Home / Μπάσκετ / Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ / Συνεχίζει με τον Κατσικάρη στον πάγκο της η Εθνική

Συνεχίζει με τον Κατσικάρη στον πάγκο της η Εθνική

Αθήνα
Ο Φώτης Κατσικάρης θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών και θα την οδηγήσει στο Προολυμπιακό τουρνουά με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε συνάντηση το βράδυ του Σαββάτου με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, όπου αποφασίστηκε να τηρηθεί το τριετές συμβόλαιο που δένει τις δύο πλευρές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη με τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Φώτη Κατσικάρη.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη σε όλα στην έναρξη της πολύ σύντομης προετοιμασίας που θα μπορέσει να κάνει μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά στις 5 Ιουλίου.

Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από το αποτέλεσμα της κλήρωσης της 26ης Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει γνωστό σε ποιά από τις τρεις χώρες που θα διοργανώσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά θα αγωνιστεί η Εθνική.

Ανεξάρτητα πάντως από αυτό το αποτέλεσμα συμφωνήθηκε ένα πλάνο για τις κατ’ ιδίαν επαφές με τους παίκτες που απαρτίζουν τον διευρυμένο κορμό της Εθνικής Ανδρών, εντός κι εκτός Ελλάδας και άλλα σημαντικά διαδικαστικά θέματα για τη λειτουργία της ομάδας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν τρία Προολυμπιακά Τουρνουά των έξι ομάδων από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου. Οι νικητές των τουρνουά θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Οι χώρες που έχουν καταθέσει φάκελο για να διοργανώσουν τα τουρνουά είναι οι Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία, με την Ελλάδα να εκδηλώνει αρχικά ενδιαφέρον, αλλά αυτό αποσύρθηκε λόγω οικονομικής στενότητας. Η τελική απόφαση της FIBA για τη διοργάνωση των Προολυμπιακών Τουρνουά θα γίνει γνωστή στις 26 Ιανουαρίου.

Στο Προολυμπιακό Τουρνουά θα συμμετέχουν οι Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, Ιταλία, Τσεχία, Καναδάς, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Ιράν, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, ενώ υπάρχουν τρεις κενές θέσεις για τις διοργανώτριες κι αν αυτές είναι από τη λίστα των παραπάνω, τότε θα πάρει τη θέση τους η πρώτη επιλαχούσα ομάδα ανά ήπειρο (π.χ. από την Ευρώπη η όγδοη του Ευρωμπάσκετ Λετονία).
Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*