Home / Άλλα Σπόρ / Στο CAS η υπόθεση ντόπινγκ της Βαλιέβα

Στο CAS η υπόθεση ντόπινγκ της Βαλιέβα

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης θα είναι αυτό που θα αποφασίσει για την τύχη της Καμίλα Βαλιέβα. Η Ρωσίδα αθλήτρια που άφησε άφωνους τους πάντες με την μοναδική της εμφάνιση στους Χειμερινούς Αγώνες βρέθηκε να έχει κάνει χρήση μιας ουσίας, που περιέχεται σε ένα φάρμακο το οποίο λαμβάνει για το στηθάγχος.

Όπως προέκυψε η 15χρονη αθλήτρια είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο που της είχε γίνει και τον περασμένο Δεκέμβριο και συγκεκριμένα στις 25 του μήνα.

Τα αποτελέσματα αυτά, οδήγησαν την ρωσική υπηρεσία αντιντόπινγκ να της απαγορεύει τη συμμετοχή, αλλά η απόφαση αυτή να… ακυρώνεται μετά από έφεση που έκανε η αθλήτρια και εξετάσθηκε την ίδια ημέρα, στις 9 Φεβρουαρίου.

Η Βαλίεβα πήρε μέρος κανονικά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με την Rusada να κάνει γνωστά τα αποτελέσματα αυτά μια ημέρα μετά την μεγάλη της εμφάνιση.

Η ΔΟΕ έτσι προσέφυγε στο CAS για να πάρει την απόφαση για το εάν θα συμμετέχει κανονικά σε αγώνισμα που είναι προγραμματισμένο για τις 15 Φεβρουαρίου. Η ΔΟΕ ζήτησε μάλιστα η απόφαση να ληφθεί μέχρι τις 14 του μήνα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*