Home / Ευρώπη / Τέλος από την Μπάγερν ο Ιμπάκα – Ανακοινώνεται από τη Ρεάλ

Τέλος από την Μπάγερν ο Ιμπάκα – Ανακοινώνεται από τη Ρεάλ

Ελεύθερος και τυπικά έμεινε ο Σερτζ Ιμπάκα. Ο Κογκολέζος σέντερ με ισπανικό διαβατήριο αποχώρησε από την Μπάγερν Μονάχου μετά τη λήξη του συμβολαίου του, κάτι που σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για να ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία έχει ήδη συμφωνήσει.

«Σε μια στιγμή που πολλοί με αμφισβήτησαν, η Μπάγερν μου έδωσε μια ευκαιρία. Ήταν τιμή μου να εκπροσωπώ έναν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς όλων των εποχών. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Γερμανίας ήταν πολύ ξεχωριστή για μένα, όπως και η συμμετοχή μου στη EuroLeague.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χέρμπερτ Χάινερ, τον Μάρκο Πέσιτς και τον Ντανιέλε Μπαϊέζι, τον προπονητή Λάσο, το προπονητικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου και τη διοίκηση που με έφεραν στο Μόναχο και πίστεψαν στη σκληρή δουλειά και την εμπειρία μου», ανέφερε ο Ιμπάκα μετά την αποχώρησή του από τους Βαυαρούς.

Ο Ιμπάκα, στα 34 του, είναι ένας παίκτης με σπουδαία καριέρα στο NBA. Κατά την 14ετή θητεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου πραγματοποίησε 1071 συμμετοχές και πήρε πρωτάθλημα με τους Ράπτορς το 2019, ενώ έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείου του καλύτερου αμυντικού της σεζόν και έχει υπάρξει και πρώτος στις τάπες το 2012 και το 2013.

Η τελευταία του ευρωπαϊκή ομάδα πριν την Μπάγερν ήταν η Μανρέσα το 2008/09, ενώ στον «μαγικό κόσμο» έχει αγωνιστεί σε Θάντερ, Μάτζικ, Ράπτορς και Κλίπερς. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, μέτρησε 12,6 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,3 τάπες για 15,8 βαθμούς αξιολόγησης με τους Βαυαρούς.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*