίο μέρος του πρωταθλήματος πιο έτοιμοι με περισσότερα ‘όπλα’ και ίσως με έναμ βαθμό ηρεμίας που μας δίνουν οι πέντε νίκες μας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*