Home / Tennis / Σόκαρε τον Τζόκοβιτς ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα

Σόκαρε τον Τζόκοβιτς ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα

Φανερά ανέτοιμος και χωρίς ρυθμό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ψυχωμένου Ισπανού, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Μόντε Κάρλο με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-1).

Ο Σέρβος ήταν φανερά επηρεασμένος από το γεγονός ότι έχει δώσει μόλις τρεις αγώνες μέσα στο 2022 και αυτός ήταν ο τέταρτος, υποπίπτοντας σε πολλά αβίαστα λάθη κι έτσι μετά το κάζο στο Ντουμπάι από τον Γίρι Βέσελι, ακολούθησε αυτό από τον Ισπανό.

Στο πρώτο σετ, ο Σέρβος έμεινε πίσω με 4-1 χάνοντας δύο φορές το σέρβις του και παρά το ένα break που πήρε πίσω, δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή χάνοντας με 6-3. Ανάλογα μουδιασμένο ήταν για τον Σέρβο το ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ, μένοντας πίσω με 3-0, με τον Φοκίνα να του έχει κάνει το break. Ο Σέρβος απάντησε με δικό του break (2-3), δεχόμενος όμως άμεσα την απάντηση από τον Φοκίνα (2-4), αλλά ο Νόλε έδειχνε να βρίσκει ρυθμό.

Παίρνοντας τα τρία επόμενα game, σπάζοντας δύο φορές το σέρβις του αντιπάλου του, έφτασε στο 5-4, όμως και πάλι φάνηκε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έχοντας την ευκαιρία με δικό του σέρβις να τελειώσει το σετ, δέχθηκε νέο break (5-5) και οι δύο οδηγήθηκαν στο tie-break. Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Τζόκοβιτς πήρε το σετ στους 7 πόντους.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς μεγάλη μάχη στο τρίτο σετ, ο Φοκίνα ήταν ισοπεδωτικός, ο Νόλε είχε αποδεχθεί ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει και ο Ισπανός πήρε το κρίσιμο σετ με το εντυπωσιακό 6-1 στα game.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*