Home / Ομάδες / Τέσσερις απονομές Κυπέλλων και δύο μεγάλα «αντίο»

Τέσσερις απονομές Κυπέλλων και δύο μεγάλα «αντίο»

Σούπερ δράση…

Aθήνα
Τέσσερις απονομές Κυπέλλων θα γίνουν σήμερα, Σάββατο στην Ευρώπη, με τέσσερις συναρπαστικούς, όπως αναμένεται, τελικούς. Ξεκινώντας από την Αγγλία Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συναντηθούν  στο Wembley (19:30, novasports 2), διεκδικώντας το Fa Cup, το αρχαιότερο των τροπαίων. Στις 21:00 Μπάγερν – Ντόρτμουντ θα δώσουν «μάχη» για το DFB Pokal στον αποχαιρετισμό του Γκουαρντιόλα στους Βαυαρούς. Στις 21:45 (Novasport1) η Μίλαν έχει μπροστά της μία μοναδική ευκαιρία, για να σώσει μία απογοητευτική σεζόν: να νικήσει την Γιουβέντους και τέλος στις 22:00 Ο Ιμπραΐμοβιτς θέλει να πει «αντίο» με έναν ακόμα τίτλο, κόντρα στη Μαρσέιγ.

Για το FA Cup

Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συναντηθούν το Σάββατο (21/5, 19:30, novasports 2) στο Wembley , διεκδικώντας το Fa Cup, το αρχαιότερο των τροπαίων. Η Γιουνάιτεντ, αναζητά το 120 Κύπελλο, που θα της δώσει το δικαίωμα να φτάσει την Αρσεναλ στην σχετική κατάταξη των ομάδων με τα περισσότερα τρόπαια στο τουρνουά. Όμως η τελευταία της επιτυχία, βρίσκονται 12 χρόνια πριν, όταν οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, νίκησαν την Μίλγουολ.

Για να φτάσουν σε αυτό το ραντεβού, οι «κόκκινοι διάβολοι», απόκλεισαν Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Ντέρμπι, Σρούσμπερι, Γούεστ Χαμ και Εβερτον. Η σεζόν στην Premier League, ήταν για μία ακόμα φορά, κατώτερη των προσδοκιών, ενώ στο Europa League όπου μετακόμισε από το Champions League, αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ. Εχει εξασφαλίσει την συμμετοχή στο Europa League, κάτι που για να πετύχει η Κρίσταλ Πάλας, θα χρειαστεί να σηκώσει το τρόπαιο.

Η Πάλας δεν έχει κερδίσει ποτέ το τρόπαιο, αλλά μία φορά έφτασε στον τελικό: ήταν την σεζόν 1989-90, όπου έχασε το Κύπελλο ακριβώς απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0 σε επαναληπτικό, μετά από ισοπαλία 3-3). Αυτή μπορεί να είναι η ευκαιρία για τους Λονδρέζους, αν και στην Premier League, οι παίκτες του Αλαν Πάρντιου, δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν την Γιουνάιτεντ.

Οι «αετοί» έκλεισαν το πρωτάθλημα στην 15η θέση με 42 πόντους, φτάνοντας στην σωτηρία, ένα ματς πριν το τέλος. Εξαιρετική η άμυνα της Γιουνάτεντ, με 35 μοιράζεται τον τίτλο της κορυφαίας μαζί με την Τότεναμ, 51 γκολ δέχθηκε εκείνη της Κρίσταλ Πάλας.

Δύσκολα τα πράγματα στην επίθεση για τους Λονδρέζους , με 39 γκολ, δέκα περισσότερα έχει η ομάδα του Φαν Γκάαλ , αλλά ήταν η χειρότερη ανάμεσα στις πρώτες 11 της κατηγορίας. Η Μάντσεστερ έχει κερδίσει 7 από τα 10 τελευταία ματς με την Κρίσταλ Πάλας, παρουσιάζοντας ισοπαλία στα άλλα τρία.

Κύπελλο Ιταλίας

Η Μίλαν έχει μπροστά της μία μοναδική ευκαιρία, για να σώσει μία απογοητευτική σεζόν: να νικήσει την Γιουβέντους το Σάββατο (21/5, 21:45, novasports 1) στον τελικό του Tim Cup . Έτσι θα εξασφαλίσει θέση και στο επόμενο Europa League, κάτι που δεν μπορεί να πετύχει σε περίπτωση αποτυχίας, αφού δεν της το επιτρέπει η θέση της στην βαθμολογία της Serie A. Μάλιστα, εάν η Γιουβέντους είναι εκείνη που πανηγυρίσει το τρόπαιο στο Olimpico, τότε θα είναι η πρώτη φορά που η Μίλαν στα χρόνια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα μένει για τρία συνεχόμενα χρόνια εκτός Ευρώπης.

