Home / Tennis / Συνέχισαν με νίκες Τζόκοβιτς, Φέντερερ, αποκλείστηκε ο Κύργιος

Συνέχισαν με νίκες Τζόκοβιτς, Φέντερερ, αποκλείστηκε ο Κύργιος

Aθήνα
Ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε τον Βούλγαρο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στους «8» του «Australian Open», καθώς του τουρνουά. Αυτή ήταν η 77η νίκη του Ελβετού τενίστα στο αυστραλιανό Grand Slam.

Συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις έχει 300 νίκες και 49 ήττες, ενώ βελτίωσε παράλληλα το ρεκόρ του στο 2016 σε 7-1. Στα προημιτελικά ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον Βέλγο, Νταβίντ Γκοφέν, Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη.

Νικηφόρα συνέχισε και οΝόβακ Τζόκοβιτς αν και κέρδισε δύσκολα με 3-0 σετ τον Ιταλό, Αντρέας Σέπι. Αυτή ήταν η 53η νίκη του κορυφαίου τενίστα του κόσμου στο αυστραλιανό Grand Slam, όπου διεκδικεί τον 6ο τίτλο του. Ο Σέρβος, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη νίκησε με 6-1, 7-5, 7-6 (8/6) τον αντίπαλο του.

Στους «8» του τουρνουά της Μελβούρνης θα παίξει με τον 31χρονο Γάλλο, Ζιλ Σιμόν.

Αντίθετα ο Νίκ Κύργιος (Νο29) αντιστάθηκε αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-1 (6-3,  6-4, 1-6, 6-4) από τον Μπέρντιχ (No6) και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Στο μεταξύ στις γυναίκες η Μαρία Σαράποβα νίκησε την Αμερικανίδα, Λαουρέν Ντέιβις, με 6-1, 6-7 (5/7) και 6-0, και συνεχίζει την πορεία της για τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Παράλληλα η Σερένα Γουίλιαμς, κάτοχος του τίτλου και Νο 1 στον κόσμο, νίκησε εύκολα τη Ντάρια Καζάτκινα με 2-0 σετ (6-1 και 6-1), σε μόλις 44 λεπτά. Στους «8» η Αμερικανίδα θα παίξει με μια ακόμη Ρωσίδα, την Μαργαρίτα Κασπαριάν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*