Home / Άλλα Σπόρ / Σύγχρονη αλλά και ταπεινή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Σύγχρονη αλλά και ταπεινή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Στα οικονομικά μέτρα της Βραζιλίας

Αθήνα
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο , θα σπάσει την πρόσφατη παράδοση των ακριβών παραστάσεων, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός παραγωγός Μάρκο Μπάλιτς.

Τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη, ο Μπάλιτς δήλωσε στο Reuters, ότι η παράσταση στο γήπεδο Maracana θα είναι προσαρμοσμένη στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στη χώρα.

«Δεν είναι μία πολυτελής εκδήλωση με δεδομένη την κατάσταση στη Βραζιλία,» δήλωσε ο Μπάλιτς, ο οποίος έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε αρκετές τελετές, συμπεριλαμβανομένων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014 στο Σότσι.

Η Βραζιλία υποφέρει από την χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930 με τους διοργανωτές να αγωνίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή για να τελειώσουν τα έργα υποδομής.

«Δεν θα έχουν το μεγαλείο του Πεκίνου, τα τεράστια ειδικά εφέ της Αθήνας, την εκκεντρικότητα και τις τεχνολογικές δεξιότητες του Λονδίνου. Είναι μια τελετή έναρξης αναλογικής,» δήλωσε ο Μπάλιτς. Η παράσταση, αναμένεται να κοστίσει περίπου το μισό των 42 εκατομμυρίων δολαρίων που δαπανήθηκαν στο Λονδίνο το 2012.

«Η Βραζιλία έχει τον τελευταίο μεγάλο κήπο (το τροπικό δάσος του Αμαζονίου) του κόσμου. Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτόν τον κήπο και να προσπαθήσαμε να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα, ένα μήνυμα ελπίδας,» είπε ο Μπάλιτς.

«Θα είναι μία πολύ σύγχρονη τελετή. Ακόμη και χωρίς ειδικά εφέ θα μιλήσουμε στους ανθρώπους για το μέλλον. Με ένα πολύ ταπεινό τρόπο. Δεν είναι μια επίδειξη που θα δείχνει πόσο καλή ή μοντέρνα είναι η Βραζιλία».

Οι τελετές έναρξης είναι από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά των Αγώνων, μαζί με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο που θα ανάψει το βωμό. Ωστόσο, δεν θα είναι όπως το παρελθόν μία μεγάλη κατασκευή με τεράστια φλόγα, ορατή από μακριά.

«Θα είναι ένα μία κατασκευή με χαμηλές εκπομπές ρύπων, αφού θα ήταν οξύμωρο να μιλάμε για τη βιωσιμότητα και στη συνέχεια να κάψουμε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου,» δήλωσε ο Μπάλιτς.

Ενώ η πραγματική φλόγα θα είναι ορατή μόνο σε όσους πάνε στο γήπεδο, ένα μικρότερο αντίγραφο θα τοποθετηθεί σε μια περιοχή στο κέντρο του Ρίο.

Σχεδόν 4.800 άνθρωποι θα λάβουν μέρος στην τελετή έναρξης μαζί με τους περίπου 11.000 αθλητές, που θα μπουν στο στάδιο και θα συγκεντρωθούν στο κέντρο της θρυλικής αρένας.

«Η τελετή έχει έναν σκοπό,» είπε ο Μπάλιτς. «Θα μιλήσουμε με έναν θετικό τρόπο για την βιώσιμη ανάπτυξη. Κάνοντας μία απλή γιορτή δεν θα είναι αρκετή. Το γεγονός ότι παίρνουμε θέση αυτό δεν θα τους κάνει όλους ευχαριστημένους, αλλά έτσι πρέπει να είναι».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*