Η αλλαγή στον πάγκο της Μίλαν, εκεί που έφτασε ο Κριστιάν Μπρόκι, διαδεχόμενος τον Σίνισα Μιχαίλοβιτς, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι ξεκάθαρη. Η Γιουβέντους έδειξε ότι στην Ιταλία δεν έχει αντίπαλο και η νίκη της στο Coppa Italia, ενδέκατη στην ιστορία της, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για μία εξαιρετική σεζόν.

Τα τελευταία πέντε μεταξύ τους ματς, τα κέρδισε η Γιουβέντους, το πιο πρόσφατο από αυτά, στο San Siro, με σκορ 2-1. Η τελευταία νίκη των «ροσονέρι» απέναντι στην «Γηραιά Κυρία», βρίσκεται πίσω στο 2012, όταν στον πάγκο της ομάδας του Μιλάνου, καθόταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, πλέον προπονητής της Γιουβέντους. Εάν η αναφορά γίνει μόνο στο Coppa Italia, τότε η Μίλαν θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο 1985 για να βρει την τελευταία της νίκη απέναντι στην Γιουβέντους. Από τότε 6 ισοπαλίες και 5 νίκες για τους «μπιανκονέρι».

Μπάγερν – Ντόρτμουντ για το DFB Pokal

Μπάγερν και Ντόρτμουντ, οι δύο ομάδες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην Bundesliga και το Σάββατο (21/5, 21:00, OTE Sport 1) θα διεκδικήσουν το Κύπελλο (DFB Pokal). Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρντιόλα με τους Βαυαρούς, πρωταθλητές, τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, οι παίκτες του Τουχέλ, έκλεισαν την διαδρομή τους στην Bundesliga, στην δεύτερη θέση, 10 πόντους πίσω από την Μπάγερν.

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Μπάγερν σε Bundesliga και Champions League, τόσο οι Βαυαροί,όσο και η αντίπαλός της σημείωσαν τουλάχιστον από ένα γκολ. Όλα τα παιχνίδια που η Ντόρτμουντ έδωσε απέναντι σε ομάδες ισχυρές ( Τότεναμ, Σάλκε, Λίβερπουλ, Βέρντερ Βρέμης και Βόλφσμπουργκ) είχαν γκολ και από τις δύο αντιπάλους.

Το ίδιο συνέβη και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Την περασμένη σεζόν, οι δύο τους συναντήθηκαν στον ημιτελικά του DFB Pokal και σε εκείνη την περίπτωση η Ντόρτμουντ εμφανίστηκε καλύτερη στα πέναλτι, αφού στα 90 λεπτά το αποτέλεσμά τους ήταν 1-1.

Παρί – Μαρσέιγ για το Κύπελλο στο «αντίο» του Ιμπραίμοβιτς

Η Παρί Σ.Ζ. θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (21/5, 22:00, OTE Sport 2) τη Μαρσείγ στον τελικό του Coupe de France στο Stade de France, αναζητώντας να κάνει το «εσωτερικό» τρεμπλ, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Είναι πρωταθλήτρια ενώ κατέκτησε και το Coupe de la Ligue. Μάλιστα το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει, πανηγυρίζοντας το Σούπερ Κύπελλο.

Η Μαρσέιγ, από την άλλη, βίωσε μία από τις χειρότερες σεζόν της, φτάνοντας στην 13η θέση της Ligue 1 και αλλάζοντας τρεις προπονητές. Ο Μίτσελ αντικατέστησε νωρίς τον Μπιέλσα , αλλά τον Ισπανό, πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, αντικατέστησε ο Φρανκ Πασί, που βοήθησε μάλιστα την ομάδα της Μασσαλίας να ξεπεράσει (0-1) την Σοσό και να φτάσει στον τελικό.

Η κυριαρχία της Παρί Σ.Ζ αυτή την σεζόν ήταν απόλυτη. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν έφτασε τους 96 πόντους, με 30 νίκες, καλύτερη επίθεση με 102 γκολ και κορυφαία άμυνα με 19 και φυσικά πρώτο σκόρερ τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Για τον Σουηδό επιθετικό, αυτό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με την Παρί Σ.Ζ. και σίγουρα θέλει να αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας με τον καλύτερο τρόπο. Οι Παριζιάνοι απόκλεισαν Λιόν, Σεντ Ετιέν και Λοριάν.

Για την Μαρσέιγ ο τελικός είναι η μοναδική ευκαιρία να διασώσει όσο μπορεί την σεζόν, αλλά και η μοναδική προοπτική για την Ευρώπη. Πριν την Σοσό είχε αποκλείσει ομάδες που δεν ήταν ικανές να την δυσκολέψουν, όπως η Τρελισάκ και η Γκρανβίλ. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα του Πασί, δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ στην διοργάνωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*