Home / Άλλα Σπόρ / Στο ΣΕΦ για προπονήσεις τρεις διεθνείς από το Κατάρ με την καθοδήγηση του Ντανιέλ Τσιόκα

Στο ΣΕΦ για προπονήσεις τρεις διεθνείς από το Κατάρ με την καθοδήγηση του Ντανιέλ Τσιόκα

Ο Ντανιέλ Τσιόκας, που έχει γράψει ιστορία με την Εθνική πινγκ πονγκ ανδρών, συμβάλλοντας γενικά στην ανάπτυξή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, βρίσκεται ξανά στο ομοσπονδιακό προπονητήριο, αλλά με έναν διαφορετικό ρόλο. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 δουλεύει στην Ντόχα ως ομοσπονδιακός προπονητής του Κατάρ κι αποδίδει έργο κι από αυτή τη θέση.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας, κανόνισε με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να έρθει στην Αθήνα με δύο αθλητές και μία αθλήτρια για δυνατές προπονήσεις δίπλα στους Έλληνες πρωταθλητές.

Η αποστολή του Κατάρ έφτασε το απόγευμα της Κυριακής με επικεφαλής τον γιο του προέδρου της ομοσπονδίας της χώρας. Ο Τσιόκας έχει μαζί του τα αδέρφια Αμπντουλβαχάμπ, τον Μοχάμεντ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 469 της παγκόσμιας κατάταξης, και τον Αμπντουλάχ, που είναι νούμερο 510, όπως και την Μοχάμεντ Άια Μαγκντί, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 414.

Το κανάλι gre78 στο youtube ετοίμασε και ανάρτησε ρεπορτάζ για την επίσκεψη των διεθνών από το Κατάρ και του Τσιόκα.

Το γκρουπ από το Κατάρ υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΦΟΕπΑ, Κώστας Παπαγεωργίου, κι ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, Κώστας Βατσακλής. Ο Τσιόκας υπήρξε συμπαίκτης του Παπαγεωργίου στην Εθνική ομάδα, ενώ βέβαια είχε θερμό χαιρετισμό και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των γυναικών, Γιώργο Καρύτσα, τον οποίο γνωρίζει από το ΑΚ Ζωγράφου και το πρώτο διάστημα της ζωής του στην Ελλάδα.

Οι αθλητές από το Κατάρ θα μείνουν για προπονήσεις στο φαληρικό στάδιο μέχρι τις 25 του μήνα και θα δουλέψουν και στη φυσική κατάσταση.

Το Προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο και θυμίζουμε ότι στον ίδιο μήνα θα διεξαχθεί και το αντίστοιχο ατομικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Για το κλείσιμο αυτών των κοινών προπονήσεων ευνόησε και το γεγονός πως ούτε η Ελλάδα, ούτε το Κατάρ μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή στο Μπουσάν της Κορέας.

Ο Μοχάμεντ Αμπντουλβαχάμπ είχε φτάσει μέχρι τον γύρο των «32» στο πρόσφατο τουρνουά WTT Contender της Ντόχα. Ο Αμπντουλάχ Αμπντουλβαχάμπ είχε μπει στους «64» στο WTT Feeder της ίδιας πόλης το 2023, όπως και στο πρωτάθλημα Ασίας την ίδια χρονιά. Η Μοχάμεντ Άια Μαγκντί πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32 του απλού γυναικών στο φετινό WTT Contender στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Ο Τσιόκας, πρώην πρωταθλητής Ελλάδας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού ανδρών-γυναικών το 2000, είχε κάνει αρχικά συμβόλαιο για δύο χρόνια με την ομοσπονδία του Κατάρ και η αμοιβαία ικανοποίηση στη συνεργασία έφερε ανανέωση της συμφωνίας.

Tην προσεχή εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα για προπονήσεις στο φαληρικό στάδιο κι ο Βέλγος διεθνής Λοΐκ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*