Home / Άλλα Σπόρ / «Τέλος» ο Φίλιππος Βέροιας από την Α1 χάντμπολ γυναικών

«Τέλος» ο Φίλιππος Βέροιας από την Α1 χάντμπολ γυναικών

Με εννέα ομάδες θα συνεχιστεί η Α1 χάντμπολ των Γυναικών, καθώς η ΟΧΕ γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή της ότι ο Φίλιππος Βέροιας αποχώρησε από το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στην Α2. Η ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η ομάδα από την Ημαθία παραιτήθηκε και από τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με αντίπαλο τον Ορφέα Σουρωτής. Υπενθυμίζεται πως ο Φίλιππος είχε παραιτηθεί εγγράφως και από την αναμέτρηση με την Αναγέννηση στην Άρτα για την πρεμιέρα της Α1, ενώ στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρεται ότι η παραίτηση της ομάδας από δύο αναμετρήσεις έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2023-24).

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Φίλιππος έγινε η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται από την Α1, οπότε στο τέλος της κανονικής περιόδου μόνο μια ομάδα θα πάρει την άγουσα για την Α2.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ έχει ως εξής:

«Η Διοικητική Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΟΧΕ ενημερώνει ότι με έγγραφο που απέστειλε, ο Φίλιππος Βέροιας παραιτήθηκε και από τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με αντίπαλο τον Ορφέα Σουρωτής.

Ως εκ τούτου ο Φίλιππος Βέροιας καταλαμβάνει την 10η και τελευταία θέση της κατηγορίας και υποβιβάζεται στην Α2 Γυναικών.

Οι προγραμματισμένοι αγώνες του, βάσει κλήρωσης, δεν θα διεξαχθούν και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 9 ομάδες.

Όλοι οι αγώνες του Φιλίππου Βέροιας κατακυρώνονται με σκορ 10-0 και 2 βαθμούς υπέρ των αντιπάλων.

Μετά το τέλος της Α΄ φάσης (κανονική περίοδος) και η 9η ομάδα της βαθμολογίας θα υποβιβαστεί στην Α2 Γυναικών περιόδου 2023-2024».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*