Home / Άλλα Σπόρ / Στο Ντέμπρετσεν η Εθνική πόλο

Στο Ντέμπρετσεν η Εθνική πόλο

Στην αποστολή της Εθνικής πόλο ανδρών για το Ντέμπρετσεν συμμετέχουν 15 διεθνείς πολίστες, τους οποίους κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, και είναι οι: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Κώστας Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Γκιουβέτσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κώστας Γούβης, Στάθης Καλογερόπουλος

Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο συνεργάτης του, Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος, ο φυσικοθεραπευτής Βαγγέλης Κωνσταντόπαιδος και ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, Αντώνης Αρώνης, ως αρχηγός αποστολής.

Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας στον προκριματικό όμιλο του World League η Γαλλία την ερχόμενη Παρασκευή. Η νικήτρια του αγώνα της Εθνικής θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο τον αντίστοιχο νικητή του αγώνα Κροατία-Μαυροβούνιο για να διεκδικήσει την Κυριακή ένα από τα τρία «εισιτήρια» πρόκρισης στην τελική φάση στην Τιφλίδα σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες η FINA.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως: «Αύριο αναχωρούμε για την Ουγγαρία για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του 2021. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί τους τελευταίους δύο μήνες στη χώρα, αρπάξαμε την ευκαιρία που είχαμε σαν Εθνική ομάδα να κάνουμε προπονήσεις και κυριολεκτικά πραγματοποιήσαμε γιορτές στην πισίνα. Υποδεχτήκαμε αρχικά για τέσσερις μέρες την εθνική Ρουμανίας και μετέπειτα, έως και την Τρίτη το απόγευμα, την εθνική ΗΠΑ και με τα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε μαζί τους είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε και πάλι όλοι μαζί, δουλεύοντας σε τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού.

Οι δύο προετοιμασίες αυτές, μαζί με τα τρία παιχνίδια που θα δώσουμε για το World League στην Ουγγαρία, αποτελούν βασικό μέρος της προετοιμασίας μας για το Προολυμπιακό τουρνουά τον Φεβρουάριο στο Ρότερνταμ. Στην Ουγγαρία, το τριήμερο που μας έρχεται, θα επιδιώξουμε την πρόκριση στο Super Final του World League τον Ιούνιο στη Γεωργία, αλλά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο παραμένει ο πρωταρχικός μας μεγάλος στόχος, μέχρι τον επόμενο».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*